maanantai 28. kesäkuun 2010

Disneyland continues…

Piti muuten mainita jo heti aluksi, että löysin juuri ennen reissua hyödyllisen keskustelupalstan, joka koski ainoastaan Eurodisneytä. Palsta löytyy täältä!

Huh hellettä, siis täällä kotimaassa 🙂

Olin pakannut meille reissuunkin jos jonkinlaista kesähepenettä, sillä säätiedotukset lupailivat 23 astetta ja puolipilvistä. Disneyland-päivämme aamu valkeni kuitekin aivan järkyttävän kylmänä. Takit olisivat olleet tarpeeseen; paikalliset olivat pukeutuneet untuvatakkeihin. Character breakfastin jälkeen ilma oli onneksi hieman lämmennyt ja loppujen lopuksi päivästä tuli ihan kaunis.
Koska olimme ostaneet sisäänpääsyliput jo hotellista, vältimme lippujonot ja pääsimme suitsait sukkelaan sisään alueelle. Julia valitti jo tässä vaiheessa, ettei jaksa kävellä. Lilian sateenvarjorattaiden painorajakin oli 15 kg, joten meidän onnemme oli että heti sisääntulon oikealla puolen oli kärryvuokraamo. Ja en valehtele, jos sanon, että noita kärryjä vuokrattiin jopa 8-10 vuotiaille lapsille!! 7,5 euroa oli pieni hinta siitä, että loppupäivänä ei kuulunut pientä valitusta 🙂
Tähän väliin pieni kuvapläjäys, kerronta jatkuu kuvien jälkeen (kuvien valikointi on hieman hankalaa, sillä mieheni kuvia en halua täällä julkaista ja uskokaa, parhaimmat aluekuvatkin ovat otettu niin, että mieheni on niissä ;):
Disneyland on jaettu viiteen eri osaan: 
Main Street USA
Frontierland
Discoveryland
Adventureland
Fantasyland
Kiersimme nämä kaikki viisi osa-aluetta läpi ja aikaa tähän meillä meni päivä. Lapset halusivat vain pariin laitteeseen; jonot olivat aina jotain 45 mins- 1,5 tuntiin. Jonotusaikaa olisi voinut lyhentää hankkimalla kaikenmaailman ohituspasseja, mutta niihin emme sen tarkemmin tutustuneet.
Pieniä putiikkeja, kojuja ja ravintoloita oli siellä täällä. Päiväruoaksi valitsimme pikaruokaa, joka sekin oli alueella aivan hirmuisen kallista.
Noin viisi kertaa päivässä pitkin Main Streettiä kulkee junaparaati, jossa voi tavata tutut hahmot:
Paraatin jälkeen hahmot katosivat nopeasti, joten olin onnellinen, että meillä oli character breakfast takana. Muuten emme olisi saaneet tutustua Mikkiin ja muihin niin läheisesti 🙂 
Olimme ostaneet Lilialle halvimmat mahdolliset sateenvarjorattaat ennen reissua, että niissä ei ollut edes selkänojan säätöä. Nukkuvaa pienokaista kuljetettiin siis etupyörät ilmassa ja välillä lepuuteltiin näin:
Neljä kertaa päivässä järjestetään keskusaukiolla suurempi show, jossa on kaikki Disneyn hahmot mukana. Loistavaa musiikkia ja tanssia!!
Myös prinsessan linnan pihalla oli ihana prinsessasatu, jota seurasimme vähän aikaa. Olkoonkin, että lapset eivät ymmärtäneet kielestä mitään 🙂
Päivän päätteeksi suuntasimme takaisin Disney Villageen eli itse puistoalueen ulkopuolella olevaan keskittymään, jossa oli ravintoloita ja kauppoja.
Äitini kera Lilian ja jättimäisen ostospussukan 😉
 Mocca frappuccino…yes please!
Palasimme Disney Villageen vielä seuraavana iltana, Pariisin sightseeingin jälkeen syömään.
Ruokaa olisi ollut moneen makuun; pihvipaikka, saksalainen (johon me päädyimme), sports  bar, pikaruokala jne.
*********************************************************************************
Reissu oli kokemuksena huikea ja vasta nähtyäni paikan, ymmärrän että jokaisella 15 000 työntekijällä (josta 300 on suomalaisia!) on varmasti työnsarkaa. Jokainen kukka on järjestyksessä, rikkaruohoakaan ei näy missään! Varmasti palaamme vielä parin vuoden päästä uudelleen tähän satumaailmaan 🙂
Reissupostausta vielä mm. Pariisista ja Tukholmasta. Lisäksi shoppailusaldot molemmista saanee omat postaukset. 
Nyt keskitymme vähäksi aikaa mökkeilemään ilmojen ollessa niin ihanat! Joten mökkipostauksia luvassa myös 😉
Heissuliveissuli taas vähäksi aikaa!
Aurinkoisia päiviä ihan jokaiselle toivottelee,

Kommentoi