perjantai 22. maaliskuu 2019

Fredagsmys ☆

PERJANTAI-ILTAA IHANAISET!

Piti oikein tarkistaa, koska viimeksi ollaan vietetty perjantaimyyssejä täällä blogin puolella. Tammikuun 25. päivä eli siitä on jotakuinkin kahdeksan viikkoa. Se on jännä juttu, miten fredagsmysit jakavat mielipiteitä. Osa tykkää, toinen ei. Niin kuin tuppaa olemaan vähän ihan missä tahansa asiassa :) Mutta pidetään sellainen kohtuumäärä näissäkin eli ei joka perjantai myysseillä. Ettei kyllästytä. Puolin ja toisin. Mutta nyt, kauan kaivattua fredagsmys -postausta, olkaahan hyvät!

Meillä myysseillään tänään naisporukalla, sillä miehellä on iltameno. Minä ja kaksi pikku naista. Jotka onkin oikeasti kasvaneet jo aika isoiksi naisiksi. Ihan yhtäkkiä. Mutta kuitenkin niin hitaasti, että tuohon kasvamiseen olisi pitänyt osata varautua. Äitinä silti tuntuu, että liian nopsaa ovat menneet kasvamaan. Toinen jo ihan fyysisestikin on hurahtanut omasta mitastani yli. Sen verran isoja jo taitavat olla, että pääsevät mun leffakamuiksi kellariin. Aina Kauhea Kankkunen -leffoista (jotka btw taitavat olla yksiä suosikeistani…älkää edes kysykö miksi ;)) saakka olen ollut ehkä vähän salaa ihastunut Bradley Cooperiin. Joten meillä on tänään Bradleyn kanssa treffit. A Star is Born -elokuva piti käydä katsomassa heti kun se elluihin tuli, mutta niin kuin moni muu asia viime aikoina, niin myös elluihin meno jäi. Tänään korjataan tilanne kotisohvalla!

Kotisohvalle naposteltavaksi kuvan herkuista ei riittänyt (syötiin se siis miehen kanssa puoliksi tuossa juuri ennen miehen menoa), mutta leffaevääksi tein porkkana- ja kurkkutikkuja. Niitä dippaamme hummukseen. Tytsyillä rahisee karkkipäivän kunniaksi myös irttaripussit ja itselleni olen varannut appelsiiniraakasuklaata.

Siitä taitaa olla pian kolme vuotta, kun viimeksi tein fiestaplatterin bataattiranskalaisista. Joten oli korkea aika tehdä se uudelleen. Niin hyvää ja helppoa. Bataattiranskalaisia olen joskus yrittänyt tehdä itsekin, mutta olen tullut tulokseen, että kaupan pakastealtaasta löytyy parhaimmat. Tai rapsakaimmaksi tulevat. Niissäkin on eroja.

PERJANTAI-ILLAN FIESTAPLATTER

1 pss  bataattiranskalaisia
4 tomaattia
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 lime
1 puntit tuoretta korianteria ja lehtipersiljaa
1 avokado
0,5 prk (200 g) mustapapuja
0,5 – 1 prk (kaurapohjaista) creme fraichea
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

– valmista bataattiranskalaiset ohjeen mukaan
– tee sillä aikaa pico de gallo eli pienistele tomaatit ja sipulit, lisää limen mehu ja puolikas korianteripuntti ja kokonainen lehtipersiljapuntti pienisteltynä
– mausta pico de gallo ripauksella suolaa ja mustapippuria, yhden limen mehulla sekä pienellä lorauksella oliiviöljyöä
– kuori avokado ja viipaloi se
– valuta mustapapuset ja huuhtele ne
– lado tarjoiluastian reunoille bataattiranskalaiset
– lusikoi pico de galloa, ranskankermaa, mustapapuja ja avokadoa astian keskelle
– tarjoiluun voit laittaa lisäksi tuoretta korianteria ja limeä

Tästä saisi helposti muokattua tarjottavan myös isommalle porukalle illanistujaisiin! Nyt vielä ennen leffailtaa pikkuiselle kävelylle. Kotilääkäri Nurmi katsoi guuglesta varpaanteippausvideoita ja hei, nyt on helpompi olla eikä tuo enää kipuile niin kovin. Kyllä tämäkin tästä :)

IHANAA ALKANUTTA VIIKONLOPPUA,


6 Responses to “Fredagsmys ☆”

 1. Leena sanoo:

  Hei Maria, rakastan sinun perjantai-reseptejä. Älä missään nimessä vähennä niitä.
  Luonnonkosmetiikasta vielä piti mainita, että hyvä ja edullinen suomalainen sarja on myös CHOICE FINLAND ja Hetkinen. Kannattaa myös kokeilla.
  Hyvää viikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Leena

   ja voi kuinka ihana kuulla ♥

   Hei hurjan paljon kiitoksia suomalaisista luonnonkosmetiikkasarjavinkeistä – tutustun niihin pikimmin :)

   Suloista sunnuntaita! ♥

 2. E sanoo:

  Myysit on vähintään yhtä odotettuja kuin Noorien perjantain parhaat. Olenkin ihmetellyt mihin ovat hävinneet. Niistä saa hyviä ideoita. Kiva kun perjantai-illassa on jotain erityistä.

 3. Hanna sanoo:

  Täältä myös puoltoääni myysseille! Niistä saa ihania vinkkejä ja jos ei muuta, niin silmänruokaa :) Mahtavaa viikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Hanna

   ja lämmin kiitos sinullekin ♥

   Myyssipostaukset ovat omia suosikkejani myös :)

   Kivaa sunnuntaita sinne ♥

Kommentoi