lauantai 24. marraskuu 2018

Kolmen aineksen piparkakkukupit

HEIPSUNHEI

ja hei toivottavasti siellä, missä ikinä olettekin, paistaa myös aurinko ja pikkupakkanen on tehnyt luonnon kauniiksi ♥ Nopeasti ennen lauantaipuuhia tulin jakamaan teille reseptin helpostakin helppoihin joulunajan leivonnaisiin. Muistaakseni olen joku vuosi ennenkin tehnyt vastaavanlaisia piparkakkukuppeja, mutta enpäs löytänyt enää täältä blogista, että millä ne silloin täytin. Jos en väärin muista niin vaniljajädellä, johon olin murskannut pipareita. Tällä kertaa täytteeksi pääsi luumu-kanelirahka. Simppeliä, mutta ah niin syntisen hyvää :)

PIPARKAKKUKUPIT
6 isoa tai 12 pientä

250 g piparitaikinaa
2 dl kuohukermaa
1 luumu-kanelirahkapurkki

– kauli piparitaikina levyksi ja ota siitä lasilla pyöreitä muotteja
– kaulitse piparipyörylöitä isommaksi ja asettele voideltuun muffinsivuokaan (pohjaan ja reunalle)
– paista 200 asteessa, kunnes piparkakkukupit ovat kauniin ruskeita
– vaahdota kerma ja lisää siihen rahkapurkki
– lusikoi jäähtyneisiin piparikuppeihin
– koristele kanelilla ja tähtianiksella

Itse tein kuusi isoa piparkakkukuppia, mutta suosittelen tekemään pieniä. Nimittäin yksi pieni herkku riittää helposti tainnuttamaan jouluisen makeannälän :) Näistä saisi helposti näyttävän jälkkärin esimerkiksi jouluaaton ruokapöytään. Pohjanhan voi tehdä piparinmuotoiseksi muottia käyttämällä!

Tänään jatketaan piparkakkujen huumaavassa tuoksussa, sillä tytsyt leipovat illalla serkkujensa kanssa piparkakkutalot. Sen verran tosin taidan oikaista, että ostan valmiit rakennuskappaleet kaupasta, jotka vain liimataan yhteen. Paistetaan niihin sitten vähän pihamaata ja kuusia piparitaikinasta, jotta saadaan sitä jouluista tuoksua! Mutta ennen piparkakkutalotalkoita vähän sushia ja superparkkia. Toivottavasti myös ulkoiluakin. Muistetaan nauttia 

LEPPOISAA LAUANTAITA TOIVOTELLEN,

 


2 Responses to “Kolmen aineksen piparkakkukupit”

 1. Sanna sanoo:

  Juuri näin.Jokainen nauttikoon joulusta tavallaan.Minäkin aloitan nauttimisen ajoissa,koska kun joulu on ohi,se on ohi.En osaa fiilistellä enää jälkikäteen:D
  Uusi vuosi on jo uusi juhla..Onpa muuten kaunis tuo kuusi,kun on vain pelkät valot!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sanna!

   Samiksia ollaan sen suhteen; joulu on ohi jo heti Tapaninpäivän jälkeen, joten ei sitä enää sitten fiilistellä…muuta kuin tulevaa uutta vuotta :D

   Kiitos, voi olla, että kuuseen pääsee vielä palloja. Tiedä häntä – ihana se on kyllä noinkin!

   Kivaa alkanutta viikkoa ♥

Kommentoi