keskiviikko 30. tammikuun 2019

Gluteeniton ja (valko)sokeriton porkkanakakku

HEIPPAHEI

ystävät siellä ruutujen toisella puolella 🙂 Tiedättekö, että jälleen kerran olen niin onnellinen, että olette siellä. Olen käynyt viimeisten parin vuorokauden aikana ihan älyttömän inspiroivia keskusteluja kanssanne. Lähinnä tuolla Instan DM:n puolella. Maanantaisen postauksen saattelemana. Keskustelleet olemme muun muassa siitä, onko kotimaisuus vaatteissa enää tae laadusta. Tai hinta. Näistä keskusteluista on virinnyt ajatus postauksesta, jonka työstön aloitan hetimiten.

Sain myös hurjan paljon kommentteja sunnuntaina postaamistani leivonnaiskuvista ja toiveita resepteihin. Siellä on muutamilla tulevana viikonloppuna juhlat ja tarjoiluvinkkejä varsinkin gluteenittomiin herkkuihin otetaan kuulemma mieluusti vastaan. Tänään on jaossa tuon syntisen hyvän gluteenittoman ja (valko)sokerittoman porkkanakakun ohjetta. Huomiselle sitten suussa sulavaa vadelmaraakasuklaakakkua ja muita herkkuja.

Porkkanakakkureseptejä, sellaisia valkosokerittomia ja gluteenittomia löytyi netistä monta. Aika monessa oli käytetty kostukkeena pohjassa omenasosetta, mutta koska sellaista ei tähän hätään ollut, niin otin mallia tästä reseptistä. Murskattu ananas toi pohjaan ihan uskomattoman paljon kosteutta ja yhdessä porkkanoiden, luomu kookossokerin ja mantelijauheen kanssa toi tietynlaista kinuskisuuttakin. Kuorrutteen olen yleensä tehnyt tomusokerilla, mutta nyt sellainen oli kiellettyjen listalla, niin laitoin kuorrutteeseen tuorejuuston lisäksi hunajaa, kuten tässä reseptissä. Koska tarjottavia oli aika montaa laatua, niin tein reseptin puolikkaalle pellilliselle.

GLUTEENITON & VALKOSOKERITON PORKKANAKAKKU

Pohja
2 dl gluteenittomia jauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0,5 dl luomu kookossokeria
2 munaa
0,5 dl leivontaöljyä
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 isoa porkkanaa raastettuna
1 ananasmurskapurkki
ripaus suolaa

-sekoita kuivat aineet keskenään
-valuta ananasmurska ja sekoita se ja muut aineet kuiviin aineisiin
-kaada leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle
-paista 175 asteessa noin puoli tuntia
-anna jäähtyä ennen täytteen levittämistä

Täyte
200 g tuorejuustoa
loraus hunajaa
-sekoita tuorejuusto notkeaksi
-lorota hunajaa siihen pienissä erissä ja maista aina makeus
-levitä veitsellä jäähtyneen pohjan päälle

Koristeluun: pähkinärouhetta ja/tai kookoshiutaleita

Ja hei, tämäkin oli seuraavana päivänä vielä parempaa. Niin kuin porkkanakakku yleensä on 🙂 Vaikka olen nyt viikolla vältellyt myös kookossokeria ja osin hunajaakin, niin pala porkkanakakkua piristi maanantai-iltapäivän kahvihetken! Nyt viettämään iltaa komeassa miesseurassa; karvainen kaveri on yhtäkkiä unohtanut kaiken, mitä olemme opetelleet viimeisen reilun kuukauden aikana. Lenkit ovat sujuneet mallikkaasti ilman räyhäämisiä tässä alkuvuonna, mutta nyt parin päivän aikana on räyhännyt liki kaikelle liikkuvalle. Jopa liikkumattomille 😀 Joten kontaktinottoharjoituksia, niillä mennään tämä ilta. Onneksi huomen illalla on sopivasti koirakouluttajan kanssa rehvit!

KESKIVIIKKOILTATERKUIN,


9 Responses to “Gluteeniton ja (valko)sokeriton porkkanakakku”

  1. Kaura sanoo:

    Nam! Porkkanakakku on parasta. Tätä kokeilen. 🙂 Kiitos ohjeesta.

    • Maria sanoo:

      Huomenta Kaura!

      Hei kiitos – porkkanakakku on todellakin parasta ♥ 🙂

      Olehan hyvä ja kivaa torstaita!

  2. Tuija sanoo:

    Kiitos! Tämä tuli kuin tilattuna. Poika tuo viikonloppuna uuden tyttöystävänsä lounaalle, ja hänelle käy vain gluteiiniton ruoka.
    Sinun ohjeillasi anopin pisteet nousee ; D

    • Maria sanoo:

      Hei ihanaa Tuija,
      että tämä postaus tuli just oikeaan aikaan ulos ♥ 🙂

      Meillä oli sunnuntaina vieraita, joista yksi ei siedä gluteenia. Joten koko pöydän herkut oli gluteenittomia. Tänään laitan muista herkuista postausta illalla 🙂

      Kivaa torstaita ja tsemppiä tyttöystävän tapaamiseen ♥

  3. K sanoo:

    NAM! Huomasin vasta jälkikäteen että rasvan olin unohtanut kokonaan -heh- ja silti oli herkullista. En vääntynyt edes päällistä vaan söin ihan sellaisenaan 🙂 Näin helppoja ja herkullisia reseptejä lissää!

    • Maria sanoo:

      Huomenta K

      ja hei kiitos kaunis ♥

      Ihana kuulla, että tämä toimi silti ja maistui – ilman rasvaa ja päällisiä 🙂

      Tänään/huomenna on tulossa vastaavanlainen mustikkatortun ohje. Pysyhän kuulolla!

      Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

  4. […] esittelemäni gluteeniton & (valko)sokeriton porkkanakakku sai hyvän vastaanoton ja vastaavanlaisia reseptejä toivottiin lisää. Saamanne pitää. Viime […]

  5. Sari sanoo:

    Tämä menee kokeiluun tänään, huomista ystävänpäivää silmällä pitäen 🙂 Tosin hiukan meinasin muokata kotoota löytyvien ainesten mukaan. Mulla on ruokokidesokeria, käyköhän se kookossokerin tilalle? Ja jos on tavallisia jauhoja, niin tuleeko silti mantelijauhetta? Se on mulle leivonnassa ihan uusi tuttavuus. Kiitos jos kerkiät vastata ja kiva kun jaat meille näitä reseptejä 🙂

    • Maria sanoo:

      Hei Sari

      ja voi kun ihana kuulla – toivottavasti tykkäät ♥

      Ilman muuta voi käyttää ruokokidesokeria! Itse laition mantelijauhetta, niin pohjasta tuli jotenkin mehevämpi, mutta kyllä mantelijauheen voi korvata ihan gluteenittomilla jauhoillakin 🙂

      Kiitos sinulle ja ihanaa keskiviikkoa ♥

Kommentoi