keskiviikko 20. maaliskuu 2019

With vegetables and tofu, please!

HEPSKUKKUU!

Ja keskiviikkoiltaa ihanat :) Tiedättekö mitä tekee ihminen, joka haluaa tuntea hikinoron selässään ja ihminen, joka rakastaa lumitöitä? Tekee lumityöt terassilta (noin 80 neliöltä). Terassilta, jossa paikoin oli reilusti yli puolen metrin kinokset. Jep, hiki virtasi ja lumityökaipuu tuli tyydytettyä :D Hikiliikunta ja lumityörakkaus ovat tapoja, jotka ovat kulkeneet mukanani monta vuotta.

Se on jännä juttu, miten tietyt muutokset esimerkiksi ruokavaliossa tai liikuntatottumuksissa iskostuvat vaivihkaa selkärankaan niin, että niistä muodostuu tapa. Yksi tällainen on kasvisruoan lisääminen ruokavalioon. Kerroinkin, että reissun päällä ollessamme menin pääosin lihattomalla ruokavaliolla. En sano vegaaniruokavaliolla, sillä en syynännyt kalakastikkeita sun muita osterikastikkeita ruoista. Vaan usein otin ruoan, oli se sitten currya tai nuudeleita, keittoa tai mitä vaan, kasvisten ja tofun kanssa. Vatsa ja mieli kiittivät.

Kunnes sitten siirryimme Phuketiin ja söin pari massamania kanalla. En tiedä johtuiko se kanasta, mutta sen jälkeenhän mulle tuli inha tauti, jonka lääkäri diagnosoi kampylobakteeriksi. Sanomattakin selvää, että kanan tai kanan johdannaisten (kuten munien ;D) syöminen jäi loppureissusta vähemmälle. Enkä ole vieläkään pystynyt kanaa tai munia syömään. Minä, joka elän kanamunilla arjessa.

With vegetable and tofu, please – oli yleinen fraasini ruokaa tilatessani. Mutta tiedättekös minkä huomasin? Tofu tarjoillaan ainakin niissä paikoissa, missä me kävimme syömässä, aika usein erilailla valmistettuna kuin mihin itse olen tottunut. Mä tykkään paistaa sen öljyssä aivan tosi kuumalla pannulla rapsakaksi. Thaimaassa tofu oli paria poikkeusta lukuunottamatta sellaista löllöä. Mutta hyvää, sitä en kiellä.

Taannoin esittelemäni lämpimät tofukvinoakulhot ovat yksi arjen suosikkiruoistani, joissa pääosissa on rapeat tofukuutiot. Niin helppoja, ravitseviä ja herkullisia. Nopeasti valmistuvia. Varsinkin, kun olen tuunannut reseptiä niin, että siinä on vain kolme raaka-ainetta plus mausteet. Yksinkertaisimmillaan kulhoon tulee vain tofua, valmiskvinoaa ja parsakaalia. Ripaus suolaa ja päälle puristettua sitruunaa.

Hei kasvisruoasta puheen ollen, pakko jakaa teille suussa sulava vinkki; eilen meillä testattiin Kokkipotti-Hannelen vinkistä Liemessä Jennin uunifetaa ja -tomaatteja tacojen kanssa. Ai mahdoton, miten hyvää. Ei ne tacotkaan mitään lihatuotteita sisäänsä tarvitse, ei todellakaan ♥ Lisäksi salaattia ja itse tehtyä guacamolea. Ehkä myös pikkuisen härkistä tacomausteella ja hentoisesti limen mehua.

KESKIVIIKKOILTATERKUIN,

 


2 Responses to “With vegetables and tofu, please!”

 1. Kaura sanoo:

  Ihana ohje. Tämä testiin. :) Kiitos.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Kaura

   ja kiitos paljon :) Tämä on hyvää, vaikka itse sanonkin ;)

   Ihanaa alkavaa viikonloppua ♥

Kommentoi