perjantai 23. marraskuu 2018

Jouluinen mocktail

*postaus sisältää yhden saadun tuotteen

HEI HUOMENTA IHANAT!

Blogitehtaalla on tehty taas töitä urakalla ja postauksia odottelee jonossa julkaisua. Postausideoita sikiää kuin sieniä sateella. Mikä siinä onkaan, että tämä joulunodotus on saanut työn tuottavuuden kasvamaan…olisikohan mahdollista aloittaa joulunodotus ensi vuonna vaikka jo elokuussa tai ihan viimeistään syyskuussa, kun hetkellisesti tuntuu että pimeys vie kaikki mehut? ;D

Koska on perjantai, niin sopii drinksutella heti aamusta, eikö? En ole juurikaan ollut aiemmin mocktailejen ystävä. Enkä kyllä liiemmin cocktailienkaan, sillä tuntuu että aika monet niistä ovat olleet sen verran makeita, että ovat tökänneet samantien. Tallinnassa ihanat sielunsiskot tutustuttivat mut omenamojitojen maailmaan. Ihanan hapan, olematta liian makea. Tykästyin heti. Poissa oli se ysäreiden sininen enkeli -efekti. Päätin alkaa ottamaan selvää eri cocktaileista. Drinksuista, joita voisi tehdä ihan kotioloissakin. Cocktailien suhteen meillä ei olla vielä kovin edistytty, ellei satunnaisis GT:tä oteta huomioon (eikä sekään ole kyllä edes cocktail), mutta mocktailien maailmaan olen pikkuhiljaa päässyt sisään.

Selasin tuossa Virpi Mikkosen Joulukirjaa ja siellä näin jouluisen mocktail-reseptin.  Sen myötä tajusin, että mocktaileihin voi totta tosiaan käyttää hedelmiä ja muita aineksia soseuttamalla ne. Ei tarvitse aina mehustaa omppua tai inkivääriä ennen mocktailia. Se, että jätin omenat hieman rouheaksi toi itse asiassa mocktailiin kivaa rakennetta. Kuten myös granaattiomenan siemenet. Alkuperäinen resepti siis tuosta Joulukirjasta. Hiukka sitä tuunasin oman maun mukaan. Kuten tapanani on :)

Jouluinen mocktail
2:lle

2 pientä omenaa tai 1 iso omena
2 cm pätkä inkivääriä
2 tl Ceyloninkanelia*
luomukookossokeria makeutukseen
kivennäisvettä
1/4 granaattiomena
jäämurskaa

-pese ja kuori omena sekä inkivääri
-sekoita omenat, inkiväärit, kaneli ja hunaja sauvasekoittimella sekaisin
-jaa kahteen lasiin ja kaada päälle kivennäisvettä
-lisää jäämurska ja granaattiomenan siemenet

ID

Tekisi mieleni kokeilla kivennäisveden tilalla kuohuviiniä. Veikkaan, että se sopisi tähän drinksuun oikein hyvin. Pohjalle vielä luraus kanelin makuista kultahippujuomaa (sitä sellaista likööriä, jossa kultahippuja), niin jouluinen fiilis ja maku nousisi sfääreihin. Ah, ehkä viikonloppuna kokeilen :)

Mutta nyt drinksuttelut sikseen ja herättelemään pikkusia. Toinen heistä lähtee tänään töihin kanssani. Ota lapsi mukaan töihin -päivän aikana hän saa serkkujensa kanssa tutustua puolen päivän ajan työn tekemiseen. Leppoisasti. Aamukahville on tehtävälistalla joulutorttujen paistamista, mutta ehkä ehditään tuotantoon myös etikettaamaan muutama maalipurkki aamupäivän kuluessa. Perjantain kunniaksi lounaaksi nautitaan pitsaa, mites muutenkaan 

PIRTSAKKAA PERJANTAITA TOIVOTELLEN,

*Ceyloninkaneli saatu: Life


12 Responses to “Jouluinen mocktail”

 1. Elina sanoo:

  Hei. Kommentoin ensimmäistä kertaa blogissasi. Tarkoitus ei ole ilkeillä tmv. mutta koska olen seurannut blogiasi alkutaipaleelta saakka ja se kuuluu ehdottomasti lempiblogeihini, on vähän sääli että siinä on nyt yksi piirre joka minua on alkanut ärsyttää toistuvasti. Nimittäin se, että puhut j a t k u v a s t i viikkojesi kulusta. Siis niinkuin että nyt on kotitoimistopäivä, nyt toimistopäivä jne. Ja että tarviit viinilasin kirjoittamisen tueksi ja että puurrat kirjoittamisen parissa X tuntia. Ensinnäkään ei ole kiva lukea miten paljon blogin työstäminen sinulta vaatii, tai että näet sen ”työnä” vaikka työtähän se onkin. En tiedä saatko kiinni?! Verrataan vaikkapa Uusikuun Emiliaan. En tiedä mitä hän tekee työkseen tai millainen jako hänellä on päivien suhteen, onko blogityössä osan viikkoa vai miten. Ei minua se kiinnostakaan! Lukijalle tulee kiva tunne siitä että hän on ”ihan tavallinen työssäkäyvä tai opiskeleva perheenäiti” joka sitten raottaa blogissaan kaunista elämäänsä meille lukijoille. Vaikka todellisuudessa se blogi voisi olla hänen ainoa työnsä. Olisi kiva jos löytäisit muita aiheita sen itse kirjoittamisen ulkopuolelta! Ruoka, sisustus, pukeutuminen, perhe, matkustelu jne. ilman juttua siitä, miten ja milloin olet työstänyt näistä aiheista blogiin.

  Toivottavasti en loukannut, annoin vain pohdittavaa :D

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Elina

   ja hei, et sinä ekaa kertaa kommentoinut, mutta kiva kun kommentoit :)

   Voi, olen pahoillani jos olen puhunut blogissa liikaa työpäivieni kulusta. Mutta mielestäni olen monta kertaa tuonut julki sen, että vaikka blogi työni (itse asiassa päätyöni) tällä hetkellä onkin, niin en miellä sitä työksi. Koska se, että olen saanut harrastuksesta työn, on jotain aivan korvaamatonta ja ihanaa. Mutta hei, tuo viinilasijuttu…koska olen blogissa sanonut, että tarvitsen viinilasin kirjoittamisen tueksi? En tietääkseni koskaan, sillä en todellakaan sitä tarvitse :D

   Niin, minulla on ollut tapana antaa itsestäni täällä blogissani aika paljon. Ja usein saanut kiitosta siitä, että raotan elämääni muutakin kuin vain pinnallisesti. Elämäni kyllä on kaikkea muuta kuin koko ajan kaunista. Ja blogissani elämä näyttelee iloineen ja suruineen suurta osaa myös.

   Kiitos rakentavasta palautteestasi, otan siitä vaarin – et todellakaan loukannut, vaan sanoit asiasi erittäin nätisti. Kiitos siitä! :)

   Ihanaa viikonloppua ja joulunodotusta sinne ♥

   • Elina sanoo:

    Voisin kyllä vannoa että tällä viikolla näin kuvan työpöydästäsi, läppäristä ja punaviinilasista blogissa tai ig:ssä 🤔

    • Maria Maria sanoo:

     Huomenta Elina,

     nyt tajusin, viittasit siis IG storeihini! Sori, oli hitaalla hämäläisellä vähän pitkät piuhat :)

     Juu, ne ovat enemmän päiväkirjamaisempia ja sinne tulee päivitettyä paljon näistä molemmista rakkaasta työstäni!

     Ja kyllä, otin lasin viiniä yksi ilta, mutta en suinkaan kirjoittanut blogia enkä sanonut, että tarvitsen lasillista viiniä kumpaankaan työhöni :D

     Kiitos selvennyksestäsi ♥

   • Elina sanoo:

    … Mutta siis oli miten oli, ihanaa joulunodotusta sinnekin 🎅🏻

 2. Minäkään en ole mocktailien enempää kuin cocktailien ystävä, useampaan kertaan lantrattu mojito on mielestäni paras mocktail ja seurustelujuomana kiva pitkään iltaa istuessa. Pitää varmaan kokeilla tuota.

  Minulla oli myös tänään kuopus mukana töissä. Itselläni koittaa työpäivä huomennakin :(

  Mukavaa viikonloppua <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Ei-Leen

   ja sama juttu! Jotenkin ne tuntuu vähän liian makeilta nuo cocktailit ja mocktailit. Paitsi nyt kun olen päässyt sisään niiden maailmaan, niin tiedän, että on sellaita hapokkaita, ehkä vähän karvaitakin (onko tuo oikea taivutus sanalle ”karvas”…eka kirjoitin karvaisiakin :D) drinksuja olemassa. Vanhemmiten sitä on tullut hapokkaiden ja ei sokeristen makujen ystäväksi :)

   Voih, tsemppiä sinne huomiseen työpäivään ja ihanaa viikonloppua ♥

 3. Kaura sanoo:

  Ihana alkoholiton drinkki. :) Sopii hyvin vuodenaikaan. Mukavaa viikonloppua! <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Kaura

   ja hei kiitos ♥

   Ihastuin itsekin tuohon mocktailiin sen verran, että sitä on pakko sekoitella viikonlopun aikana uudelleen :)

   Kiitos samoin ja ihanaa viikonloppua sinnekin ♥

 4. Susanna sanoo:

  Ainesosat ja ohjeet eivät täsmää, esim. anis puuttuu aineista:)

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Susanna

   ja kiitos tarkkaavaisuudesta; ekassa versiossa oli anis, mutta se jäivät ”pistäviksi” ja liian roheiksi juomaan ja tein tokan version ilman :)

   Korjaan tekstin samantien!

   Kiitos vielä ja ihanaa viikonloppua ♥

Kommentoi