tiistai 12. helmikuun 2019

Itämainen tofunuudelisalaatti & arvonta



Kaupallinen yhteistyö: SoFine Luomu Tofu


 

ILTAPÄIVÄÄ IHANAT!

Olemme jutelleet paljon viime aikoina hyvinvoinnista ja siitä, miten itse omilla valinnoillaan pystyy vaikuttamaan hyvinvointiinsa. Yksi minun valinnoistani, joilla buustaan hyvinvointiani ja siinä samalla otan harppauksen kohti ekologisempaa ruokailua, on lihan syönnin vähentäminen. Punaisen lihan varsinkin. Korvaavia tuotteita on tullut kokeiltua vuosien aikana moniakin, mutta yksi on pysynyt mukana kaikki nämä vuodet. Nimittäin tofu. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä SoFine Luomu Tofun kanssa.

Muistan silloin joskus viitisen vuotta takaperin ensimmäisen kerran tofua valmistaessani ajatelleeni, että onpas kumimaista ja mautonta. Little did I know. Onneksi en antanut periksi tofutaistelussani, sillä ajan myötä musta on tullut aika mestarillinen tofun valmistaja. Jopa niin hyvä, että lapsetkin hyväksyvät tofun osana ruokavaliotamme. Se on jo kuulkaas suuri edistysaskel! Vaikka maustamattoman tofun tykkäänkin maustaa hyvin, niin silti tofun mieto maku ja rapsakka koostumus on myös lasten mieleen.

Kun itse valmistin tofua ensimmäisiä kertoja ei ollut saatavilla maustettuja tofuja, niin kuin nykyään. Saatikka tofua valmiiksi kuutioituna. Silloin tofusta oli saatavilla vain se mötikkä, joka ensi alkuun sai sormen suuhun. Mitäs tälle kuuluisi nyt tehdä? Nykyäänhän SoFine Luomu Tofu -valikoimasta löytyy myös valmiiksi maustettua tofua että myös valmiiksi kuutioitua ja maustettua tofua.

Tofun valmistaminen on tehty helpoksi myös heille, kenellä ennakkoluuloja sen valmistamisesta on. Mikäli tofu on teidän keittiössänne uusi tuttavuus, niin kehottaisin tutustumaan tuohon herkkuun valmiiden SoFine Luomu Tofu à la minute -tofukuutioiden myötä.

Ennen kuin jaan teille herkullisen itämaisen tofusalaattini ohjeen, kerron teille vinkit tofun valmistamiseen. Siis sellaisen tofun, jota ei ole valmiiksi kuutioitu ja maustettu.

🌱 leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivaa palat kahden talouspaperipalan välissä
🌱 purista neste pois ja vaihda talouspaperit kuiviin niin kauan, kunnes tofun pinta tuntuu kuivalta
🌱 mikäli haluat tofukuutioita, niin kuutio viipaleet tässä välissä

🌱 paista tofu todella kuumalla pannulla öljyssä saadaksesi rapean lopputuloksen
🌱 koska maustamaton tofu ei maistu miltään, on se syytä marinoida, jotta siihen saa makua

Joskus marinoin tofun jo vähintään pari tuntia ennen sen valmistamista, mutta olen huomannut, että sen voi ihan yhtä hyvin marinoida vasta paistamisen jälkeenkin. Näin marinadi ei valu tofun nesteiden kanssa ulos tofua kuivatessa.

Aika usein tofua tulee käytettyä aasialaistyyppisten ruokien, kuten salaattien ja wokkien kanssa, mutta onpa sitä tullut käytettyä myös kesäisissä mansikkasalaateissakin. Se taipuu hirmuisen monenlaiseen ruokaan. Mutta koska itämaiset ruoat ovat lähellä sydäntäni, niin ajattelin jakaa teille itämaisen tofusalaattini ohjeen. Siinä maistuu ripaus lämpöä ja hitunen aurinkoa.

ITÄMAINEN TOFUNUUDELISALAATTI

1 rasia SoFine Luomu Tofu à la minute – Thai spiced
100 g riisivermisellinuudelia
100 g tuoretta pinaattia
6 retiisiä
ituja / silmusalaattia
100 g kirsikkatomaatteja
edamamepapuja
kevätsipulia
1 lime
puolikas puntti thaibasilikaa
puolikas puntti korianteria
2 rkl makeaa chilikastiketta
0,5 rkl soijakastiketta
2 cm pala luomuinkivääriä
oliiviöljyä
cashewpähkinöitä

– sekoita keskenään pinaatti, siivutetut retiisit, pienistellyt kirsikkatomaatit ja kevätsipulit
– valmista riisivermisellinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä
– paista tofut öljyssä rapeaksi pakkauksen ohjeen mukaan
– sekoita riisivermisellinuudelit ja tofu pinaattiseokseen
– lisää edamamepavut, idut (tai silmusalaatit), pienistellyt thaibasilikat ja korianterit
– sekoita makea chilikastike, raastettu inkivääri, soijakastike ja yhden limen mehu keskenään
– kaada kastike nuudelisalaatin päälle
– koristele murskatuilla cashewpähkinöillä

Edullista, nopeaa, ekologista ja luomua. Herkullista helposti. En näe yhtään syytä, miksen käyttäisi SoFine Luomu Tofua ruoanlaitossa. Hei mikäli ette ole tulleet vielä tutuiksi tofun kanssa, niin suosittelen tutustumaan. Tofut löytyvät yleensä kaupan juustohyllystä tai sen päätyhyllystä! Ja muistakaahan vielä, että tärkeimmät tofun valmistuksen seikat ovat tofun kuivaus ja paistaminen rapeaksi. Myös maustaminen, mikäli käytätte maustamatonta tofua.

KILPAILU!

Vastaamalla tämän postauksen kommenttiosiossa alla olevaan kysymykseen, olet mukana 30 euron SoFine -lahjakortti arvonnassa:

Onko tofu tuttu näky sinun keittiössäsi? Jos ei, niin haluaisitko päästä tofukokkailun maailmaan sisään?

Nyt se nimittäin on mahdollista tuon lahjakortin myötä 🙂 Arvonta-aikaa on viikko eli 19.2.2019 asti ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.

IHANAA TIISTAITA TOIVOTELLEN,

 


37 Responses to “Itämainen tofunuudelisalaatti & arvonta”

  1. idahhh sanoo:

    Mukana todellankin! Tofu ei ole ollenkaan tuttu mutta houkuttelisi kovasti maistaa (salaattiannoksesi on taivaallisen näköinen :P). Miten tai millä maustat / marinoit maustamattoman tofusi?

    • Maria sanoo:

      Moikkamoi!

      Oi kiitos, tuo salaatti oli kyllä niin hyvää ♥

      Yleensä marinoin tofun soija-lime-valkosipuli-korianteriseoksella. Tai sitten maapähkinävoi-murskattu inkivääri-limeseoksella. Tai jopa ihan vaan öljyn ja srirachan sekoituksella 🙂

  2. Pia sanoo:

    Juuri odottaa jääkaapissa marinoitu tofu, jota pitäisi ekaa kertaa laittaa. Tämä postaus tuli siis kuin tilauksesta. Taidanpa tehdä tuon sinun salaattisi, se näytti erittäin herkulliselta 🙂

  3. Anne sanoo:

    Tofu on tuttu raaka-aine. Itse oon kasvissyöjä, mutta myös muu perhe syö sitä mielellään. Herkullisen näköinen salaatti, pitääpä kokeilla tätä!

  4. Taru sanoo:

    Balilla just söin ihanan rapeaa ja herkullista tempeä. Olisipa huippua oppia sellaista itsekin valmistamaan.

  5. Kati sanoo:

    Laiskana kokkaajana en vielä ole saanut aikaiseksi tutustua tofuun. Olisiko tässä nyt se innoittaja?

  6. Katriina sanoo:

    Meillä käytetään tofua usein ja monenlaisissa ruuissa. Pitääpä kokeilla tuota herkullista salaattiakin 🙂

  7. Nelli sanoo:

    Tofu on tuttu tuote ja sitä tuleekin säännöllisesti valmistettua. Usein tulee tosin tehtyä aina samaa tofucurrya, mutta viime viikolla tein tofusta pastakastikkeen dijon-sinapilla maustetun kaurakerman kanssa, toimi sekin hyvin 🙂

  8. Hanna sanoo:

    No totta tosiaan ei ole tuttua tuo tofu ja kyllä kiinnostaisi! Monen monta kertaa hypistellyt kaupassa paketteja, mutta kun ei ihan ole tiennyt miten ja miksi niin sinnepä on jäänyt. Ehkä nyt 😀

  9. Nanne sanoo:

    En ole koskaan tehnyt tofusta mitään, mutta nyt kun olen siirtynyt kasvispainotteisempaan ruokavalioon, olisi se loistava lisä ruoanlaittoon! Tämä salaatti kuulostaisi herkulliselta vaihtoehdolta aloittaa! 🙂

  10. Saila sanoo:

    Tuttu juttu, tofu on hyvää ja monipuolista ruuanlaitossa mutta vaatii tosiaan mausteita mukaansa!

  11. Kukka sanoo:

    Tofu on tuttu tuote – välillä tulee syötyä sitä vähemmän ja välillä enemmän.

    Pitäisi vaan tuohon maustamiseen panostaa vähän enemmän 🙂

  12. T sanoo:

    Tofua tulee käytettyä tosi harvoin, vaikka olen kasvissyöjä, haluaisin kuitenkin opetella tekemään ja syömään sitä.

  13. Karoliina sanoo:

    Ei ole tofu tuttu, herkullisen näköinen salaatti! Paljon syödään kasvispitoista ruokaa, mutta enemmänkin voisi. Soija on tullut ruuissa tutuksi, vielä pitäisi tofuunkin tutustua.

  14. Jenny sanoo:

    On tuttu ja mieleinen tuote! 🙂

  15. Eeva sanoo:

    Olen nyt muutaman kerran laittanut ruokaa todista ja tykkään kyllä siitä. Uudet reseptit innostavat kokeilemaan.

  16. Johanna sanoo:

    Olen välillä yrittänyt laittaa tofusta ruokaa, mutta en ole siinä vielä kovin hyvin onnistunut – nämä vinkit rapeaksi paistamisesta ja tuosta nesteen puristamisesta tuli kyllä tarpeeseen ja annan ehdottomasti tofulle uuden mahdollisuuden. 🙂 Myös tuota salaattia testattava pikimmiten!

  17. Teija sanoo:

    Tofujäätelö on ainoastaan tuttu.
    Kauniin näköinen salaatti, houkuttelee todellakin kokeilla.

  18. Anniee sanoo:

    Kyllä on! Nytkin töissä on eväänä so finen tofua riisin, pinaatin ja minitomaattien kera 😊 Niin helppoa ja hyvä lounas, teen sunnuntaisin aina lounaat töihin koko viikolle (ma-pe) ja tofu on tässä kasvisten ja riisin kera verraton!

  19. Maria M sanoo:

    Jäätelönä tuttu, mutta kovasti kiinnostaisi kokeilla enemmänkin:-))

  20. Miina sanoo:

    Tofua ei kyllä juurikaan tule käytettyä, varsinkin valmiiksi maustettu tofu on ihan uusi tuttavuus. Joten tulisi kyllä lahjakortille käyttöä! 🙂

  21. Riikka sanoo:

    Kerran pari olen tofua kokeillut. Vielä annan sille mahdollisuuden, joten mukana arvonnassa.

  22. MarjaKoo sanoo:

    Satunnaisesti olen tofua käyttänyt, mutta siitä on aikaa. Pitäisi ottaa ostoslistalle jälleen.

  23. Salla sanoo:

    Savutofua on tullut käytettyä ruuanlaitossa, melko harvoin kuitenkin. Mutta hyvää se on!

  24. Ella sanoo:

    Mukana! En ole tofuruokaa omassa keittiössä kokkaillut mutta muualla kyllä maistanut!:)

  25. Kikkakoo sanoo:

    Ei valitettavasti ole vielä tullut pahemmin tofusta kokkailtua, vaikka olemme tosi paljon vähentäneet lihan syöntiä ja nyhtökaurat, härkikset jne ovat jo kovassa käytössä. Mielelläni kokeilisin tofuakin, tuo salaatti näyttää ja kuulostaa todella hyvältä!

  26. Anna sanoo:

    no ei kyllä ole, mutta mielelläni pääsisin tofun valmistamisen saloihin mukaan 😉

  27. Mini sanoo:

    Ei ole jäänyt meidän keittiöön juurikin samasta syystä, että pari kertaa, kun olen tofua maistanut, on se ollut sellaista tylsän mautonta ja kumimaista. Mutta maustan ja marinoinhan minä esim. kanaakin, joten miksenpä sitten tofua 🤔 muutenkin syömme nykyisin yhä enemmän kasvisruokaa.

  28. Meri sanoo:

    Herkullisen kuuloinen salaatti! Tofua olen kyllä maistanut, mutta ei ole jäänyt vakiokäyttöön. Mielelläni kuitenkin testaisin uudelleen.

  29. Lena sanoo:

    Paljon syön kasvispitoista ruokaa, joten mieluusti testaisin myös tofua! Salaatti kuulostaa herkulliselta!

  30. Henna sanoo:

    Thai-ruoka on herkkua ja mikseipä tofun kanssa! Kokeiluun menee ☺️

  31. Päivi sanoo:

    Täytyy myöntää, että tofua ei juurikaan keittiössäni näy, mutta tuo salaatti menee ehdottomasti kokeiluun.

  32. SAMP sanoo:

    Joskus olen maustamatonta tofua kokeillut, mutta ei kyllä jäänyt käyttöön 😅 täytyypä testata marinoituna, voisi upota paremmin!

  33. Charlotta sanoo:

    On tuttu, mutta viime aikoina ollut vähemmän käytössä. Opiskelijavaihdossa ollessani ostin tofua aina Suomesta ison kasan ja vein mukanani kokkailua varten.

  34. mallukka sanoo:

    En ole vielä käyttänyt/maistanut. Paljon kuitenkin puhutaan, joten mielelläni testaisin.

  35. Janne sanoo:

    En ole pitkään aikaan kokkaillut tofua, joten täytyykin laittaa kauppalistaan ja testata salaattireseptiä..

  36. Henna Akrami sanoo:

    Olen viime aikoina kiinnostunut yhä enemmän kasvis vaihtoehdoista. Kerran olen kokeillut valmiiksi maustettua tofuakin. En ehkä saanut siitä niin rapeaa kuin olisi pitänyt. Ehdottomasti aion kokeilla näitä valmiiksi kuutioituja ja maustettuja tuotteita. 👍

Kommentoi