keskiviikko 21. marraskuun 2018

Jouluhullun joulukirjakokoelma v. 2018

HEIPPAHEI

ja ai vitsit! Aamulla koiran kanssa lenkillä fiilistelin tuota pikkupakkasta ja kuuraa. Pimeässä aamussa kuuran peittämä nurmikko kimalteli kuin timanttisateessa. Jos emme ole niin onnekkaita, että saamme lunta, niin olisimmepa edes niin onnekkaita, että saisimme nämä pikkupakkaset ja timanttipellot. Aurinko nousi Pyhäjärven takaa aivan oranssina ja järven päällä leijaili sumua. Maailma on niin kaunis 

Pidempään mukana olleet lukijat siellä ruutujen toisella puolella muistanevat sen, että tuppaan ostamaan itselleni joka joulu kirjalahjoja. Meillä äiti oli se, joka osti aina kirjoja ja viis veisasi mahdollisista e-kirjalahjoista. Kyllä kirjan pitää kirjan muodossa olla 😉 Tänä päivänä, kun kuuntelen kaikki kirjani BookBeatin kautta, taidan ostaa sen perinteisen Danielle Steelen myös sieltä. Mutta on kirjoja, joita haluan ostaa perinteisiä kirjoina. Näihin kuuluvat keittokirjat. Sellaiset, joita haluaa selata. Joissa on kenties tarinoitakin mukana. Voiko reseptejä sisältäviä kirjoja lukea? Kyllä voi, luottakaa muhun. Reseptit aukeavat ihan erilailla inspiroidakseen, kun niitä lueskelee. Vaikka reseptit löytyvät aika kattavasti nykyään netistä, niin silti keittokirjat ovat mun heikkouteni.

Tänä vuonna olen ollut kovin kiltti, jälleen kerran. Mikäli se mitataan itse itselleni ostamilla joululahjakirjoilla. Niitä nimittäin tupsahti postista eilen viisi kappaletta. Ja kaikki täynnä reseptejä. Jouluisia reseptejä, mutta myös sellaisia vuoden varrella tehtäviä ruokareseptejä. Ja koska olen nyt niin innostunut niistä smørrebrödeistä, niin ilokseni huomasin, että ostamistani kirjoista löytyy monen monta uutta reseptiä voileipien päällysiin. Nämä joululahjakirjat eroavat aiempien vuosien joululahjakirjoistani siinä, että näitä en paketoi kuusen alle. Ne pääsivät nimittäin samantien sohvapöydälle ja iltaisin niitä selailen sohvannurkassa. Ensin selailen, sitten kun on aikaa, luen. Sanasta sanaan. Katson kuvat ja fiilistelen.

Brontë Aurell: Scandikitchen Christmas; recipes and traditions from Scandinavia

Jouluisia perinteitä, sahramintuoksuisia ruokia. Ja nei, niitä voileipäreseptejä. Sekä reseptejä syötävistä lahjoista. Itselläni on aina vakaa aikomus tehdä syötäviä lahjoja, mutta viime aikoina on ollut vähän hiljaista syötävien lahjojen suhteen. Ehkä tänä vuonna korjaan asian?

Lisa Nieschlag, Lars Wentrup: New York Christmas; recipes and stories

Kirjan myötä kävelin pitkin New Yorkin katuja. Jouluisia New Yorkin katuja. Meillä oli tarkoitus tehdä tyttöjen reissu NYCiin joulukuussa, mutta se peruuntui. Tästä kirjasta ammennan kuitenkin joulumieltä ison omenan tyyliin, ihastelen Rockefeller Centerin joulukuusta ja isoja havukransseja ikkunoissa. Ja hei nuo reseptit…saako linnottautua loppuvuodeksi keittöön?

Trine Hahnemann: Scandinavian Christmas

Jouluisia brunssiherkkuja, coctaileja ja lounaita. Unohtamatta jouluisia dinnereitä. Paljon hyggeä ja lämpimiä juomia. Tässä kirjassa juhlitaan adventti alusta loppuun. Mukana myös suomalaista, nimittäin yhdenkin reseptin nimi on Open salmon sandwich on ruis bread!

Leila Lindholm: Leilan makea joulu

Tykkään Leilan kirjoista. Meillä tykkää kaikki perheen naiset, myös siis nuo pikkunaiset, Leilan kirjoista. Ja useasti niistä leivotaankin. Tämä jouluinen leivontakirja antaa silmänruokaa ja ah niin ihania reseptejä. Myös niitä helppoja, lasten kanssa toteutettavia reseptejä. Toki meillä tytöt ovat jo siinä iässä, että usein leipovat itsekseenkin, mutta mikään ei voita heidän kanssa yhdessä koettua leivontahetkeä. Ja mikä parasta, olen huomannut että varsinkin esikoinen seuraa äitinsä jalanjälkiä; ei se niin justiinsa ole määrien kanssa. Leipoi viime lauantaina ystävänsä kanssa browniestyyppisen levyn ilman reseptiä ja voi jösses miten hyvää se oli…tosin huomasin, että voi- ja sokeripaketti olivat tainneet kulua loppuun tuon myötä! 😀

Riikka Kantinkoski, Virpi Mikkonen: Joulukirja

Jouluna voi herkutella myös vähän terveellisemmin. Kuten todettua, niin balanssi elämässä on tärkeää. Itse vältän valkoista sokeria arjessa, mutta jouluna sokeria saa olla. Tämä kirja on täynnä hyvää tekeviä reseptejä ja ah niin ihania kuvia. Helppoja askarteluja ja mielenrauhaa. Tykkään rauhoittua tämän kirjan myötä. Siinä on jotain tuttua ja turvallista. Sellaista rehellistä ja rehtiä joulunviettoa. Ilman turhaa blingblingiä.

Onko siellä muita (joulu)keittokirjafanaatikkoja? Moni kyselee, että mistä saan inspiraation ruoanlaittoon ja resepteihin. Tuossa yllä luettelin viisi niistä monesta inspiraation lähteestäni. Eli jos haluatte kasvattaa ruoanlaittoinspiratzionea, niin suosittelen syventymään keittokirjoihin. Vaikka välillä tuntuu, että reseptit ovat liian pitkiä omaan makuunne, niin kyllä sieltä aina jotain vinkkejä mukaan tarttuu 🙂 Mitä enemmän näitä kirjoja olen nyt selaillut, niin sitä  enemmän alan odottamaan niitä päiviä, kun saan viettää aikaa keittiössä. Tällä viikolla se ei vielä toteudu, mutta ensi viikolle yhdelle kotitoimistopäivälle olen suunnitellut leivontaprojektia. Reseptejä teille ja hyvää mieltä itselle 

KAUNISTA KESKIVIIKKOA TOIVOTELLEN,

 


12 Responses to “Jouluhullun joulukirjakokoelma v. 2018”

  1. JonnaG sanoo:

    Miten ton BookBeatin kanssa pysyis hereillä!?:D
    Päätin kokeilla kun kaikki hehkuttaa mutta härreduudelis kun ei uskalla istua ettei nukahda!
    Perinteisessä kirjassa voi sentään seuraavana iltana hakea kohtaa johon asti silmät pysyivät auki mutta toihan ehtii pyöriä loppuun…
    Ja Christmas in N.Y.C. Pakko joskus päästä kokemaan. Kaikki ne valot ja koristeet.
    Juu, jouluhörhö täällä,hyvää päivää. Parasta onkin tää aika ennen, joulun jälkeen äkkiä ajatukset kulkeutuu jo uuteen vuoteen.

    • Maria sanoo:

      Moikka Jonna!

      Hei mulla kävi aluksi ihan samalla tavalla, kunnes totuin kuuntelemaan kirjoja. Nykyäänhän mä kuuntelen niitä koko ajan; autossa työmatkojen ajan, tiskikonetta tyhjätessä yms. Illalla edelleen silmät välillä tuppaa lurpsimaan kiinni ja sit seuraavana päivänä joutuu kelaamaan taaksepäin 😀 Ootko muuten huomannut, että siinä on se uniajastus? Saa laittaa kirjan stoppaamaan tietyn ajan päästä. Ihan hyvä, jos on vaara nukahtamisesta 🙂

      Jouluhörhöily on ihanaa ♥ Ja ei ole enää kuin kuukauden päivät hörhöilyä edessä. Mun henkilökohtainen keväänihän alkaa Tapaninpäivänä, kun siivoan joulun pois 😉

      Kivaa torstaita! ♥

  2. Mirva sanoo:

    Ihania kirjoja. Niitä on kiva selailla ihan kuvienkin takia.

    • Maria sanoo:

      Moikka Mirva

      ja hei kiitti ♥

      Sehän justiinsa, että kuvatkin ovat niin kiehtovia, että vievät mennessään joulun tunnelmaan 🙂

      Ihanaa torstaita! ♥

  3. Ah, rakastan keittokirjoja ja varsinkin jouluisia sellaisia! Ja niitä tykkäänkin juuri hamstrata ihan kunnon kirjoina 🙂 Rakastan muutenkin jouluisia reseptejä, aina tulee hirveä into taas päästä leipomaan – kuka vaan niitä kaikkia leipomuksia söisi? 😀

    • Maria sanoo:

      Heippa Laura

      ja hei ihana kuulla, että sielläkin rakastetaan keittokirjoja ♥

      Sehän se just onkin, että ei parane leipoa liian usein, jos ei syöjiä riitä 😀 Tänään on pakko kyllä leipoa jo pikkuisen jotain jouluista!

      Mukavaa torstaita! ♥

  4. Johanna V sanoo:

    Hei, keittokirjojen ja ruokalehtien selaaminen ja lukeminen on parasta, suorastaan mainitsen sen harrastuksekseni. Ja joulukirjat; joka vuosi vähintään pari uutta. Niiden avulla pääsee hyvin tunnelmaan.
    NYC ennen joulua, jokunen vuosi sitten oltiin, ja ah ja voih sitä fiilistä ja blingblingin määrää. Suosittelen! Ihanaa joulunalusaikaa sinulle, nyt nautitaan!

    • Maria sanoo:

      Heipsun Johanna!

      Oih, sinulla on kokemusta jouluisesta NYCstä ♥ Se on kyllä sellainen, mikä pitäisi ainakin kerran elämässä kokea 🙂

      Sama juttu joulukirjojen kanssa, pian niitä alkaa olemaan jo aikamoinen läjä 😀

      Kiitos, ihanaa joulunalusaikaa sinnekin ♥

  5. Rida sanoo:

    Oih, niin ihania kirjoja! Minunkin oli pakko eilen illalla tehdä tilaus Adlibrikseen tuosta Christmas New Yorkista, kun en sinne tänä(kään) joulualusaikaan pääse, viime visiitistä tuli keväällä jo 5 vuotta! Mutta pääsen fiilistelemään adventtia Itävallan Alpeille, niin mahtavaa siellä muutenkin. Ihanaa joulunodotusta sinulle ja perheellesi!

    • Maria sanoo:

      Moikka Rida

      ja hei Itävallan Alpit kuulostaa oikein hyvältä ♥

      Ja ihanaa, että laitoit tilauksen menemään…tuo kirja on nimittäin niin ihana! Sisältää tarinointia ja reseptejä. Sekä niin tunnelmallisia kuvia, että ihan kuin kokisi livenä NYCin joulunodotuksen 🙂

      Kiitos ja ihanaa joulunodotusta sinnekin ♥

  6. Jonna / Palasia arjestani sanoo:

    Minäkin rrrrrakastan keittokirjoja! Ne ostan aina itselleni. Usein lainaan ensin kirjastosta ja sen jälkeen ostan. Yksi ruokalehtikin tulee kotiin ja säästän ne kaikki 🙂 Tuon Virpi Mikkosen kirjan taidan ostaa…myös erilaiset käsityö- ja askartelukirjat on mun intohimo! Bookbeat kans kovassa käytössä. Kuuntelen sieltä jännäreitä ja luen iltaisin kevyempää ennen nukkumaanmenoa.

    • Maria sanoo:

      Heippa Jonna!

      Ihana kuulla, että en ole ainoa tämän rakkauteni kanssa 🙂

      Juu, ruokalehdet on muuten toinen juttu, mitä säilön ja säästän. Nehän eivät mene ikinä pois muodista nuo reseptit!

      Ihanaa alkanutta, marraskuun vikaa, viikkoa ♥

Kommentoi