sunnuntai 02. tammikuun 2022

Neljän viikon arkiruokalista

IHANAA ALKANUTTA UUTTA VUOTTA!

Vuoden alku on joka kerta yhtä kiva. Vaikka elämä tällä iällä onkin jo suhteellisen hyvin hallinnassa ilman suurempia repsahduksia suuntaan tai toiseen, niin vuodenvaihteessa tulee silti vähän skarpattua. Tai ei ehkä skarpattua, vaan fiilattua kenties niitä marraskuun pimeydessä hukattuja tiettyjä periaatteita kohdilleen.

Yksi niistä on arkiruokien suunnittelu ja kauppakassien tilaukset. Arkiruoat tuli suunniteltua vuoden lopulla kyllä, mutta aika usein huomasin, että viikottainen kauppakassi jäi tilaamatta. Löysin itseni ruokakaupasta noin neljänä päivänä viikossa töiden jälkeen. Vaikka pääsääntöisesti tykkään ruokakaupoissa käymisestä, niin ei sitä ihan joka päivä jaksa.

Sitä paitsi, huomasin että meidän viikottaiset ruokakustannukset lähti aivan lapasesta sen takia, että ”käyn hakeen vaan maidon” tuli maksamaan vähintään 30 euroa. Eli nyt vuodenvaihteen jälkeen laitetaan tuokin asia kuntoon ja pyritään saamaan ne ruokakustannukset kuussa sinne 600-700 euron tietämille.

Kauppakassit on tilattu maanantai-illalle ja arkiruokalista tehty. Neljälle viikolle. Alla se teillekin nähtäväksi mikäli vinkkeleitä kaipaatte 🙂 Meillä mies sai tytöiltä joululahjaksi air fryerin, joten sitä tulee testailtua osaan arkiruoista.

MA Pannulohi & täysjyväriisi
TI Gulassikeitto
KE Gulassikeitto
TO Broilerpyörykät, currykastike ja muusi
PE Avokadoranut & chicken fingers

MA Makaronilaatikko
TI Makaronilaatikko
KE Kasvissosekeitto
TO Savulohi-couscoussalaatti
PE Itämaiset katkaraputortillat

MA Kokonainen broileri & uunijuurekset
TI Kasvislasagne
KE Kasvislasage
TO Lohikiusaus
PE Tom Yam -keitto

MA Rapeat kuhafileet & keitetyt perunat
TI Kukkakaali-halloumicurry
KE Kukkakaali-halloumicurry
TO Tomaattinen jauhelihakeitto
PE Tex mex kanapata

Me kurvaillaan jo hyvää vauhtia kotia kohti. Oli ihana joulunaika pohjoisessa, mutta on ihana päästä kotiinkin. Tälle illalle suunnitelmissa joulukuusen riisuminen koristeista. Veikkaan, että toinen on ollut niin fiksu, että on varistanut neulasensa ihan omatoimisesti 😉

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

PS. Täältä löydätte arkiruokareseptejäni vuosien varrelta.


5 Responses to “Neljän viikon arkiruokalista”

  1. Jenny sanoo:

    Moikka, onko reseptiä Broilerpyörykät ja currykastikkeelle? 😊

  2. Anna sanoo:

    Oon ollut viime aikoina tosi laiska tekemään ruokaa (mies teki jouluruoat). Tästä saa taas kivoja ideoita. Onnellista vuotta 2022! ❤️

    • Maria sanoo:

      Heippa Anna

      ja kiitos, Onnellista alkanutta vuotta sinullekin ❤️

      Ihana mies, kun teki jouluruoat, ei aina jaksa (eikä tarvitsekaan jaksaa).

      Ihanaa viikkoa!

Kommentoi