lauantai 04. toukokuun 2019

Vartissa valmis herkkupöytä viikonloppuiltaan

HEIPSAN IHANAT!

Voih, Instagramin puolella seuraavat ovatkin tietoisia, että laitettiin tänään mökin ruokatilaa uuteen uskoon. Vuosi takaperin alennuksesta ostamani Jotexin jatkettava valkoinen ruokapöytä sopi kuin nakutettu tuohon ruokatilaan. Tuoleina menevät sekalaiset, mökin nurkista keräämäni tuolit. Laitan huomenna blogiinkin tuosta uudesta ruokatilan ilmeestä, mutta nyt eilisiä herkkuja. Jotka menevät huikean hyvin myös lauantai-iltaan. Ja hei, miksei myös arki-iltoihinkin.

Eilen illalla ulkotöistä sisään tullessamme nälkä kurni vatsassa. Tehdään jotain mihin löytyy kaapista aineet, sanoin. Yleensä näistä tällaisista ruokaideoista tulee just niitä parhaimpia ruokia. Niin eilenkin. Pitkästä aikaa tein gambas al ajilloja. Respetin niihin olen jakanut mm. täällä ja täällä, mutta joka kerta teen nuo hieman erilailla. Eilen päädyin alla olevaan reseptiin:

GAMBAS AL AJILLO

1 pkt isoja katkarapuja (ei pakaste)
50 g voita
iso loraus oliiviöljyä (olisikohan ollut 0,5 dl)
3 valkosipulin kynttä
puolikas chili
1 lime
reilusti tuoretta korianteria

-sulata voi ja lisää öljy
-lisää pienistelty valkosipuli ja chili
-anna porista viitisen minuuttia
-lisää katkaravut ja odota hetki ennen kuin otat pannun liedeltä pois
(itse en tykkää kumimaisista katkiksista, joten usein otan pannun pois liedeltä jo ennen katkiksien lisäämistä)
-purista limen mehu ja raasta limen kuori sekaan
-lisää pieneksi pilkottua korianteria
-nauti tuoreen patongin kanssa (dippaa patonkia seokseen)

Katkarapuherkun lisäksi tein kuivaneesta maalaisleivistä uunileipiä, jotka voitelin, murustin päälle vuohenjuustoa, pilkoin päälle aurinkokuivattua tomaattia ja lisäsin muutaman kapriksen per leipä. Grillivastuksen alla viitisen minuuttia ja hieman hunajaa päälle. Tuoreita vadelmia ja pensasmustikoita, vähän oliiveja, muutama juusto ja viinirypälettä. Savulta maistuvaa ilmakuivattua gourmetkinkkua.  ID

Ja kyllä, lasiin noin 12 cl täyteläistä punaviiniä. Istuttiin pitkän kaavan mukaan herkuttelemassa ruokapöydän äärellä ja juteltiin niitä näitä. (Perjantai)-iltojen parhautta ♥ Ja hei, jottei syntyisi liian ruusuista kuvaa meidän iltaruokailuista, niin terkkuja täältä grillimakkaran ääreltä. Sen kanssa toki makeaa sinappia ja överihyvää perunasalaattia. Suoraan kaupan kaapista 😀

IHANAA LAUANTAI-ILTAA,


2 Responses to “Vartissa valmis herkkupöytä viikonloppuiltaan”

  1. ida ihana sanoo:

    Näyttääpä ihan super herkulliselta!:) Me tykätään poikaystäväni kanssa molemmat tosi paljon katkaravuista, ja juuri ostettiin niitä viikonloppuruokaa varten. Onpa kiva saada uusia vinkkejä katkarapujen käyttöön!:)

    Ida
    http://wwww.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    • Maria sanoo:

      Heippa Ida ihana 🙂

      Miten tulenkin aina niin hyvälle tuulelle tuosta nimestäsi 🙂
      Kiitos, tuo oli superhyvää ♥ Ihanaa, että resepti tuli tarpeeseen!

      Kivaa alkanutta viikkoa ♥

Kommentoi