keskiviikko 27. helmikuu 2019

Joutavatko terveelliset elämäntavat romukoppaan lomalla?

HEISSULIVEI!

Vimppaa päivää paratiisissa viedään. Keskipäivän aurinko on niin jumalattoman kuuma, että pieni breikki sisätiloissa ilmastoinnin alla tekee hyvää. Tulin vaihtamaan sähköpostia seuraavan hotellin conciergen kanssa huomisesta kyydistä ja yhtäkkiä huomasin olevani täällä blogin parissa. Kappas, kappas :D Tuossa auringonottolaverilla maatessani blogipostauksien aiheita syntyy kuin sieniä sateella. Aivoista on vapautunut kapasiteettia niin, että ne alkavat prosessoimaan jo työjuttujakin. Vapaaehtoisesti. Ikinä ennen ei ole näin käynyt neljän päivän loman jälkeen. 

Tämä paikka sen tekee; ei ole mitään ylimääräisiä virikkeitä. Vain olemista. Päivät ovat rytmittyneet niin, että äänikirjojen kuuntelu, veteen pulahtaminen ja päikkärit vuorottelevat. Aamulla syödään ja illalla syödään. Ja hyvin syödäänkin. Päivällä ollaan menty pähkinöillä. Osa perheestä nuudelikupeilla. Aloin tuossa miettimään paahtavan auringon alla, että miten mun elämäntavat vaihtuvat loman koittaessa. Monellehan loma on se hetki, kun antaa itselleen luvan repsahtaa liikunnan ja ruokailujen suhteen. Itse pyrin jatkamaan niitä kropan ja pääkopan kannalta terveellisiä elämäntapoja myös lomalla. Sillä kyse ei ole mistään hetken kestävästä ryhdistäytymisestä, vaan elämäntavasta. Mutta toisaalta, myös lempeys näyttelee tässäkin suurta osaa.

Olen ollut tipattomalla ja sokerittomalla alkuvuoden. Sillä linjalla toki jatketaankin. Mutta lomalla olen nauttinut pari lasia valkoviiniä auringonlaskun aikaan, jopa yhden pina coladan jälkkäriksi. Oli muuten äkkimakeaa! Karkkia ei edelleenkään tee mieli eikä oikeastaan mitään makoisia juttuja. Hedelmiä kuluu runsaasti. Ja kuin huomaamattani olen syönyt koko loman ajan kasvisruokaa. Ellei oteta huomioon eilen aamuisia muutamaa pekonilastua ja yhdessä phad thaissa nauttimiani katkarapuja. Kasvisruokavalio sopii kropalleni. Varsinkin täällä kuumuudessa. Ja te, jotka jaatte sen lihan kruntsukammon kanssani tiedätte mistä puhun ;)

Liikunta kuuluu myös lomareissuilla päiväohjelmaan. Usein hotellin sali on kutsunut aamuisin ennen aamupalaa, mutta täällä paratiisissa ollaan tehty miehen kanssa anivarhain hikitreeni. Kyllä, kuulkaa ihan kävelemällä saa sykkeet tappiin. Ollaan kävelty tuonne rantaan ja takaisin. Niin hirveitä ylämäkiä, että Pispan portaat jää kakkoseksi :) Tänään yhdistettiin tuolla rannalla lenkkiin vielä 10 minuutin crossaritreeni salilla. Takaisin päin kavutessamme pohkeet huusi hoosiannaa.

Lepo, liikunta ja ravinto. Niistä pidän huolen myös lomalla. Koska kokemuksesta tiedän, että kahden viikon rotjailu saa aikaan sen, että arkeen ja terveellisiin elämäntapoihin palaaminen on hurjan paljon vaikeampaa. Kärsimystä lomalla, joku voisi miettiä. Rakkaudesta hyvään oloon, sanon mä ♥ Pidättekö te lomalla terveellisistä elämäntavoista kiinni?

KESKIVIIKKOTERKKUSIN,

 


Kommentoi