torstai 08. marraskuu 2012

Arjen kultareunat ♥

Huomenta blogistania,

kirjoittelen tätä postausta nyt keskiviikkona iltamyöhään, mutta ajastan tämän teille heti aamuksi. Ihana ystäväni Sally sen puki sanoiksi, jota olen jo pitkään täällä blogissakin toitottanut; ”Onni syntyy pienistä asioista, arjessakin voi olla kultareunat ♥” totesi Sally. Jäin miettimään tuota lausetta ja mitä enemmän sitä mietin niin sitä enemmän se pitää paikkansa. Arki on välillä raskasta, sitä en kiellä. Mutta toisaalta olen myös sitä mieltä, että mitä raskaampaa se arki on, niin sitä enemmän tulee iloittua ihan niistä pienistä asioista. Valonpilkahduksista, jotka muuten tuntuisivat ihan jokapäiväisiltä. 
Meidän arki on saanut tällä viikolla kultareunat monellakin tapaa. Mutta ehkä mieliinpainuvin syy arjen kultareunuksiin on ollut se, että mies on tullut joka ilta kotiin jo viimeistään heti neljän jälkeen ja olemme pystyneet pitkästä aikaa istumaan iltaruokapöytään koko perhe. Takana on miehen työn osalta ollut yksi raskaimmista syksyistä; reissupäiviäkin on kertynyt varmasti enemmän kuin sormet riittävät laskemaan. Siksi on ollut ihanaa, että tähän väliin ennen joulunaluskiireitä on mahtunut muutama päivä, jolloin rauhoittua ihan perheen kesken. Miehen kiireisestä työsyksystä johtuen olen niin onnellinen siitä, että olen saanut olla syksyn kotona; meillä olisi ollut täällä muuten kaksi stressipömpelivanhempaa ;)
Eilen (siis tänään keskiviikkona) ajattelin juhlistaa sitä, että meillä on kaikki kerrankin ruokapöydän ääressä samaan aikaan ja tein ruoan valmiiksi neljän pintaan. Katoimme lasten kanssa pöydän ja sytytimme kynttilän. Ruoaksi tein vähän arjen normaaliruoista poikkeavaa; paistoin pannulla lohta ja siikafilettä, lisukkeeksi tein ohrattoa (lapsille myös riisiä), keitin kasvikset ja tein kermaviilikastikkeen. Ja voin sanoa, että tästä lähtien meillä paistetaan kalat pannulla (ellei niitä savusteta) voissa; niin paljon enemmän pidän tuosta rapeasta kuoresta, joka kalaan tulee paistinpannulla. Uunissa en ole saanut kalaan tuollaista pintaa.
Oli ihana ruokahetki, luksusta arjen keskellä ♥
 Kunnes sitten molemmat lapset lähtivät kavereilleen leikkimään
 ja mies työreissuun (onneksi vain yhden yön). 
Mitkä on sulle arjen kultakimpaleita?
Tästä on hyvä jatkaa Essiltä ja Cinnabarialta saamani haasteen kimpussa; 
eli kymmenen lempiasiaani tällä hetkellä-postaus on tulossa seuraavaksi. En kuitenkaan
uskalla luvata sitä täksi illaksi, sillä vietän ainakin aamupäivän töissä. Työ haittaa harrastusta :)
Toiveikkain torstaiterkuin,

10 Responses to “Arjen kultareunat ♥”

 1. Sally sanoo:

  Voi kiitos. ♥ Meidän arjen kultaavat lapset ja se, että ollaan oikeesti hidastettu elämäämme lasten takia. Ei nämä vuodet kauaa kestä, pian nuo jo kasvavat isoiksi ja lentävät pesästä. Yhteiset ruokailuhetket, hassuttelu, perheen sisäiset inside-jutut. Ja vanhempien parisuhde on lasten sielujen koti. Mun mies sanoi jo yhdessäolomme ensimetreillä, kun vasta haaveilimme lapsista, että parasta mitä hänen mielestään voi lapsille tehdä, on rakastaa heidän äitiään.

  PS. Kaunis kultainen sävy kuvissasi. Teillä on aina niin kaunista!

  • Maria sanoo:

   Voi olehan hyvä ♥ Sulla on kyllä niin arvot kohdillaan ja kaiken lisäksi ne kohtaavat omien arvojeni kanssa ihan täysin. Ja toi sun miehesi kommentti…♥♥♥♥♥. Niin kauniisti sanottu. Täytyykin kertoa miehelle heti huomen aamulla. Reppana nukahti jo puoli ysin maissa, kun oli vähän raskas lyhyt työreissu. Kiitos Sally, mä oon ihan hurahtanut tuohon Pixlromatic-kuvankäsittelyohjelmaan :)

 2. Voissa paistettu kala on ihanaa:)
  Onni on arjessa. Se tulee ja menee. Mutta on tärkeää huomata se silloin kun se on siinä… muutaman minuutin päästä voi olla toisin. Esim. tänään nautin siitä, että vauva on taas terve. Oli vatsapöpö. Ja ulkona paistaa aurinko. Ja siitä, että saan vieraita Suomesta sunnuntaina:)
  Tsemppiä arkeen <3

  • Maria sanoo:

   Kyllä, en ole nääs juurikaan paistanut kalaa voissa. Meillä on yleensä ollut tapana savusta kalat kesät talvet, mutta paistamalla pääsee vähän nopeampaa :)

   Oi ihana kuulla näitä arjen kultareunoja muiltakin! Ja ihanaa, että saat vieraita Suomesta :) Kiitos samoin teille, paljon voimia arkeen ♥

 3. Sabuska sanoo:

  Yritän itse myös pysähtyä miettimään välillä omia arjen tärkeimpiä asioita ja tällä hetkellä kun käyn töissä ja opiskelen sen lisäksi iltaisin, niin täytyy sanoa, että ihan parhainta on kotoilu. Ne päivät viikosta kun saa tulla töistä suoraan kotiin ja viikon opiskeluillat on jo takana päin.. Kotona parasta on sytyttää kynttilöitä ja vaikka vaan olla. Joku ihana iltapala ja perhe. Siinä se :-)

  • Maria sanoo:

   Munkin mielestä kotoilu on tällä hetkellä ihan ykkösasia! Mä muistan silloin pari vuotta sitten, kun opiskelin myös töiden ohella niin oli ihan hirmusen raskasta istua koulun penkillä ma-ke klo 17.00-20.30 ja joka toinen la kuutisen tuntia. Silloin päätin,että aina kun on mahdollista niin vietän aikaa kotona ♥ Ei sitä paljoa onneen tarvita :)

 4. Anonymous sanoo:

  Ihanasti kirjoitit, kyllä arki on yhdessä parasta. Ei siihen tarvita kuin hetki yhteistä aikaa perheen kesken;) teillä on aivan ihastuttava koti, niin kauniisti sisustettu. Kysyisin mistä olet ostanut tuon keittiön pöydällä olevan tarjottimen, niin ihanan.

  • Maria sanoo:

   Kiitos ♥
   Ja voi kiitos, rakastan sisustamista ja tuntuu että sisustus muuttuu nyt koko ajan johonkin suuntaan. Mutta kun perushuonekalut on sellaisia, jotka kestävät näitä muutoksia niin nou hätä. Tekstiileillä on suhteellisen edullista ja nopeaa saada uutta ilmettä :)

   Tuo keittiön tarjotin on löytö Ikeasta! Ei jotenkin ollenkaan Ikea tyylinen…mutta kiitos, mäkin tykkään siitä hirmuisesti :)

 5. Susanna sanoo:

  Hyvin kirjoitettu! Kyllä ne yhteiset rauhalliset hetken perheen kesken on niitä arjen kultakimpaleita ehdottomasti :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Susanna ♥ Oma perhe on kyllä ihan parasta ja näin ruuhkavuosina se yhdessäolon merkitys kyllä korostuu :)

Kommentoi