keskiviikko 29. syyskuun 2010

London!

Aivan ensiksi pitää mainita, että Ryanairin maine mun silmissä muuttui täysin. Josko sitä nyt pystyy yhden lentokokemuksen perusteella sanoa, mutta homma toimi kuin juna. Turha aika karsittiin. Lentoemännät olivat ystävällisiä. Ei lainkaan takakireitä, niin kuin joillain lennoilla on ollut.
Lensimme siis Stanstediin, josta otimme Express-junan Liverpoolin asemalle Lontooseen. Siitä jatkoimme metrolla hotellillemme Earl’s Courtiin. Pienenä vinkkinä niille, jotka saapuvat Lontooseen pe-iltana, niin kannattanee käyttää jotain muuta asemaa junan kanssa. Esimerkiksi Tottenham Halea. Tuo Liverpool oli täyteen ammuttu ja metrolippujonot olivat huikeat!
Itselleni tuo Earl’s Courtin alue on entuudestaan outo. Mutta positiivinen tuttavuus! Ihanan kotoisa ja ystävällinen. Hotellimme Rushmore oli edullinen ja silti yksi parhaista, joissa olen Lontoossa ollut. 
Hotellimme edustalta, toiselta puolen tietä. Kuinkas tyylikästä tämä nyt on, kun auto ja ovi ”mätsää” 🙂
Pientä luksusta huoneemme sisustuksessa.
Ensimmäisen yön vietimme huonesekaannusten takia samaan hintaan viereisen hotellin sviitissä. Jossa oli parveke.
Fish & Chips kera Strongbown. Yummy.
Ja tarjoilija toi tämän tuopin pöytäämme läikyttämättä.
Lauantaina vietimme pari tuntia sisustusmessuilla (tästä juttua myöhemmin), minkä jälkeen suuntasimme keskustaan. Oxford Street, Carnaby Street, Piccadilly, Chinatown, Covent Garden…
Kuumalla omenamehulla Covent Gardenin iltahämyssä. Kera rakkaan.
Pitkän päivän päätteeksi maistui intialainen ruoka.
Ja juoma.
Seuraava aamu alkoi sightseeingillä.
Katuilmettä piristivät apinapuvuissa juoksevat ihmiset. Joita oli ainakin 1000. Myös pari banaania mahtui mukaan 🙂
Rauhallinen Oxford street sunnuntai-aamuna.
Ei, emme saaneet nauttia pub-tunnelmasta ennen klo 12. sunnuntai-aamuna…
mutta ei tämä apple pie jätskillä kahvilassa huonommaksi jäänyt.
Sunnuntai-iltana suuntasimme Radisson Blu lentokenttähotelliin. Sen verran väsytti, että iltapalana toimi huonepalvelun salaatit viihtyisän näköisen ravintolan herkkujen sijaan.

Ihana reissu, ihana kaupunki, parasta seuraa, hyvää ruokaa ja juomaa. Ainoa, mikä jäi hampaankoloon oli se, että en löytänyt juuri sitä unelmieni nahkatakkia. No, onneksi mieheni ja veljeni korjasivat tilanteet ostamalla konjakinväriset nahkatakit (molemmille erilaiset). Itsellä shoppailusaldo jäi laimeksi: yksi Gapin kauluspaita ja neuleliivi. Säästökuuri toimi siis hyvin 😉
Aurinkoa päivääsi!

5 Responses to “London!”

  1. Aamunkukka sanoo:

    Voi mitä kuvia, teillä näytti olevan rento reissu hyvän ruoan ja seuran merkeissä;-) Ja mä nostan sulle ”hattua”, hienosti selvisit kaikkien niiden shoppailuhoukutusten keskellä..

    Mukavaa loppuviikkoa!

  2. Nimelda sanoo:

    Oi! Kuulostipa mahtavalta reissulta ja kuvat kertoivat kivasta tunnelmasta!

  3. Marja sanoo:

    Oivoi, kuulostaa ja ennenkaikkea näyttää ihan huippukivalta reissulta!! Ja onpas sulla komea rakas 🙂 Yritin tiirailla ootteko tutun näköisiä – kun ihan varmaan ollaan kaupungilla törmätty joskus 🙂

    Nyt iski ihan kauhea matkakuume… iiks! Nyt onkin sopiva aika nostaa kuumetta sillä meidän NYCin maratonreissuun on enää reilu kuukausi (ja mun säästökuurista ei tietoakaan joten shoppailusaldo jää reissussa auttamatta vähäiseksi =/ ) ja tadaa.. me pysähdytään kotimatkalla yhdeksi päiväksi ja yöksi Lontooseen. Ei paha 🙂

    keskiviikkoterkuin, Marja kera inhottavan silmätulehduksen, plääh

  4. Maria sanoo:

    Aamunkukka: kiitos, mielestäni tein kanssa hyvin tuon säästökuurin suhteen 🙂 Tosiasiahan oli se, että en oikeesti löytänyt paljoakaan shoppailtavaa…ainoa mikä jäi harmittamaan oli se nahkatakki. Mutta sellaisia näin vielä viimeksi Ideaparkin Mangossa, joten sinne mars!

    Nimelda: kiitos, reissu oli kyllä onnistunut ja tuli hyvään saumaan kiireen keskelle.

    Marja: kiitos sinullekin. Hauskaa oli 🙂 Onneksi oli myös ns. luppoaikaa istuskella ravintoloissa ja pubeissakin ja vain olla. Tosin jalat huusivat silti jo kahden shoppailupäivän jälkeen hallelujaa.
    Oi vitsi, NYC ja Lontoo. Ei paha yhdistelmä! Onkohan ko. kaupungeissa jo silloin jouluvalot yms…ihanaa. Mä haaveilen juurikin siitä, että pääsisin vielä ennen joulua esim Lontooseen tsekkaan Harrodsin jouluosaston.

    Ja kiitos, mieheni sisäinen kauneus loistaa myös ulos päin; komeutena 😉 Toi kuvahan on musta aivan ihmeellinen. Hiuksetkin on nykyään tummat. Pitäiskin tehdä joku postaus eri hiustyyleistä- ja väreistä mitä mulla on ollut. Niistä riittäis juttua 🙂
    Silmätulehdukset on ilkeitä 🙁 Paranemisia!

    Mukavaa loppuviikkoa teille ihanaiset ja kiitos kommentoinneistanne :)!

  5. Maria sanoo:

    Korjauksena vielä, että mieheni kuva ei ole minun mielestäni ihmeellinen. Vaan tuo kuva minusta 🙂

Kommentoi