sunnuntai 17. helmikuu 2019

Kasvisruokaa helposti ja herkullisestiPostaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Knorrin kanssa


 

SUNNUNTAI-ILTAA IHANAT!

En tiedä teistä, mutta itselläni välillä arkiruokien keksiminen tuottaa päänvaivaa. Tai lähinnä se, että kun tulen puoli viiden jälkeen töistä kotiin ja lapset ovat ehtineet soittaa puoleen tuntiin sen 17 kertaa ja valittamaan kurnivista vatsoista. Että mistä taion nopeasti maukasta iltaruokaa. Tuskanhiki otsalla kaarran kotipihaan ja mietin kaikkia niitä ruokavaihtoehtoja, joihin meillä olisi kaapissa ainekset. Jos oikein toimin ripeästi saatan saada iltaruoan aikaan varttiin. Mutta siinäkin on kymmenen minuuttia liikaa heille, ketkä kärsivät hangry-syndroomasta. Joilla se lautanen pitäisi olla edessä täynnä täyttävää ruokaa samantien. Mikäli teillä on välillä arki-iltaisin samanlaisia ruoan aikataulutusonglemia, niin ei huolta. Kerron seuraavaksi, miten meillä on hoidettu ruokailut noina iltoina, kun se ruoka pitäisi vain taikoa jostain salamannopeasti pöytään.ID

Nopeat arkiruoat ovat olleet jälleen tapetilla, varsinkin vuodenvaihteen jälkeen arjen alettua. Kuka meistä ei haluaisi töistä kotiin tultuaan tarjoilla perheelleen tai ihan vain itselleen nopeasti hyvää ja herkullista. Ja kun tämän tekee vielä vastuullisesti, niin se hyvä olo on taattu. Viime aikoina olen pohtinut paljon sitä, mitä ja miten syön. Onko minulla varaa parantaa jollain osa-alueella vähentääkseni hiilijalanjälkeäni. Pieniä muutoksia olenkin jo tehnyt ruokailutottumuksissani. Tai oikeastaan koko perheen ruokailutottumuksissa. Olenhan se minä, joka pääasiassa vastaa siitä, mitä meillä syödään.

Kuten olen kertonutkin, niin kasvisruokapäiviä löytyy viikostamme sen aiemman yhden sijaan ainakin kolme. Olemme myös paljon puhuneet lasten kanssa vastuullisesta ruokailusta ja  varsinkin punaisen lihan syömisestä. Mikä ilahduttavinta, niin myös kouluissa on nykyään kasvisruokapäiviä. Tämän innostamana olemme korvanneet osan lihansyönnistämme kasvisproteiinilla myös kotona. Lisäksi olemme panostaneet toden teolla ruokahävikkiin. Mikään ei ole kamalampaa kuin heittää ruokaa roskiin. Suunnitelmallisuus, se on avain siihen, että ruokahävikin määrä pysyy aisoissa.

Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Knorrin kanssa ja sen tiimoilta pääsin maistelemaan Knorrin uusia Vego-aterioita. Sekä kertomaan teille siitä, kuinka helposti ja herkullisesti kasvisruoka on mahdollista ottaa osaksi arkiruokailua. Lisäksi ehkä myös innostamaan teitä kokeilemaan kasvisruokapäiviä. Jos ette ole tottuneet kasvisruokaan, niin nyt kynnys kasvisruokapäivään on erittäin matala. Tuotteilla, jotka on nopea valmistaa ja jotka maistuvat koko perheelle, on helppo aloittaa kasvisruokapäivien pitäminen. Eihän se sitä tarkoita, että kertaheitolla pitäisi ryhtyä kasvissyöjäksi, vaan tässäkin pätee se sääntö, että jo pienellä ruokailutottumusten muutoksella saa paljon aikaan.

Knorr Vego ateria-ainesperheestä löytyy kolme eri tuotetta:

🌿 Vego Balls Tomaattikastikkeella
🌿 Vego Bites Punaisella Currykastikkeella
🌿 Vego Chili Sin Carne

Nämä kaikki ovat kasvissyöjille sopivia ja tuo viimeinen eli Vego Chili Sin Carne on vegaaninen. Rakastan chili sin carneja ja mikään ei ole oivempaa talvi-illan ruokaa kuin hyvinmaustettu chili sin carne. Mutta itse tehtynä olen tykännyt haudutella sitä toista tuntia. Nyt olen löytänyt tuotteen, joka on lämmitystä vaille valmis. Tuote, joka on haudutettu puolestani. Se on niin maukasta sellaisenaankin eikä kaipaa lisämakua. Mutta koska tykkään aina vähän tuunata kaikkia ruokia, niin tähänkin lisäsin tarjoiluvaiheessa nokareen kaurapohjaista creme fraichea. Himpun verran tuoretta korianteria ja ah, muutama slaissi chiliä. Riisit olivat edellispäivältä jääneitä, joten koko aterian valmistukseen meni kaksi minuuttia. Se on se aika, jonka Vego Chili Sin Carne vaati mikrossa lämmitykseen.

Mies, joka oli soittanut seitsemän minuuttia aiemmin autosta lounasta kysellen oli ällikällä lyöty, kun täällä oli valmistunut ateria sillä välin, kun hän ajoi toimistolta kotiin. Ja arvatkaas, mikä oli parasta? Ei tiennyt syövänsä kasvisruokaa :) Kovin kehui ja kiitti. Huristeli syötyään takaisin toimistolle. Siinä missä Vego-tuotteet sopivat kiireisiin arki-iltoihin, ovat ne omiaan myös kiireisiin arkilounaisiin!

Vego-tuotteet ovat soijapohjaisia, luontaisia proteiininlähteitä ja mikä myös lämmittää mieltä niin se, että niissä ei ole säilöntäaineita, väriaineita tai makuaineita. Myös käytetyt vihannekset ja yrtit ovat vastuullisesti viljeltyjä. Vaikka Vego-tuotteet ovat valmiita sellaisinaan, niin niitä on myös helppo tuunata erilaisilla lisukkeilla. Vego Bites Punaisella Currykastikkeella voisi päästä jopa osaksi thaityyppistä keittoani. Kookosmaitoliemeen tehtynä. Tai sitten sellaisenaan riisin kanssa. Vego Ballsit Tomaattikastikkeessa taas huutavat päästä spagetin päälle tarjolle.

Olen huomannut, että Vego-tuotteiden sijoittelu kaupoissa vaihtelee; osassa kaupoista ne löytyvät viileistä vegehyllyistä ja toisesta kaupasta ne saattaa taas löytyä lämpimästä. Itse olen kotioloissa säilyttänyt tuotteet kuivamuonakaapissa. Yhdestä pussillisesta saa herkullisen aterian kahdelle. Kahdella pussillisella olemme saaneet koko perheelle herkullisen aterian ja yleensä tuosta on jäänyt vielä itselleni evääksi töihin seuraavalle päivälle.

Olisi kiva kuulla, oletteko te ottaneet kasvisruokapäiviä käyttöön? Meillä lapset ovat siinä iässä, että kun vain haluavat, niin osaavat valmistaa ruokaa. Lasten kynnys valmistaa koko perheelle ruoka madaltuu huomattavasti, kun ruoan lämmittäminen onnistuu mikrossa kulhossa tai sitten kattilassa. Vego-tuotteiden avulla olen saanut jopa kotiin tullessani istua valmiiseen pöytään. Sen sijaan, että ne lapset olisivat soittaneet sen 17 kertaa olivat keskittyneet lämmittämään iltaruoan, ovat valmistaneet ruoan puolestani.

Joten, tulevaa arkiviikkoa ajatellen – kasvisten lisääminen ruokavalioon on varmasti aika monen muunkin, kuin allekirjoittaneen agendalla. Ajattelin, että vaikka meillä ei ole tarkoitus täysin siirtyä kasvisruokaan, niin tuleva viikko on pyhitetty kasvisruoalle. Pidetään sellainen kasvisruokakuuri ennen talvilomia. Oletteko mukana? Voisin yrittää päivitellä tuonne Insta Storyn puolelle reseptejä tulevan viikon arkiruokailuista, mikäli haluatte ideoita ja inspiraatiota!

SULOISIN SUNNUNTAI-ILTATERKUIN,


4 Responses to “Kasvisruokaa helposti ja herkullisesti”

 1. Sahrami sanoo:

  Osaisiko tytöt valmistaa jo muutakin ruokaa perheelle kun vanhemmat ovat töissä? Ainakin esivalmistella niin että ruoka olisi helppo saattaa loppuun kun äiti kotiutuu.

  Valmis ruokalista viikoksi ja ainekset kaappiin ja tytöille ohjeet valmiiksi. Ei tarvitse tuskanhikipisaroita eikä pohdintaa kotiinajaessa että mitä tänään syötäisiin.

  Terveisin köksänope ;)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sahrami

   ja hei ai että tuo sinun nimimerkkisi sopii hyvin ammattiisi :)

   Kyllä tytöt osaavat valmistella ruokia niin halutessaan, mutta aina eivät ehdi tai jaksa. Kuten niinä päivinä, kun pääsevät kolmelta. Silloin nopeat arkiruoat ovat todellakin pelastus :) Meillä tehdään kyllä viikon ruokalista valmiiksi ja ruokakaupassa käydään isosti kerran viikossa, mutta oma ongelmani on ollut se, että olen haalinut sinne listalle usein liian työläitä ruokia :D

   Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

 2. Eva abuela sanoo:

  Ihana ruokapostaus, kiitos siitä!!! Niin kaunis kattaus ja esillelaitto taas, kuten sinulla aina!
  Kiinnostaa mistä nuo kauniit lautaset ovat peräisin?
  Terveisin Eva abuela

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Eva abuela

   ja voi kiitos kaunis :) Ruoan esillelaitto ja kattaminen ovat jo puoliruokaa ja tykkään niihin panostaa.
   Nuo lautaset ovat äitini vanhoja. Pohjassa lukee made in England, mutta sen kummempaa tieto minulla ei ole, mistä ne ovat kotoisin :)

   Kivaa alkanutta viikkoa ! ♥

Kommentoi