sunnuntai 01. elokuun 2010

Matkahaaste!

Huhheijakkaa! Nyt on vaatteet ja kengät nimikoitu, reput pakattu ja unikaverit odottamassa huomista päikkypäivää. Oma työvaatetus on vielä hakusessa; ei kai sinne nyt ihan kehtaa näissä kulahtaneissa leggareissa, tunikassa ja varvastossuissa voi mennä 🙂

Meliken Unelmia ja Pilvenhattaroita blogissa tartuin mielenkiintoiseen haasteeseen:

– Valitse 5 paikkaa kuvineen, joissa haluaisit käydä tai olet käynyt ja ovat suosikkilomakohteitasi.
– Jos haluat, voit vielä kirjoittaa jotain valituista paikoista.
– Lopuksi haasta vielä 3 muuta bloggaajaa tekemään haaste.
Pitkään olen tätä miettinyt ja tullut tulokseen, että sovellan hieman sääntöjä. Jos sopii 🙂 Teen ensimmäisen postauksen Top 5 paikoista, joissa olen käynyt. (Kiitos vanhemmilleni siitä, että mulla on ollut mahdollisuus pienestä pitäen reissata heidän mukanaan.) Ja seuraavan Top 5 niistä, joihin on vielä pakko päästä käymään (voipi olla, että Top 5 ei riitä ;)! Ja nämä paikat voivat olla kaupunkeja, maita tai ihan vain yksittäisiä paikkoja. Here they are in random order:
1. Singapore
Hyvä paikka yhdistää shoppailu ja auringon ottaminen. Orchard Roadin ostoskatu, kiinalainen ja intialainen kortteli, boat quay, clarke quay, Sentosan saari, ruoka, kansainvälinen ilmapiiri, siisteys. Hyvä etappi matkustettaessa minne vain Aasiassa tai jopa Australiaan. Lentokenttä mielestäni maailman parhaimmistoa.

2. Kalifornia

Ihmiset, ostokset, aurinko, ihmisten asenne.
a) San Diego
Vanha kaupunki (täältä Kalifornia on syntynyt),  espanjalainen, rento meininki. Melkein eksyin opiskelemaan La Jollaan, mutta mieheni tavattuani vedin paperini pois.

b) Venice Beach

Leppoisa tunnelma, ranta, itsestään huolta pitävät ihmiset

3. Rooma

Euroopan kaupunkikohteista #1 Madridin kanssa. Keskusta-alue kävelyetäisyydellä, ihmiset, nähtävyydet, shoppailu, ruoka ja viini. Rentouttava suurkaupunki!

4. Kinistino, Saskatchewan
Kukaan, joka ei ole kokenut -60 asteen pakkasta (tuulen kanssa) ja metrin korkuisen kinoksen kasautumista parin tunnin aikana ei tiedä mitä talvi on. Kukaan, joka ei ole istunut pick-upin lavalla keskellä viljapeltoa Wranglerit jalassa ja kuunnellut täysillä Garth Brooksia Bud Lite kädessään hyvässä porukassa ei tiedä mitä sikäläinen elämä on 🙂 Asuessani vuoden tässä 700 ihmisen kylässä, jota ympäröi intiaanien reservaatti, opin elämästä ja itsestäni paljon. Kylä, jossa viikon kohokohtia oli jääkiekkomatsit ja countrytanssit vei sydämeni. Suuri kaipuu takaisin, toivottavasti pian pääsen näkemään ystäväni ja sikäläisen perheeni jälleen.

5. Thaimaan saaret
Olkoon kuinka turistirysiä nykyään, niin seuraavat saaret ovat tulleet tutuksi vuosien saatossa (osa jo 13 vuotta sitten, aikana jolloin turismi ei ollut pilannut maisemia):
 a) Koh Samui
Häämatkakohteemme, hotellimme Renaissance Koh Samui on yksi elämäni suurista elämyksistä. Rauhaa, rakkautta ja hyvää ruokaa 🙂

b) Racha Yai
13 vuotta sitten tällä saarella ei ollut sähköä muuta kuin jonkin generaattorin kautta. Saarella oli yksi ravintola ja muutama hassu auringonottotuoli. Paratiisi kirkaan sinisine vesineen.

c) Phuket
Turisteista elävä, sympaattinen saari, joka koko kovia tsunamin aikana. Viime vuosien suurien rakennustöiden jälkeen tsunamin jäljet on silti nähtävissä. Phuketissa on paljon hyvää ja myös rauhallisia rantoja vielä löytyy. Välillä voi tietty käydä Patongin vilinässä ostoksilla, hotellia en kuitenkaan ko.alueelta enää ottaisi. Ehdottomasti paras lapsiperhehotelli ikinä on Merlin Beach Tri Trangilla.

Haastan teidät kaikki tekemään tämän haasteen (ohjeet siis postauksen alussa, ohjeita saa muuttaa ;)! Mielenkiintoista lukea muiden matkakokemuksia. 

Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille lomalaisille ja kaikille niille, joilla arki vihdoin alkaa! Koitetaanhan jälleen saada arjesta kiinni ja löytää niitäkin aamuja, kun lapset lähtevät päikkyyn kiukuttelematta 😉


2 Responses to “Matkahaaste!”

  1. Näitä matkapostauksia on kiva lukee!!Matkakuume vaan kasvaa!
    Mukavaa paluuta taas arkeen!Täällä samat kuviot..:P

  2. Maria sanoo:

    Kiitos samoin, mukavaa paluuta arkeen teillekin 🙂

Kommentoi