torstai 16. kesäkuun 2022

Vinkki juhannuspöytään

MOIKKAMOI!

Johan blogin päivitystahti kuulkaas räjähti käsiin…jo toinen postaus viikon sisään 😉 Hei nopsaa tulin jakamaan teille älyttömän hyvän ruohosipulivoivinkin, jonka löysin Virpi Mikkosen Kiitos hyvää kesää -kirjasta. Tänään selailin ruokalehtiä ja -kirjojani (voi koska viimeksi ❤️) ja tätä oli pakko kokeilla heti.

Sen verran hyvää oli Real-leivän kanssa, että tämä pääsee sulostuttamaan meidän juhannuspöytää. Muuten juhannusruoat ovatkin sitten vähän auki. Savustettua kalaa ja uusia perunoita nyt ainakin. Ehkä myös sillikranssia alkuun. Juhannuspäivälle pizzaa ja illalle itsestään valmistuvaa nyhtöpossua. Siinä se sitten taisi ollakin. Vanhoilla tutuilla mennään, ellen keksi jotain uutta ja mullistavaa. Täältä muuten löytyy viime kesäinen juhannusruokavinkkipostaus, jossa reseptejä jos jonkinlaisia.

Mutta siis tähän ruohosipulivoihin palatakseni. Reseptiin tulee kolme ainesosaa: Huoneenlämpöistä voita, pilkottua ruohosipulia (vartta ja kukkia) sekä ripaus sormisuolaa. Laita tekeytymään jääkaappiin. Tämä herkku paranee jääkaapissa makustuessaan!

Valoisat illat tekevät tepposensa. Tähän aikaan olen yleensä ollut unilla jo puolisen tuntia vähintään, mutta kesäilloissa tekee mieli hipsutella takapihalla ja nyppiä kuolleita kukkia. Upottaa varpaat nurmikkoon, joka on jo vähän viilentynyt ja kuunnella hiljaista lähiötä. Ja ehkä käydä naapurin puolella syreenivarkaissa, niin kuin tänään kävin. Olen ollut aika onneton kesäkukkien kanssa. Niin ulkona kuin sisällä. Mutta nyt meillä on kesän tuoksua ja kesäistä ilmettä ruokatilassa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Nyt nukkumaan…se olisi enää kolme aamua huomisen jälkeen ennen lomaa. Aikas kiva! 🙂

TORSTAI-ILTATERKUIN,


4 Responses to “Vinkki juhannuspöytään”

  1. Sirpa sanoo:

    Kiitos, just vinkkejä kaivataan, kun tytär tulee kanadalaisten vieraiden kanssa mökille juhannusta viettämään.
    Katsoin myös sun viime kesän juhannus- ruuat ja jotain nappasinkin tehtäväksi.
    Edellisen postauksen kuvat ja uudet jutut teidän mökillä on tosi kivoja.
    Hyvältä näyttää!
    Ihanaa keskikesän juhlaa! 🌼🌼🌼

    • Maria sanoo:

      Hei Sirpa

      ja anteeksi vastauksen venyminen – ihanaa, että sait vinkkejä juhannustarjoiluihin ❤️

      Kauniita kesäpäiviä! 🌸

  2. Sanna sanoo:

    Mä tein just valkosipuli/persilja voita.Nam!tuhottamasti valkkaria ja kourallinen tuoretta persiljaa:)

Kommentoi