sunnuntai 06. kesäkuun 2010

Låsby Kro

Noin 45 minuutin taksimatkan aikana Århusista Låsbyyn, ehdin ihastella kirkkaan keltaisia rypsipeltoja, tuulimyllyjä, pelloilla laiduntavia lehmiä sekä tanskalaisia, ihastuttavia maataloja. Saapuessamme reilun 1800 asukkaan Låsbyyn olin jo aivan myyty. En yhtään ihmettele, miksi tämä pikkuinen kyläpahanen houkuttelee puoli miljoonaa turistia vuodessa. 
Taksin kaartaessa jo alunperin vuonna 1734 perustettuun majatalon pihaan, olin jo aivan valmis muuttamaan Tanskaan 🙂
 Tämä majatalo elää pääosin mieheni työnantajan ansiosta; kaikki ko.yrityksen vieraat majoitetaan tänne. Ollakin, että Låsby Kro sijaitsee noin 30 mins. ajomatkan päästä itse yrityksestä. Mieheni on monet kerrat kehunut majatalon ruokaa, joten odotukseni olivat korkealla. Ja itse ruokahan oli taivaallista aina itsetehdystä leivästä juuri sopivan mediumiksi paistettuun pihviin vihannespedillä.
Majatalo näytti ensi alkuun pieneltä, mutta se majoittaa jopa 130 vierasta 50 huoneessaan. Ravintolapaikkoja löytyy myös kaikille asukkaille tunnelmallisesta ravintolasta, joka koostuu tämän näköisistä huoneista:
Päivisin miehet pitivät globaalia myyntikokousta, joten me vaimot (noin 50 vaimoa, 30 eri maasta) tutustuimme museoihin, toisiimme ja yritykseen, jossa miehemme työskentelee. Kaikilla ei ollut edes yhteistä kieltä, mutta hyvin tulimme tutuiksi ja toimeen keskenämme 🙂 Itse nautin suunnattomasti, kun sain puhua englantia! Tässä torstain museokierrosasukuvaa (pahoitteluni sotkuisesta huoneesta ;):

Joka aamu viereisen kirkon kellot herättivat meidät klo 7.00.

Viimeisenä iltana meillä oli gaalaillallinen, josta valitettavasti ei ole kuvaa, sillä kamerasta loppui akku 🙁 Ihana oli reissu, mutta ihana oli tulla kotiinkin! Kunhan ehdin, luen bloginne päivitykset ja vastaan edellisiin kommenteihinne!
Kivaa sunnuntaita,

PS. Tässä vielä kuvia majatalosta, johon osa sydämestäni jäi:


4 Responses to “Låsby Kro”

  1. Aamunkukka sanoo:

    Heippa, tervetuloa takaisin;-) vaikka enpä ihmettele että olisit mielelläsi jäänyt tuonne pidemmäksi aikaakin,ihana paikka. Tulee mieleen sellainen vanhojen leffojen täysihoitola!

    Mukavaa alkavaa viikkoa!

  2. -Anni- sanoo:

    Oi vitsi, kuulostaa niin ihanalta reissulta!
    Tsemppiä sinne arjen paluuseen ja uusia postauksia odotellessa 🙂

  3. Maria sanoo:

    Kiitos kiitos, pari päivää on nyt sylitelty lasten kanssa. Josko tänään ehtisi jo lukea teidän bloginne ja jopa kommentoimaan 🙂

    Aurinkoita tiistaita 🙂

  4. […] jälleen nauttimaan maailman ihanimman majatalon, Låsby Kron herkullisista ruoista. Täältä (klikklik) löytyy postaus parin vuoden takaisesta reissusta. Niin, lomareissuhan tämä ei ole, vaan […]

Kommentoi