keskiviikko 05. joulukuu 2018

Tarjoiluvinkki itsenäisyyspäivään

HEIPPAHEI

ja harmaata keskiviikkoa! Hei, harmaudessakin on jotain positiivista. Fifty shades of grey laittaa parastaan ikkunan toisella puolella ja samalla sitä miettii, että miksi ihmiset haluavat sitä samaa harmautta sisälle kotinsa seiniin. Heh, itsehän kuulun tähän samaan harmaiden värien fanittajien kastiin. Joten kun luonto näyttää yhtä lemppariväreistäni isolla skaalalla, niin pakko siinä on olla positiivisin mielin :) Positiivista mieltä tähän viikkoon kyllä tarvitaankin, sillä vähän surullisia uutisia on kuulunut sieltä täältä ja takavasemmalta. Hautajaisiakin tiedossa ja mahdollisesti vielä ennen joulua. Elämän kiertokulku, se on kyllä tullut tutuksi ja valitettavan usein näin joulua ennen. 

Mutta mieli on silti jouluinen ja toiveikkaan positiivinen. Juhlallinenkin, huomisen itsenäisyyspäivän takia. Rakastan itsenäisyyspäivää. Siinä on joka vuosi jotain ihanaa ja jos en väärin muista, niin aika monena vuonna itsenäisyyspäivä on ollut kirpsakan kuulas. Taivas sinivalkoinen. Viime vuonna söimme itsenäisyyspäivänä raclettea (en tiedä mistä tuo ei-niin-suomalainen herkku on rantautunut juuri itsenäisyyspäiviemme ateriaksi), mutta tänä vuonna ajattelin pyöräyttää meille linnanjuhlien evääksi blinipannukakun. Resepti tähän herkkuun löytyy Soppa 365 -sivustolta. Tätä suussasulavaa herkkua tuli muuten tehtyä viime uudenvuodenaattonakin, kun meillä oli vieraita. Niin helppo tehdä myös isommalle sakille. Ja upposi parempiin suihin alta aikayksikön :)

Koska tuon blinipannukakun syömme vasta iltaruokana/palana, niin se varsinainen päiväruoka on vielä hakusessa. Ei mitään liian täyttävää (pitää jäädä tilaa blinipannukakulle!) ja nopeasti valmistuvaa. Mutta kuitenkin vähän arjesta poikkeavaa. Olisi kiva kuulla, mitä teillä syödään huomenna itsenäisyyspäivän kunniaksi? Nimimerkillä ideat vähissä :)

KIVAA KESKIVIIKKOA TOIVOTELLEN,


2 Responses to “Tarjoiluvinkki itsenäisyyspäivään”

 1. Keekis sanoo:

  Meillä syödään huomenna hirvikääryleitä ja juuresmuussia. Jälkkäriksi sinivalkoinen (mustikka- ja vanilja-) kerroskiisseli. Koska puolet aterioitsijoista on alle kouluikäisiä, taidan paistaa kääryleiden kaveriksi myös muutaman hirvenlihapullan. Ja yhdelle teen vähän sushia, koska on kasvissyöjä.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Keekis

   ja hei namskis! Kiitos vinkistä, juuresmuussia voisi tehdä päivällä ja siihen jotain lihaa/kalaa ♥ Hirvikääryleet kuulostavat taivaallisen hyviltä, kuten myös hirvenlihapullat ja sinivalkoinen jälkkärikin :)

   Itsekin pidin huolta, että tuo illan mäti blinipannukakun päällä on suomalaista. Josko päiväruoalle löytyisi kaikki ainekset avainlippumerkillä!

   Ihanaa itsenäisyyspäivää ♥

Kommentoi