keskiviikko 14. marraskuu 2018

Valoisampi makuuhuone – tilaa unille & unelmille

*yksi postauksen tuote saatu Lifestä

MOIKKAMOI!

Yleensä sitä näin syksyllä (vai puhutaanko jo alkutalvesta?) tulee haikailtua tummien sävyjen perään. Reilu kuukausi sitten toin töistä farkunsinistä maalia, tarkoituksenani maalata makuuhuoneen seinät. Suunnitelmissa oli sellainen hämyinen ja pesämainen tila runsaine tekstiileineen, jonne käpertyä illan tullen. Mitä vielä! Viikonloppuna löysin itseni kaivamasta kaapin perukoilta vaaleita vuodetekstiilejä esiin. Tummansiniset helmalakanat vaihtuivat valkoisiin ja tummanharmaa päiväpeite samanmoiseen, mutta beigeen. Harmaat pellavavuodevaatteet saivat väistyä valkoisten tieltä. Mikä siinä muuten onkaan, että valkoiset lakanat tuovat heti sellaista ihanaa hotellifiilistä? Makuuhuone raikastui kertaheitolla. Onneksi en vielä ehtinyt maalata seiniä!

Yhtäkkiä vaaleus tuntui kovin ihanalle. Kun ulkona on pimeää, niin vastaavasti tuntuu, että makkarissa on nyt tilaa unille. Vaaleus toi mukanaan myös tietynlaista raikkautta, jota olen makuuhuoneeseen kaivannut. En vain tiennyt, että minä hämyisten talvisävyjen ystävänä nauttisin näin paljon vaaleudesta. Tuntuu, että makuuhuoneessa on tilaa unelmille. Unelmointi on muuten jälleen yksi marraskuun suoma lisäilo elämään. Koska muutoin sitä ehtisi unelmoimaan? Lötköttelemään päiväpeiton päällä ja antaa haaveiden lentää?

Meillä ei ole vieläkään makuuhuoneessa lämmityspatteria päällä. Usein illalla vielä tuuletankin huoneen. Mikä ihanampaa kuin käpertyä villasukat jalassa viileiden lakanoiden väliin. Suihkauttaa kielen alle Nuku hyvin -melatoniinisuihketta* ja antaa unen tulla. En ole varmastikaan ainoa, ketä väsyttää näin marraskuussa, mutta usein käy niin, että sitten nukkumaan mennessä ei väsytäkään. Vaikka varsinkin iltaruoan jälkeen on ihan valmista kauraa unille. Tuosta suihkeesta olen niinä iltoina tuntunut saavan apua, kun uniaika on mennyt ohi. Huomaan, että niinä päivinä kun käyn juoksemassa on myös oltava tarkka siitä, ettei käy liian myöhään juoksemassa. Kroppa käy ikäänkuin ylikierroksilla vielä nukkumaan mennessäkin, mikäli juoksulenkki ajoittuu liian myöhään.

Makuuhuone sai myös osansa erään jouluhullun kosketuksesta :) Jouluvalot verhon syrjässä riittävät iltaisin valaistukseksi ja tuovat ihanaa tunnelmaa. Toinen huonekuusi pääsi olohuoneeseen, toinen makkariin. Vielä tekisi mieleni viritellä vähän isoja paperitähtiä sängyn päätyyn…

Mutta sitä ennen virittelemään perheelle iltaruokaa. Tyhjästä on vähän paha nyhtästä, mutta yritetään. Jotenkin sitä taas unohti kaartaa kotiin kaupan kautta ja jääkaapissa oli vastassa fetakuutioiden lisäksi vain valo!
Loppuviikko kuluukin kotitoimistolla muun muassa kuvauspuuhissa – toivotaan, että kirkkaat kelit jatkuvat :)

IHANAA KESKIVIIKKOILTAA TOIVOTELLEN,


6 Responses to “Valoisampi makuuhuone – tilaa unille & unelmille”

 1. Sanna sanoo:

  Kannattaa syödä hiilaria vasta iltapalalla ja jättää se päivälliseltä kokonaan pois, saattaa uni tulla paremmin.
  Kaunis makkari!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja hei kiitti vinkistä ♥

   Tuota täytyykin koklata; yleensä kun tulee syötyä iltapalaksi protskupitoista :)

   Kiitos kaunis ja kivaa torstaita ♥

 2. Anna sanoo:

  Kaunis ja raikas makkari:)

  • Maria Maria sanoo:

   Heips Anna

   ja kiitos kaunis ♥

   Vaalea teki tähän väliin hyvää; kun ulkona on pimeää, niin sisällä saa olla valoisaa :)

   Ihanaa torstaita! ♥

 3. Riina sanoo:

  Sininen on muotiväri, mutta tumma tosiaan…tuo makkari näyttäisi olevan melko matala, joten ehdottomasti vaaleana pitäisin, ettei muutu synkäksi ja tunkkaisen tuntuiseksi. Kyllä vaalea on aina vaalea..tummaa sitten mausteeksi :)

  Mitä nyhjäisit ruoaksi? Ruokakaupassa käymisem unehtuminen usein tuttu juttu täälläkin :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Riina!

   Ai onko sininen nyt muodissa? En tiennytkään :D En juuri seuraa trendejä (toki töiden puolesta on välillä pakko pysyä kiinni trendivärisävyissä)! Saas nähdä mihin sutaisen tuon farkunsinisen :)

   Just näin, tummalla puullakin saa jo kivasti ilmettä vaaleaan!

   No mehän tehtiin sitten niin, että otettiin aikalisä ja pakattiin perhe autoon. Käytiin kaupungilla kahvilla (ja korvapuustilla) ja tultiin kaupan kautta kotiin. Helpoimman kautta mentiin eli bataattiranuja ja Niemisen nakkeja. Molemmat uunin kautta :)

   Kivaa torstaita ♥

Kommentoi