sunnuntai 25. marraskuu 2018

Joulun vietto ei tunne oikeaa ja väärää ♥

SUNNUNTAI-ILTAA IHANAT!

Toivottavasti siellä on vietetty rentouttava viikonloppu, ladattu akkuja ja nautittu Suomen ihanasta pakkassäästä! Kuten varmaan jo Instagramin puolella seuraavat huomasivatkin, niin meillä alkoi joulun vietto tänä vuonna ajoissa. Harvinaisen ajoissa. Muistan aikoinaan Kanadassa miettineeni, että eihän tämä ole oikea tapa joulua viettää.

Kun kuusi pystytettiin jo heti marraskuun lopulla. Kaiholla muistelin tuolloin jouluja koti-Suomessa, kun kuusi tuotiin sisään 23. päivä illalla sulamaan yön ajaksi. Tai sitten koristeltiin tuolloin myöhään yöllä. Mutta ei missään tapauksessa aiemmin. Kuusta ei sopinut tuoda sisään, ennen kuin kaikki paikat olivat putsplankko ja Ajaxin tuoksu oli vallannut kodin.

Mutta niin vain se joulu tuntui joululta Kanadassakin, vaikka kuusesta nautittiin jo kokonainen kuukausi ennen itse h-hetkeä. Silloin en vain 17-kesäisenä itse ymmärtänyt sitä, että jokainen juhlii joulua tavallaan. Tekee joulusta omannäköisensä. Joulun vietto ei todellakaan tunne oikeaa ja väärää. On olemassa perinteitä, joita kannattaa pitää mukana. Jotka tuovat sitä jatkumoa. Mutta itse olen ehdottomasti sitä mieltä, että tässä(kin) joulun viettoasiassa kannattaa mennä sydän edellä.

Me lähdemme ennen joulua pohjoiseen pariksi viikoksi ja päätimme, että tänä vuonna meille ei tule joulukuusta. Viikolla puhuimme miehen kanssa, että kellariin olisi kuitenkin kiva hakea sellainen polvenkorkuinen pikkukuusi tuomaan tunnelmaa. Eilen iltapäivällä Kauppahallissa kahvitellessamme meidät valtasi joulumieli. Ajoimme kotiin kuusikaupan kautta, emmekä vain yhden, vaan kahden kuusen kanssa. Jep!

Nyt on keskikerroksen nurkassa pieni kuusi. Soma ja terhakka. Joka on koristeltu pelkin valoin tällä hetkellä. Miesluolan kuusesta löytyy väriä ja muotoa joka lähtöön. Kultaa ja punaista. Siinä on tähtikin latvassa ja kunnon kuusen kynttilät. Ihania molemmat. Vaikka kuuset meillä jo onkin, niin vielä ei ole tonttujen aika. Nisset ja nasset ajattelin virittää Itsenäisyyspäivän tienoilla. Ottaa niistä muutaman mukaan myös Lappiin. Siivota kodin ehkä jo jouluisista jutuista ennen reissuun lähtöä. Sillä allekirjoittaneen kevään odotushan perinteisesti alkaa siinä Tapaninpäivän iltana. 

Tässä muutamana vuonna olemme pyrkineet luomaan omia joulunviettoperinteitä. Mutta enpäs ikinä olisi uskonut, että meillä kannetaan joulukuusi sisään jo marraskuulla. Saatikka kahta kuusta :D Mutta tiedättekö, tänä aamuna kuusen kynttilöiden valossa aamukahvia juodessani mietin, että kuinka ihanaa herätä viikolla töihin ja nauttia lähestyvästä joulusta. Joulunalusviikon makua koko kuukausi edessä. Sellaista kutkuttavaa odotusta ja pikkuhiljaa virittäytymistä itse juhlaan ♥

Koskas siellä kannetaan kuusi sisään? :)

SULOISIN SUNNUNTAI-ILTATERKUIN,


10 Responses to “Joulun vietto ei tunne oikeaa ja väärää ♥”

 1. Susa sanoo:

  Ihanan näköistä! ❤️ Mä olen odottanut pikkujoulua kuin kuuta nousevaa, että saisin aloittaa joulukoristeiden laittamisen. Viikonloppuna totesin, että mikäs mua estää laittamasta niitä viikkoa etukäteen, joten kaivoin koristeet laatikoista ja aloin levitellä niitä ympäri taloa ;) Kynttelikötkin laitoin ikkunoille, mutten sentään taida kehdata sytyttää niitä ennen perjantaita… Olen niin jouluhullu, että haluan nauttia joulun tunnelmasta pitkän kaavan mukaan. Muuten tuntuu, että joulu jää ihan liian lyhyeksi ja koristeet joutuu keräämään melkein heti pois. Siksipä laitan kuusenkin luultavasti jo itsenäisyyspäivänä! :) Nautitaan siis tästä ihanasta ajasta, kaikki omalla tavallamme ❤️

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Susa ja voi kiitos ♥

   Ja hei hyvä sinä – ei sitä aina tarvitse pikkujouluihin asti (tai adventtiin) odotella :) Sepäs se onkin, että jos kuusenkin laittaa vasta 23.12., niin tuntuu että siitä ei ehdi nauttimaan niin pitkään. En malta odottaa, että pian kun sammutan koneen, niin pääsen juomaan iltapäiväkahvit kuusen viereen. Sitä voisi vaan tuijotella!

   Kivaa alkanutta viikkoa ♥

 2. Anu sanoo:

  Onpas kaunis kuusi❤️
  Jokainen aloittaa ja lopettaa joulunvieton silloin kun haluaa:)
  Mä tykkään fiilistellä koko joulukuun ja uudenvuoden jälkeen otan joulun pois.lauantain siivoilin ja laitoin valoja.on kiva mennä töistä kotiin,kun se on jouluasussa.

  Lapsuudenkodissa kuusi tuotiin aatonaattona meilläkin,omassa kodissa ollaan laitettu n.viikko ennen joulua.
  Tänä vuonna tosin menee varmaan melkein jouluun,kun mies on työmatkalla pari viikkoa ja tulee vasta vähän ennen joulua kotiin.
  Jonkun täytyy meinaan hakea se metsästä:D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis Anu ja kiitos kaunis ♥

   Se on just näin – kaikki tekee tyylillään :)

   Tuo on muuten ehkä parasta; tulla kotiin töistä, kun saa laittaa jouluvalot päälle!

   Hei, nostan hattua; me haettiin mun lapsuudessa aina kuusi metsästä. Se oli ihana perinne! Nyt käytiin Plantagenissa kuusimetsällä ja mietipäs, että tuo söpöliini kuusi maksoi vain 9,90 euroa! Ei paha. Mutta ei se sitä samaa fiilistä tuo kun kuusimetsälle meneminen :)

   Kivaa alkanutta viikkoa ♥

 3. Maarit sanoo:

  Ihanan tunnelmallisen näköistä teillä! Minusta se on juurikin noin, että jokainen tekee joulusta oman näköisensä. Meillä kuusi on tullut perinteisesti aatonaattona tai muutama päivä ennen joulua, mutta toisaalta nyt olisi jo mukava laittaa joulua ja nauttia joulun odotuksesta, kun on niin pimeääkin. Ja jotenkin itsellänikin mieli siirtyy heti tapaninpäivänä enempi kevätmoodiin. Mukavaa joulun odotusta sinne!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Maarit

   ja voi kiitos ♥

   Sepäs se just onkin, että kun on niin pimeää, niin jouluvaloilla saa mukavasti tunnelmaa (ja valoa) aikaan! :) Musta tuntuu, että meillä Suomessakin joulunvietto alkaa vuosi vuodelta aikaisemmin ja hyvä niin! Kaikki tekee niin kuin parhaakseen näkevät :)

   Kiitos ja ihanaa joulunodotusta sinnekin ♥

 4. Leena sanoo:

  Ihanan jouluista teillä! ❤ Meilläkin joululaulut on soineet jo parisen viikkoa ja jouluiset herkut eli piparkakut, tortut ja glögi on korkattu. Sormet syyhyävät jo koristeitakin, mutta yritän malttaa mieleni vielä ensi viikkoon. Mistä on tuo teidän kirjava sohvatyyny, joka vilahti kuvissa? Se on nätti ❤

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Leena

   ja kiitos kaunis ♥

   Joulun aika on kyllä ihan parasta :) Juuri piparkakut, glögi ja tortut, joulumusiikki kaikkineen!
   Ostin tyynynpäällisen Ellokselta tässä taannoin. Sen nimi on Margot -tyynynpäällinen, mutta harmistukseksi se näyttäisi olevan loppu varastosta…Se on kyllä ihana :)

   Kivaa joulun odotusta sinne ♥

 5. Seija sanoo:

  Hei Maria… ♥Ihanaa, miten jouluinen postaus ja yhdyn kaikkiin kommentteihin. Minunkaan lapsuuden kodissa kuusi laitettiin aattona. Nyt laitan joulua pikkuhiljaa,(marraskuun puolenvälin tienoilla aloitan) on ihana tulla töistä kotiin. Olen saanut piikikkäitä kommentteja kun lapset oli pieniä ja naapurin lapset leikki meillä… Kun äidit haki lapsiaan, nyt en välitä, tämä on minun koti. Joulukuusi tulee itsenäisyyspäivän jälkeisellä viikolla. Itsenäisyyspäivä viikon olemme Lapissa hiihtämässä tai kävelemässä. Lumi on vähän tiukassa sielläkin!
  Oikein ihanaa joulun alus aikaa meille kaikille joulua rakastaville♡
  seijasa

  • Maria Maria sanoo:

   Heippahei Seija

   ja voi kiitos ihana ♥

   Sehän se parasta onkin, laittaa joulua pikkuhiljaa. Ja just niin, ajatelkoot muut mitä ajattelevat. Joulua viettää kukin miten tahtoo ja laittaa joulua kotiin just silloin kuin tahtoo :)

   Oih, te pääsette pohjoiseen ihan pian! Pakkastahan sielläkin vissiin on, mutta toivotaan että lumi- ja latutilanne parantuu pian. Mutta jos ei parannu, niin Lapin taikaa pystyy fiilistelemään myös kävelylenkeillä ja vaikka mökissä glögittelemällä :)

   Ihanaa pohjoisen reissua teille ja tunnelmallista joulun odotusta ♥

Kommentoi