keskiviikko 28. heinäkuu 2010

Pullat uunissa :)

”Työnnän pullat uunihin
vedän ulos valmihit
näen piipusta, kun savu kohoaa.
Leipuri Hiiva,
hän asuu Kumputiellä
ja pullat kakut leipoo siellä.
Näen piipusta, kun savu kohoaa.”
Varsinkin syksyllä ja talvella tulee leivottua paljon lasten kanssa. Näin kesällä on niin paljon muuta hommaa, että leipominen unohtuu. Lauantaina lapset pyysivät pitkästä aikaa, että leivottaisiin pullaa. No, tätä leipomista varten ostimme Villa Harmoniesta silikonisen pullasudinkin. Liekö pullasudin ansiota, mutta pullat onnistuivat loistavasti :)
Olen neuroottinen pullien suhteen. Taikinaa pitää ensinnäkin vaivata niin kauan, että se irtoaa kulhosta ja käsistä. Eli sitko on juuri oikea :) Pullat pitää olla sen kokoisia, että ne mahtuu hyvin pyörittelemään kämmenen sisällä pyöreiksi tasasuhteisiksi pulliksi. Tässä käyttämäni resepti (joskus jonkun jauhopussin kyljestä otettu):
5 dl kädenlämpöistä maitoa
2 pussia kuivahiivaa
noin 14 dl vehnäjauhoja
1 muna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa 
200 gr voita (hätätapauksessa margariinikin käy :)
Sekoita noin 2 dl jauhoja ja hiivapussit. Lisää seos kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita hyvin. Lisää muna, sokeri ja kardemumma sekä loput jauhot. Kun olet lisännyt noin 10 dl jauhoja lisää pehmennyt voi. Sitten loput noin 2-3 dl jauhoja. Anna kohota 30 mins. Leivo pikkupullia tai pitko. Anna kohota 30 mins ja voitele munalla + lisää raesokeri. Pikkupullia olen pitänyt 220 asteessa noin 12 mins.

***************************************************************
Vika viikko lomaa menossa, joten kiire kasvaa. Siksi ajastetut postaukset :) Ensi viikolla ihana paluu arkeen!
Aurinkoista loppuviikkoa,
Maria

2 Responses to “Pullat uunissa :)”

  1. Ihanan näköisiä ja taatusti hyviä pikkupullia. Mikään ei voita kotona leivottua pullaa.

    Mukavaa keskiviikkoiltaa sinulle!!

  2. Maria sanoo:

    Ja se pullan tuoksu…aah!

    Olen muuten mielenkiinnolla lukenut Pariisin reissustanne! Paljon kohteita, johon en vielä ole ko.kaupungissa ehtinyt kahdella visiitillä :)

    Ihanaa viikonloppua!

Kommentoi