lauantai 17. tammikuun 2015

Kiellot on tehty rikottaviksi?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MOIKSIS VAAN!

Onko sinne kuulunut mun selkĂ€rangan rutina? 😉 Just kun olen kaikille toitottanut, kuinka helposti tipaton tammikuu ja karkkilakko on mennyt. EilisestĂ€ lĂ€htien on ollut vaikeaa. Hitsi vie, melkein sorruin. KĂ€si oli jo lasten karkkikipolla ja tunsin sen sokeripinnan tuollaisessa kirpeĂ€ssĂ€ karkissa. Kunnes havahduin, ettĂ€ ei hittolainen, mitĂ€ mĂ€ olen tekemĂ€ssĂ€. Helposti se kyllĂ€ olis siitĂ€ suuhunkin mennyt se herkku. SelkĂ€ranka alkoi jo hitusen rutista, mutta ei katkennut 🙂 Eilen kĂ€vi sama; tuo tipaton oli ihan hilkulla revetĂ€. KĂ€velin takkahuoneeseen katsomaan telkkaria miehen kanssa ja huomasin, ettĂ€ mies oli ottanut sellaisen jÀÀkaappikylmĂ€n light lonkeron. Se tuoksu. Maistoin jo sen maunkin tuolla kielenkannassa. Hapokas greippi. Ajattelin, ettĂ€ ei yksi hörppy tipatonta kaada. Just viime tingassa tulin jĂ€rkiini. Melkein olin jo allekirjoittamassa lauseen, ettĂ€ kiellot on tehty rikottavaksi. Mut ei ne taida olla…vai onko? Miten teillĂ€ muilla herkkulakkolaisilla ja tammikuun tipattomilla, pitÀÀkö lakko?

JĂ€lleen kerran aloin miettimÀÀn, ettĂ€ ei musta olis kyllĂ€ loppuelĂ€mĂ€n tipattomalle tai karkkilakkoon 😀 KyllĂ€hĂ€n ihmisellĂ€ pitÀÀ nautintoja elĂ€mĂ€ssĂ€ olla. IltapĂ€ivĂ€kahvin kanssa teki jĂ€lleen tĂ€nÀÀn mieli jotain makeaa ja katse kĂ€vi taas siellĂ€ karkkikipossa. Kunnes se löysi karkkikipon vierestĂ€ banaanit. Hetkeksi mieli palasi mökille ja grillatuihin suklaabanaaneihin. Suklaahan perinteisesti on karkki, joten piti soveltaa. Tuloksena superherkullinen grillattu kookosbanaani:

GRILLED COCONUT BANANA
*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

1 banaani
0,5 rkl hunajaa
10 cashewpÀhkinÀÀ
kookoshiutaleita
merisuolaa

1. Leikkaa banaaniin viilto.
2. TÀytÀ banaani kookoshiutaleilla, pÀhkinöillÀ ja hunajalla.
3. Ripota pÀÀlle merisuolaa ja paista uunissa grillivastuksen alla 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Banaanista tuli taivaallisen makea tuolla uunissa ja pĂ€hkinöihin tuli mukava paahtunut maku. Merisuola toi vastakohdan banaanin ja hunajan makeudelle. Uskoisin, muuten ettĂ€ grillattu banaani toimisi myös ilman hunajaa, sen verran tuo banaani makeutuu uunissa. TĂ€mĂ€ herkku katkasi meikĂ€lĂ€isen karkkihimon kertaheitolla. Nyt ei auta kuin luovia eteenpĂ€in loppupĂ€ivĂ€. Ja odottaa, ettĂ€ lapset saa karkkikipponsa tyhjĂ€ksi 😀

Taas on muuten se aika kouluissa, kun aletaan hiihtÀmÀÀn. Ja tottakai ne monot kÀy joka vuosi pieneksi ja sukset sauvoineen lyhyiksi. Teille tamperelaisille vinkiksi PyörÀtaikurit MessukylÀssÀ. KÀytiin tÀnÀÀn toisella puolella kaupunkia hakemassa esikoiselle koko setti. Vietiin vaihdossa pieniÀ luistimia, sukset ja sauvoja. Palattiin kotiin ihan prÀniköiden Madshusien ja vÀhÀn kÀytettyjen Fischerien kanssa. VÀliraha oli naurettava, sillÀ olisi ehkÀ yhden sauvan saanut alan liikkeestÀ. Jatkossa kannattaa kÀydÀ tuolta hakemassa luistimet, laskettelutavarat, murtsikkavÀlineet sun muut. KierrÀtys kunniaan!

LEPPOISAA LAUANTAITA IHANAT,

alle

PS. ja hei, toinen juttu. Hiffasin taas kuinka ihanaa on kĂ€ydĂ€ kirjastossa. AamupĂ€ivĂ€llĂ€ vietettiin lasten kanssa siellĂ€ tovi; veresteltiin muistoja ja lainattiin kirjoja. Mulla oli tapana tappaa aikaa kirjastossa lasten kanssa kotiĂ€itiaikoina. Pikkuisempi viihtyi turvakaukalossa ja esikoinen istui sylissĂ€. Luettiin satukirjoja ihan paikan pÀÀllĂ€, ei niitĂ€ tarvinnut aina kotiin asti tuoda. TĂ€nÀÀn tuli oma nuoruus mieleen, kun esikoinen löysi Neiti EtsivĂ€t. Ne, Merja Jalon heppakirjat ja Merri Vikin Lotta-sarja, Viisikoita unohtamatta, oli mun suosikkeja tuossa iĂ€ssĂ€ 🙂


22 Responses to “Kiellot on tehty rikottaviksi?”

 1. LPP sanoo:

  Uuh.. mulla olis tossa just yks melkein musta bansku odottamassa kohtaloansa 😀
  Toisaalta kun tĂ€ssĂ€ ei olla herkuttomalla, niin se suklaa vois olla kova juttu sisĂ€lle 🙂

  Hienosti kiersit sokerihimot, peukut!

  • Maria sanoo:

   Juu, tuffaa banaani suklaalla ja nauti munkin puolesta 😀

   Se suklaabanaani on ihan kesÀn ykkösherkku. YleensÀ syödÀÀn se vaniljajÀden kanssa. Slurpsis!

   Ihanaa lauantaita ♄

 2. Marita sanoo:

  Vitsit, kun sulla on vahva luonne! Lokoisaa lauantaita!

  • Maria sanoo:

   Moi Marita,
   no ennen kuulumatonta tĂ€llainen luonteenlujuus mulla 😀 YleensĂ€ en pysty mihinkÀÀn lakkoihin pĂ€ivÀÀ pidempÀÀn 😉

   Suloista sunnuntai-iltaa ♄

 3. Minna sanoo:

  Ei ole tĂ€nne asti kuulunut ettĂ€ selkĂ€rankasi olisi katkennut 😀 ja eikös se mene niin et alku on helppoa, sit tulee se puolivĂ€li jossa on vaikeaa ja loppumatka mennÀÀn sisulla ja hampaat irvessĂ€ maaliin asti. 😀

  • Maria sanoo:

   No hyvĂ€, ehkĂ€ se on rusahdellut vain pahaenteisesti 😀 Just niin, sĂ€hĂ€n sen Minna sanoit; nĂ€in se taitaa maratonareillakin olla, ettĂ€ puolivĂ€lissĂ€ on tuskaa ja sitten puristetaan maaliviivaan asti. EnÀÀ pari viikkoa ja sit palkitsen itseni kuoharilla ja Makuunin karkkipussilla 😉

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♄

 4. MarjoH sanoo:

  Nyt tuli sellainen resepti kokeiltua, ettÀ on pakko jakaa sinulle eli avokadosuklaamousse http://svenska.yle.fi/artikel/2014/11/20/avokado-som-frukt-och-skonhetsproduk. Ei kyllÀ yhtÀÀn uskoisi, mitÀ sisÀltÀÀ ellei tietÀisi.

  • Maria sanoo:

   Moikka Marjo
   ja kiitos! Tuo totta tosiaan kuulosti hyvÀltÀ (laitoin muuten linkin perÀÀn vielÀ t-kirjaimen, muuten ei avannut sivua :). Hieman vastaava resepti kuin tuossa viime viikolla postaamassani, tuotakin tÀytyy ehdottomasti kokeilla!

   Ihanaista sunnuntai-iltaa ♄

 5. johanna sanoo:

  nyt lÀhtee uuniin! omnom

  • Maria sanoo:

   Namskis,
   tykkĂ€sitkö? MĂ€ meinasin jo heti tĂ€nÀÀn tehdĂ€ uudelleen 🙂

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♄

 6. Moi, pitkĂ€stĂ€ aikaa. 😀 MĂ€ oon ollut ehkĂ€ laiskin lukija, kun viimeisestĂ€ kommentista on kulunut sata vuotta… Mut oon sentÀÀn Instan puolella tykkĂ€illyt! 😉 MĂ€ tuppaan kyllĂ€ olemaan sitĂ€ mieltĂ€, ettĂ€ tĂ€llaiset lakot pitĂ€is hoitaa kunnialla kotiin, ihan periaatten vuoksi. MĂ€ aloitin tĂ€mĂ€n fit mama-projektini lisĂ€ksi nyt tĂ€hĂ€n kanssa kuukauden herkuttoman, nyt on jo viikko takana, joten tĂ€mĂ€ tĂ€stĂ€ varmaan nopsaan hujahtaa. Ja sit onkin jo helmikuu, wuhuu! 🙂 Ihanaa vknlopun jatkoa! <3

  • Maria sanoo:

   Moikka kaunokainen!
   Kuules ei hĂ€tÀÀ, sulla on siellĂ€ kĂ€det tĂ€ynnĂ€ 🙂 Mulla sama, vaikkei pieniĂ€ vauvoja olekaan. Ei vain ehdi kommenttia edes jĂ€ttÀÀ, vaikka blogeja lukee. EhkĂ€ se tĂ€stĂ€ .

   Hei, mÀ oon samaa mieltÀ sun kanssa. Lakko on ja pitÀÀ! TÀytyykin tulla tsekkaamaan sun fit mama -proggista!

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ja tsemppiĂ€ herkuttomaan ja projektiin ♄

 7. Katri sanoo:

  Oi sĂ€ olet sitkeĂ€!! TsemppiĂ€ loppukuulle, enÀÀ puolet jĂ€ljellĂ€! Kiva ettĂ€ ole kehitellyt vaihtoehtoisia makeita.. MĂ€kin rakastan kirjastoja, juuri pienten lasten kanssa siellĂ€ tulee kĂ€ytyĂ€kin useammin.. Toinen loistojuttu on yliopiston kirjasto – siellĂ€hĂ€n on kaikki!! Ja harva tietÀÀ, ettĂ€ ihan kaikki voivat sieltĂ€ lainata.. Monesti sieltĂ€ saa tosi halutut kirjat nopeasti, kun taas kaupunginkirjastosta joutuisi odottamaan kuukausitolkulla..

  • Maria sanoo:

   Moi Katri ja kiitos, ei ole enÀÀ kauaa 😀

   Hei ja kiitti vinkistĂ€, mĂ€ en olekaan opiskeluaikojen jĂ€lkeen kĂ€ynyt yliopiston kirjastossa. Jotenkin jĂ€i kammo, kun siellĂ€ istui lukemassa tentteihin pĂ€ivĂ€t pitkĂ€t 😉 Mut ehdottomasti sinne pitÀÀ mennĂ€!

   Suloista sunnuntai-iltaa ♄

 8. Ainoa lakko, minkÀ olen itselleni langettanut ja siihen sitoutunut oli tuo ostolakkoni. Mutta mitÀÀn ruokaan liittyvÀÀ tai nautintoon liittyvÀÀ lakkoa en halua itselleni, rakastan liikaa hyvÀÀ ruokaa ja herkkuja. Ja kun niitÀ kohtuudella nauttii, se on ihan fine.

  • Maria sanoo:

   Moikkelis ihana!

   Ja hei, sĂ€ selvisit ostolakosta hienosti! MĂ€ itse asiassa olen vĂ€hĂ€n unohtanut koko ostolakon karkkihimoissani tĂ€mĂ€n viikonlopun aikana 😀 SepĂ€ se, elĂ€mĂ€stĂ€ kuuluu nauttia, joten ehkĂ€ mun lakkokokemukseni herkuista loppuu tĂ€mĂ€n kuun jĂ€lkeen. Ostolakkoa jatkan vielĂ€ 24.2. asti (sekin lyheni nyt yllĂ€ttĂ€vĂ€sti parilla pĂ€ivĂ€llĂ€ ;)).

   Suloista sunnuntai-iltaa sinne ♄
   PS. Just taas kĂ€vin sun Instassa fiilistelemĂ€ssĂ€ Thaikkukuvia 🙂 Kiitos, kun jaksat niitĂ€ sinne niin ahkerasti postailla!

 9. Niina sanoo:

  TsemppejĂ€ tÀÀltĂ€ loppukuulle! Ei oo enÀÀ pitkĂ€ matka 🙂

  • Maria sanoo:

   Kiitti Niina tsempeistÀ,
   loppuun asti sitkutellaan…vaikka Ă€rripurrina ja pÀÀ kainalossa 😀

   Ihanaista sunnuntai-iltaa ♄

 10. Lumo sanoo:

  Kummassakaan lakossa en ole, mutta karkkilakko olisi vaikeampi kuin alkoholilakko…

  Jatkuva ruoan/juoman miettiminen kieltĂ€ytymismielessĂ€ ei olisi minun juttuni, mutta toisaalta 5:2-paaston vuorokausi ilman ruokaa kahdessa viikossa ei tee tiukkaa, kun tietÀÀ, ettĂ€ illalla saa sen 500 kcal (hyvĂ€n makuisen) illallisen ja heti seuraavana pĂ€ivĂ€nĂ€ voi halutessaan syödĂ€ taas ”mitĂ€ vaan”.

  TsemppiÀ pÀÀtökseesi, nyt ollaan jo yli puolivÀlissÀ tammikuuta.

  • Maria sanoo:

   Moikkelis,

   karkkilakko on kyllÀ paha. Mutta viimeksi kun sellaisella olin niin muistelisin, ettÀ nÀin parin viikon jÀlkeen alkoi helpottamaan tuo makeanhimo. Toivottavasti nytkin:)

   Tuo 5:2 kuulostaa kyllĂ€ hyvĂ€ltĂ€…taidankin ottaa sellaisen sitten helmikuun projektiksi. Tosin hirmuisen vaikea uskoa, ettĂ€ pystyn oleen koko pĂ€ivĂ€n syömĂ€ttĂ€, kun nyt syön monta pientĂ€ ateriaa. Noh, kokeilemalla se selviÀÀ 😀

   Kiitos, ei ole enÀÀ montaa pÀivÀÀ (kyllÀ kuoharihammasta kolottaa ;)!

   Suloista sunnuntai-iltaa ♄

 11. Sanna sanoo:

  MinĂ€ en nĂ€itĂ€ tipattomia ym.lakkoja kĂ€ssÀÀ…miksi pitĂ€isi jos ei ongelmaa niissĂ€.pari saunakaljaa la iltana(meillĂ€)on viikon juomingit:)saunan jĂ€lkeen.

  • Maria sanoo:

   No en mĂ€kÀÀn ennen kĂ€ssĂ€nnyt nĂ€itĂ€ lainkaan…kunhan kiusaan itseĂ€ni ;D

Kommentoi