maanantai 25. helmikuu 2019

Muistoja, joita ei mitata rahassa ♥

HIPHEI JA HELLUREI!

Ja lämpimiä terkkuja Koh Yao Yailta! Vaikka wifi tökkii melko lailla, niin sain kuin sainkin kuvia siirrettyä blogiin. Ehkä vähän liikaakin ;) Sorry kuvatulvasta, mutta olen saanut niin paljon kyselyitä tästä meidän majoituksesta ja pyynnön laittaa kuvia blogiin. Aika moni on kysynyt myös sitä, että mitä kautta löydetään hotellit reissuihin. Tekisi mieli vastata, että ihan sattumalta. Yleensä mä olen se, joka nettailee hotelleja ja esittelee ne sitten miehelle. Kertaakaan ei olla kaduttu hotellivalintaa, vaan kaikki on menneet nappiin. ID

Yleensä katson hotellit Booking.comista. Laitan kriteerit kohdilleen ja katson karttahausta. Jos maksaa majoituksen heti, saa usein runsaan alennuksen. Mutta useimmiten ollaan maksettu vasta paikan päällä. Siinä kun ehtii vaihtamaan majoitusta monta kertaa odotellessa reissua. Joiltain hotelleilta saa parhaat diilit varatessa hotellit suoraan hotellista, ilman välikäsiä. Niin kuin nyt tällä reissulla.

Tämä nykyinen majoituksemme on kyllä kaikista ihanin ikinä. Toiseksi hintavinkin, kyllä. Kaikista kallein satsaus oli Atlantis Dubaissa, mutta se ei suinkaan ole ollut paras. Vaan moni edullisempikin hotelli on kiilannut ohi tuon. Eli aina raha ja laatu eivät mene käsi kädessä. Tässä Santhiya Koh Yao Yai Resort & Spassa kyllä ollaan saatu jokaiselle pennille vastinetta. Varattiin ja maksettiin villa vuotta etukäteen. Early bird promotion oli sen verran hyvä. Oikeastaan ei edes varattu näin isoa villaa. Kaksikerroksista.

Vaan yksi kerroksinen. Mutta jo lentokentällä saatuamme laukkuihin tägit, joissa oli villamme numero huomasin, että tämä villa on ainut laatuaan. Ainut näin iso villa koko resortissa. Kiitollisia olemme upgreidauksesta, mutta kyllä vähempikin olisi riittänyt :) Täällä hotellilla kuljetaan sellaisilla avolava-autoilla. Alkuun mietin, että onkohan liian vaivalloista. Mutta lomalla on aikaa odotella. Soitetaan respaan, kun tarvitaan kyyti. Hurautetaan pari minuuttia tuohon ”assembly pointille” ja valitaan uusi auto sen mukaan, minne ollaan menossa. Kätsyä!

Moni on kysellyt myös sitä, että oliko tänne vaikea tulla. No ei ollut, lennot Phuketiin ja sitten varasimme hotellin kautta kuljetuksen. Autolla noin puoli tuntia satamaan ja siitä reilu 20 minuuttia veneellä saarelle. Eli älyttömän vaivattomasti pääsimme paratiisiin. Jossa vietämme vielä kolme yötä. Sitten jatkamme matkaa toiseen paratiisiin.

Nyt takaisin kokeilemaan, josko tuossa terassilla ”tarkenisi” olemaan. Tai pystyisi olemaan. Mittarissa on 38 astetta ja auringossa varmastikin lähemmäs 50. Vajaan tunnin päästä meidän perheen naiset pääsevät hierontaan ja mies käy vetämässä hikitreenin. Illalla luvassa hyvää ruokaa ja Suitsin vikat jaksot. Mitähän me sit alettaisiin katsomaan? Täytyykin mennä tsekkaamaan teidän taannoiset suositukset!

Vaikka me ollaan reissattu viimeisten viidentoista vuoden aikana niin paljon, että tuolla rahalla oltaisiin saatu asuntolainat maksettua pois, niin silti olen sitä mieltä, että ollaan saatu rahoille niin paljon vastinetta, että niitä kokemuksia ei voi edes rahassa mitata. Se, että lapset näkevät maailmaa, tutustuvat uusiin ihmisiin ja kulttuureihin, oppivat kieliä ja mikä tärkeintä – oppivat arvostamaan Suomea, on tässä elämänvaiheessa tärkeämpää kuin asuntolainan poismaksu. Tärkeämpiä on ne muistot, joita ei voi rahassa mitata 

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,


14 Responses to “Muistoja, joita ei mitata rahassa ♥”

 1. Jaana sanoo:

  Olen niin samaa mieltä kanssasi! Me olemme myös miettineet monesti samaa, että matkustusrahoilla olisi talo velaton, mutta kuinka köyhempiä ja eri ihmisiä silloin olisimme? Meillä lapset ovat reissanneet elämänsä aikan mukana kymmeniä ja kymmenniä kertoja. Ollaanpa asuttu äidin työn vuoksi muutama kuukausi Espanjasskin.
  Nyt kun lapset aloittelevat omaa itsenäistä elämäänsä heitä ei pelota ulkomailla opiskelu. Vanhempi on jo kandin opinnot suorittanut muualla Euroopassa ja nuorempi veli suunnittelee samaa polkua. Isompi sanoikin joku kerta, että jos emme olisi matkustelleet niin paljon, ei hän olisi koskaan uskaltanut lähteä ulkomaille opiskelemaan. Mutta kun on tottunut reissaamaan koko ikänsä, niin tietää, että ihmiset ja elämä eivät lopulta eroa niin paljon toisistaan.
  Kaikkien kokemustan lisänä on tullut huikea kielitaito ja rohkeus käyttää sitä!

  Matkustaminen on vaan niin elämänsuola. Nauttikaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Jaana!

   Hienosti sanottu tuo ”kuinka köyhempiä ja eri ihmisiä olisimme”. Se on juurikin näin, että tämä henkinen rikkaus, jota matkustaminen kartuttaa on sellainen rikkaus, jota haluaa haalia :)

   Ihanaa, että teillä lapset ovat innostuneet myös opiskelusta ulkomailla; meillä tytsyillä on todennäköisesti sama edessä! Se on niin hieno huomata, että toiset tulevat nyt jo (11 ja 13 v) toimeen myös erikielisten ihmisten kanssa. Osaavat sumplia asioita, vaikkei yhteistä kieltä olekaan :)

   Kiitos, nautitaan ja ihanaa keskiviikkoa sinne ♥

 2. Laura sanoo:

  Aivan ihanannäköinen paikka! Ollaan käyty useampi kerta Koh Lantalla ja Khao Lakissa, mutta nyt heräsi kiinnostus tuohon paikkaan. Saako kysyä missä hinnoissa tuollainen villa on?

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Laura

   ja kiitos!

   Oih, meillä on vielä Koh Lanta muuten käymättä, mutta vielä joku kerta sinne :)

   ♥illa (tai se villa mikä varattiin, tämä on varmasti kalliimpi, mutta saatiin upgrade) on listahinnaltaan noin 500 euroa / yö, mutta meidän early bird alennus laski sen 400 euroon / yö. Päälle tulee vielä verot. Ihan sikamaisen kallis, mutta mielelläni säästän, jotta saan muutaman yön luksusta :)

   Kivaa keskiviikkoa ♥

 3. Sari sanoo:

  Aivan järjettömän upealta paikalta näyttää! Ja jaan kyllä niin ajatusmaailmasi,näitä kokemuksia ei mikään materia korvaa. Samalla lailla matkustetaan nyt teinien kanssa ja ihanaa kun tykkäävät lähteä mukaamme. Se on todellista laatuaikaa( vaikka inhoan tuota sanaa), ollaan yhdessä, keskustellaan ja nautitaan. Ja itse nautin, kun näen, että toisilla on kivaa.
  Niinkuin nytkin, olen posiitiivisesti kateellinen matkastanne, eli todella iloinen , että saatte kokea tuollaisen elämyksellisen paikan.Miten voikaan olla onnellinen toisen puolesta! Innolla odotan jatkoa näille reissupostauksille!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sari

   ja tämä on kyllä hienoin paikka, missä ollaan oltu :)
   Materia ei korvaa sitä aikaa, jonka saadaan viettää lasten kanss lomalla. Vaikka itsekin nyt olen tietokoneella, heh, niin myös me vanhemmat oikeasti lomailemme täällä ja olemme läsnä enemmän kuin arjessa. Niin kurjalta kuin se tuntuukin, niin pakko päästä välillä pois ollakseen enemmän läsnä :)

   Ihana kuulla, itsekin tykkään lukea muiden matkakertomuksia ja reissata muiden kuvien mukana pitkin maailmaa :)

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 4. Sari Riekkola sanoo:

  Kerrassaan upean näköinen paikka!!!
  Me ei olla koskaan käyty Thaimaassa, en saa miestä lähtemään sinne pitkien lentojen vuoksi.

  Samaa mieltä tuosta, ettei kaikkia voi mitata rahassa.

  Nautinnollista lomaa teille sinne paratiisiin <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sari

   ja hei, sitä tää on! Huomenna matka jatkuu eteenpäin, mutta tänne on vielä pakko palata joskus :)

   Se Thaimaan huono puoli onkin, että lennot on aika pitkät. 9,5 tuntia Phuketiin kuitenkin meni tuossa tuokiossa leffoja katsellen. Lennot kaukomaille ovat sen verran pitkiä, että ihan viikoksi ei kannata tulla. Joskus olemme olleet viikon reissuissa täällä ja siinä kroppa on koetuksella aikaerojen kanssa.

   Kiitos ja kivaa keskiviikkoa ♥

 5. Marita sanoo:

  Ihan mieletön paikka, vautsi! Kesti vähän aikaa tajuta että tuo on villa ja kokonaan teidän käytössä! Mielenkiinnolla jään odottelemaan seuraavaa paikkaa. Itsekin haaveilen Thaimaan-reissusta, jossa en ole koskaan käynyt. Ehkä kohta, kun aika lisääntyy ja tyttären kautta alkanee saamaan edullisia lentoja :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Marita

   ja tämä on oikein tällainen ”dream to come true” -paikka :) Sepäs se onkin, että itsekin oltiin vähän aikaa hukassa, että onko tämä villa kokonaan meille :D

   Oih, toivottavasti pääsette vielä kokemaan Thaimaan :)

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 6. Sanna sanoo:

  Aivan uskomattoman kaunis paikka!Villa ja maisema.Paratiisi todellakin.Mitenkä thaimaassa tuo ötökkäpuoli?Esim.kun tuo ihana kylppäri/amme avointa ulos?
  Olen hirvittävän ötökkäkammoinen ja se rajoittaa matkustamistani:(

  • Maria Maria sanoo:

   Heippuli Sanna

   ja anteeksi, että vastaus kesti!

   Kiitos, tuo oli paratiisi isolla peellä. Ainut haittapuoli tosiaankin se, että olimme yhtä luonnon kanssa :D Hämähäkkejä en nähnyt kuin kerran, mutta gekkoja oli (myös sisällä villassa) sekä kerran sammakko tuli ulkosuihkun lattiakaivosta. Eli en suosittele ötökkäkammoisille.

   Täällä Phuketissa taas en ole koskaan nähnyt hotellihuoneessa gekkoa tai mitään muutakaan ötökkää. Ai niin, paitsi torakkajahdissa olimme kerran keskellä yötä kylpyhuoneessa.

   Ihanaa lauantaita ♥

   • Sanna sanoo:

    Kääk!Taitaa kuitenkin ensi kuussa Saariselkä olla oikea osoite:D Hetken jo epäilin kun katselin kauniita kuviasi.
    Torakat ällöimmästä päästä.Kaverini miehellä meni israelissa torakka suuhun kun nukkui:( :( yääääääk!!

    • Maria Maria sanoo:

     Heh, kyllä – Saariselällä ei ole muita ötököitä kuin kesäiset ötökät :D

     Yäk, ihan hirveä torakkakokemus. Hui! :)

     Kivaa torstaita <3

Kommentoi