tiistai 13. marraskuu 2018

Mitäs, jos vain lopetettaisiin valittaminen?

MOIKKAMOI!

Hei huomasitteko muuten, että neljän jälkeen töistä lähteissä oli kirkkaampaa kuin moneen päivään? Hämärää, mutta kirkasta. Ainakin täällä Tampereen seudulla oli. Ja mikä hassuinta, tuli yhtäkkiä keväinen fiilis :D Olen ihan samoilla linjoilla kuin noin 99,9% meistä suomalaisista; marraskuu on tositosi pimeä ja välillä tuntuu, että se on todellakin sieltä syvältä. Mutta, vuosien varrella olen tullut siihen tulokseen, että a) se marraskuu loppuu jossain vaiheessa ja b) ei se valittamalla parane. Niin kuin ei parane mikään muukaan asia tässä elämässä. Positiivisuus ruokkii positiivisuutta. Samaa mieltä olen valittamisesta. Huomaan itsekin valittavani välillä pimeydestä, mutta ehkä se on se positiivisuus, jota syntyessä annosteltiin mulle muutama kauhallinen liikaa, mikä auttaa kahlaamaan läpi marraskuun.

Itse uskon ajatuksen voimaan. Siihen, että kun osaa kääntää ajatusnappulat kaakkoon (missä positiivisuus ja tsemppi sijaitsee), niin aika monesta asiasta selviää. Myös marraskuusta. Mä huomaan, että saan marraskuun pimeillä energiaa siitä, että pyrin ajattelemaan positiivisesti. Löytämään marraskuustakin niitä positiivisia puolia. Kun oikeasti osaa viisveisata siitä, että se aurinko on ja pysyy piilossa ja kanavoi energiansa vaikka kynttilänvalossa hyggeilyyn, huomaa yhtäkkiä marraskuun selän taittuneen.

Helppo olisi jäädä vellomaan itsesääliin sohvannurkaan, kun silmät lurpsii väkisin kiinni. Antaa marraskuun varastaa viimeisetkin energian rippeet. Mutta tiedättekö mitä? Sekin on ihan sallittua. Itse tosin olen saanut marraskuusta ystävän itselleni, kun olen lähtenyt  ulos. Vaikka sitten vain kävelylenkille, mutta ulos kuitenkin. Mikään ei ole ihanampaa, kun avata kotiovi ja astua sisään marraskuisessa pimeydessä heitetyn lenkin jälkeen.

Aika moni asia on sellainen, joihin pystymme itse vaikuttamaan. Marraskuu ja sen pimeys taas lukeutuvat niihin, joille me emme voi mitään. Omalle ajatusmaailmamme taas useimmiten pystymme tekemään jotain (poislukien toki mielen sairastumiset sun muut vakavat jutut). Mutta niin kauan kuin ei ole sen vakavammasta asiasta kyse kuin marraskuusta, ajanjaksosta joka kestää vaivaiset 720 tuntia, niin mitäs jos vain lopettaisiin valittaminen ja kanavoitaisiin energiamme johonkin muuhun? Somefeedit ovat viime päivinä täyttyneet marraskuumasentelusta, mutta eihän sen näin täytyisi olla. Kokeillaanko miltä tuntuu, jos vain annettaisiin marraskuulle piutpaut ja jatkettaisiin elämää niin kuin ei oltaisiin koskaan tähän mörkömarraskuuhun törmättykään?

Onko siellä ruutujen toisella puolella ketään muuta, joka kuuluu mun kanssani tuohon 0,1% suomalaisista? Heistä, keiden mielestä marraskuu on ihan jees ♥ Viime vuonna jaoin viisi marraskuun nujertamisvinkkiäni. Sen verran olen vuodessa kasvanut ajatuksen tasolla, että enää en yritä edes nujertaa marraskuuta. Sillä minkä mä tälle marraskuulle voin. Some things never change ;) Nyt hämmentämään iltaruoaksi valmistuvaa riisipuuroa ja sytyttämään muutaman kynttilän lisää. Jos Mr. Marraskuun perimmäisenä tarkoituksena on saada  ihmiset nauttimaan kotona olemisesta, niin siinä hän on jälleen tänä vuonna onnistunut.

TUNNELMALLISTA TIISTAI-ILTAA TOIVOTTAEN,

PS. kuvista ei oikein näe, mutta ostin sellaisen jouluvalovaloverhosysteemin (hmm…) verhon taakse olohuoneeseen ja tuntuu, että olkkarissa paistaa koko ajan aurinko, vaikka ulkona onkin pilkkopimeää!

 


22 Responses to “Mitäs, jos vain lopetettaisiin valittaminen?”

 1. V sanoo:

  Olen niin samaa mieltä kanssasi koko marraskuusta! Lähipiiri pitää minua hulluna, kun jaan tätä positiivista ajattelutapaa kysyttäessä eteenpäin. ☺️ Sitä paitsi, nää marraskuun kelit on mitä parhaimpia lenkkeilysäitä astmaatikkona, kosteaa mutta ei vielä liian kylmää! ☺️

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa V!

   Ihana kuulla, etten ole yksin ;) Meillä mies jaksaa aina mulle sanoa, ”tässä marraskuussa ei ole mitään positiivista”…saadaan melki perheriita aikaiseksi ;D

   Hei just näin, mullekin rasitusastmaatikkona nämä ovat parhaita juoksukelejä!

   Aurinkoista keskiviikkoa ♥

 2. Johanna sanoo:

  Samaa mieltä myös täällä! Ei tässä kuukaudessa mitään vikaa ole. Minusta on kivaa, kun on pimeää ja voi sytytellä kynttilöitä ja hörppiä kuumaa glögiä. Kävelyllä on myös kiva käydä, kun ei ole vielä liukasta (nastalenkkarit tosin löytyy myös). Eikä tätä pimeyttä kauan kestä, pian mennään taas valoa kohti ☺

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Johanna!

   Ja juurikin näin, tää kuukausi on omistettu kynttilänhämyhyssylle ja glögille. Ei niistäkään nauttisi niin, jos aurinko porottaisi ympäripyöreitä päiviä :D

   Enää reilu kuukausi, niin alkaa päivä pitenemään :)

   Kivaa keskiviikkoa! ♥

 3. Viivi sanoo:

  Marraskuu on ihana. Kuukausi, joka ei vaadi mitään. Joulukiireet ei vielä paina eikä yleensä ole mitään ihan pakollista ohjelmaa. Saa vaikka käpertyä sinne viltin alle, jos huvittaa tai aloittaa ne joulusiivoukset kerrankin ajoissa, jos energiaa piisaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Viivi

   ja ihanasti sanottu tuo ”Kuukausi, joka ei vaadi mitään.” Siitähän tässä on juurikin kyse :)

   Saa vaan olla möllöttää, jos niin haluaa. Välittämättä siitä, että ulkona on pilkkopimeää ja sumutinpullosade on jatkunut viikon :D Vaikka tänään paistaakin muuten aurinko!

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 4. Hennu sanoo:

  Jep, kyllä se marraskuu vielä päättyy!
  Minua ei oo aiemmin pahasti harmaus ja pimeys vaivanneet, mutta tänä syksynä se on vähän mennyt tunteisiin.
  Tulin kirjoittamaan tätä kommenttia siksi, että mielestäni oli erinomainen tämä lause: ”Omalle ajatusmaailmamme taas useimmiten pystymme tekemään jotain (poislukien toki mielen sairastumiset sun muut vakavat jutut).” Aamen!
  Kiitos siitä, kun sensitiivisesti otit tämän huomioon. Liian paljon näkee sitä höttöä, että positiivinen ajattelu pelastaa kaiken, kaikilla. Ei pelasta, jos on mt-ongelmia.
  Mut hei, katselin sääennusteesta että pariksi päiväksi tälle viikolle oli luvattu vähän aurinkoa. Jeee! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Hennu

   ja juuri näin, liki puolivälissä ollaan jo :)

   Ei se positiivinen ajattelu auta silloin, kun on vakavasti mieleltään sairastunut. Mutta en tiedä pystyisikö sillä ennalta ehkäisemään sairastumista. Tiedä häntä, mutta me, ketkä olemme terveitä saamme olla kiitollisia. Varsinkin näin syksyn pimeillä se korostuu ♥

   Hei jee, täällä Nokialla paistaa nytkin aurinko ja totta tosiaan sitä on näkyvissä seuraavan viikon aikana useinkin :)

   Kivaa keskiviikkoa ♥

 5. Sanna sanoo:

  Mä tykkään myös marraskuusta.Ihana kun saa luvan kanssa käpertyä sohvannurkkaan,sytytellä kynttilöitä ja kotoilla.
  Rakastan sadetta ja myrskyjä.Tykkään hämärästä ja pimeästä.Pimeyttä en ole koskaan pelännyt,päinvastoin,pimeys on turvallista.Eikä ole niin jönnilleen,vaikka ripsarit vähän pitkin luomia ja tukka tuulessa hapsottaa,koska lempeä hämärä:)
  Tämä aika kestää vain hetken.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Sanna

   ja hei just näin mä ajattelen myös – voi lähteä koirankin kanssa ulkoileen vaikka minkä näköisenä, kun ei kuitenkaan kukaan pimeydeltä näe, että mulla on ne pyjamahousut jalassa ja hiukset sojottaa pipon alla sinne sun tänn e:D

   Pimeydessä on jotain lohdullistakin. Se tuo tavallaan turvaakin :)

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 6. Heli P sanoo:

  Täällä myös yksi, joka rakastaa marraskuuta. Tosin olen marraskuussa syntynyt, ehkä siinä syy😀. Mua tää pimeys ei haittaa. Nyt on hyvä aika puuhastella kotona, ompelen, neulon, luen ja katselen elokuvia. Tää aika menee niin nopeesti, ettei sitä kannata valittamiseen käyttää😉.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Heli,

   no hei sä marraskuun lapsena varmasti osaat arvostaa tätä kuukautta vielä korkeammalle – juhlakuukautta :)

   Just näin, valittamiseen saa tuhlattua niin paljon aikaa, että ihan turha valittaa! Mekin ollaan otettu Netflix-maraton marraskuuiltojen iloksi ja katsottu erästä sarjaa jo kolme kautta (66 jaksoa)…kolmeen viikkon :D

   Kivaa keskiviikkoa ♥

 7. Anna sanoo:

  Mustakin marraskuu on ihana <3 Kun on pienet lapset (Meillä 2 alle 3v), niin on ihana kun on enemmän rytmiä päivässä valoisuuden/pimeydenkin mukaan.

  Kesällä kun oli koko ajan valoisaa ja KUUMAA, niin vauva ei tykännyt nukkua ulkona yhtään (Ja hyvä niin, vaarallisen kuumaksi ois vaunukoppakin kuumennut, vaikka varjossa). Eikä esikoinenkaan oikein viihtynyt ulkona, kun oli jo liian kuuma. Plus itse en myöskään, kun oli koko ajan hiki, eikä itsellä ollut mahkuja vain lekotella ja lötköillä kesällä auringossa:D Ja yötkin niin valoisia, ettei tiiä onko yö vai päivä :D

  Niin kesällä päätin, että sitten kun tulee tulee kylmä ja pimeys, niin en kertaakaan valita, koska näin pienten lasten vanhempana se kyllä nyt on vain helpompaa. Vauva nukkuu vaunuissa ulkona ja esikoinen saa leikkiä kuraleikkejä:D
  Ja ihana on ollut jo pihalle laittaa vähän joukuvaloja, kyllä, nyt jo :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Anna

   ja hei tuli ihan omat muistot mieleen; meillä molemmat huhtikuun vauvat boikotoivat ekan kesän unia, kun oli niin kuuma. Syksyn tullen helpotti :)

   Tuollaisen kesän jälkeen kyllä mielellään ”kärsii” tämän pimeyden. Kunhan saataisiin ensi vuonnakin samanlainen kesä :)

   Meillä myös jouluvalot valaisee koko korttelia :D

   Ihanaa keskiviikoa ♥
   PS. en ole unohtanut sitä 10 ruoka-ainetta, viisi ruokaa -haastetta :D Sitä on tulossa jossain vaiheessa :)

 8. idahhh sanoo:

  Olen kanssasi ihan samaa mieltä! Minusta marraskuu on jopa kivempi kuin maaliskuu tai se kuukausi keväällä kun jo ihan likainen lumi alkaa sulamaan, kaikkialla on märkää ja kuraista, kaikki on todellakin harmaata ja kaikki tämä näkyy niin hyvin kun on jo valoisaa! Marraskuussa sentään luonnossa on vielä erilaisia värivivahteita ruskean, harmaan ja vihreän sävyistä vaikkakin märkää ja pimeämpää. Marraskuu rocks! :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Idahhh

   ja hei just näin – nyt on ainakin toivoa pikkupakkasöiden jälkeisestä kirpsakasta aamusta, kun selviää koiran kanssa kuivin jaloin aamulenkistä :D

   Just töissä puhuttiin, että yllättävän paljon sävyjä, varsinkin nyt kun nurmikkokin vielä vihertää ;)

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 9. Ihan samaa mieltä ollaan myös täällä! Ja kirjoitin itseasiassa juuri blogiinkin hyvin samantyylisen postauksen maanantaina 😂 mutta joo, mielestäni marraskuu on ihan kiva ja vaikka on pimeää niin ainakin on hyvä tekosyy käpertyä sohvalle lukemaan kirjoja tai katsomaan Netflixiä!

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Laura

   ja hei eikä? Hyvä ajoitus, täytyykin mennä lukemaan sinun postauksesi :)

   Sanos muuta, Netflix on ollut kova sana varsinkin tänä vuonna. Marraskuu on omiaan palautumiseen sohvalla :D

   Kivaa keskiviikkoa ♥

 10. Tiina sanoo:

  Myönnetään, että tuossa viikko-pari sitten marrasmasennus meinasi saada vallan. Mutta sitten tein kuten sinäkin, käytin ajatuksen voimaani ja päätin, että valittamalla ei tule muuta kuin huono olo minulle ja marraskuu senkun on ja pysyy. Lenkkeily itse asiassa on ollut tosi mukavaa happirikkaassa ulkoilmassa. Iloitsen kuitenkin, kun tänään ainakin pääkaupunkiseudulla aurinko pilkahti.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Tiina

   ja voi kuinka ihanaa, että pääsis marrasmasennuksesta yli ♥

   Sepäs se onkin, että valittamalla sitä suggestoi itsensä (tai ainakin minä suggestoin) sellaiseen moodiin, että viimeisimmätkin ilonrippeet häviää. Mieluummin ilotsee niistä pienistä jutuista, joita kuitenkin pimeän keskelläkin pilkahtelee :)

   Täälläkin paistoi tänään aurinko – niin ihanaa :D

   Kivaa keskiviikkoa ♥

 11. Anna sanoo:

  Kiva jos on se ruokahaaste tulossa ! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kyllä, aloitin kirjoittamaan sitä jo silloin aika päiviä sitten ja enää puuttuu pikkuisen :D ♥

Kommentoi