lauantai 10. marraskuun 2018

Omenavaniljavoi – ehkä parasta, mitä maa päällään kantaa!

HEI SULOISTA HUOMENTA IHANAT!

Tiedän, että suustani kuuluu usein ylistyssanoja. Rakkauteni varsinkin ruokaa kohti on sellaista, jonka ääneensanomista en kaihda. Elämää kohden myös. Mutta kuulkaas, nyt tuli tehtyä sellaista elämänsulostuttajaa, että voin sanoa, että tällä hetkellä tämä on parasta, mitä maa päällään kantaa. Jos makuasioista jutellaan.

Omenavaniljavoi on  (valkoinen) sokeritonta ja vegaanista. Niin täyteläistä ja raikasta. Suloisen vaniljaista ja kivan kanelista. Kyllä, tämä lukeutuu niihin asioihin, joita voi ja saa syödä suoraan purkista lusikalla. Kuvausta varten laitoin säilöön yhden purkin. Muuten sekin olisi mennyt.

Meillä tätä syötiin rapeakuorisen leivän kanssa (siis sen lisäksi, että söin tätä suoraan purkista välipalaksi), mutta sopisi kivasti myös esimerkiksi juustopöytään hillojen kaveriksi. Ja hei, huomenna kun valmistatte isukeille brunssin, niin sinne brunssipöytään tämä vasta sopiikin!

Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty myös macaa, mutta sitä en tähän omaani laittanut, sillä en tiedä miten se soveltuu lapsille. Mutta voisin kuvitella, että tuo maca voisi tuoda tähän superhyvään levitteeseen aika pikantin kosketuksen. Kunhan ei vain liikaa laita 🙂

OMENAVANILJAVOI

viisi pientä / kolme isoa omenaa lohkottuna (kuorineen)
2 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 kanelitanko
1 dl cashewpähkinöitä (pari tuntia liotettuna)
1 tl kanelia
1 vaniljatangon siemenet
2 rkl vaahterasiirappia
0,5 tl merisuolaa

-laita omenat, kanelitanko, sitruunamehu ja 2 rkl vettä kattilaan
-keitä noin 10 minuuttia, kunnes omenat on kypsiä
-kunhan omenat ovat jäähtyneet kunnolla, niin laita ne + muut aineet blenderiin ja surauta sileäksi
-säilytä jääkaapissa

Omenavaniljavoita tuli vähän vajaa kolme desiä.  Tuo sana ”voi” tuossa perässä on ehkä hieman harhaanjohtava, sillä tämä käyttäytyy enemmänkin levitteen tavoin. Mutta koska alkuperäisessä respassa luki voi, niin kuuliaisesti sitä samaa käytin minäkin. Meillä vietetään tänään jo ennalta taatan ja mummun kanssa isänpäivää. Nostetaan pöytään suklaakakku ja laitetaan kahvipannu kuumaksi. Ehkä leikkaan vähän lisää leipää ja nostan lopun omenavaniljavoinkin pöytään.

Sitten kun vieraat lähtevät, niin paplarit pois päästä, juhlahaalari päälle ja punaa huuliin. Meillä on tänään töiden pikkujoulut ja samalla juhlitaan meidän työpaikan kuopuksen 40 -vuotispäivää. Tuo kuopus palkattiin vuonna 2005 minun äitiysloman sijaisuutta tekemään ja niin vain emme ole päästäneet toista otteestamme. Osin hänen ansiostaan pystyn tänä päivänä tekemään osa-aikaista viikkoa töissä ja keskittymään myös tähän blogityöhönikin.

Oletteko muuten koskaan olleet tango milongassa? Jep, en minäkään, mutta kerta se on ensimmäinen. Tuo ihana työkaverimme tutustuttaa meidät illalla tangon saloihin. Vieraita nelikymppisille on tulossa ympäri maapallon. Olen huomannut, että tango yhdistää.  Ennen virallisia nelikymppisiä ja tangoiluja menemme tutustumaan ylämaan karjaan, kippistelemään ja hohtokeilaamaan. Paljon kivoja juttuja yhdelle päivälle, mutta kun aikaisin aloittaa niin ehtii ajoissa kotiinkin. Jotta on sitten skarppina huomen aamulla tekemässä sitä brunssia. Tai jos ei nyt ihan brunssia, niin aamupalaa ainakin 🙂

LEPPOISIN LAUANTAITERKUIN,

PS. voi olla, että Insta Storyn (atmarias) puolella näette tangon saloja. Tai sitten ette. Riippuen vähän, miten se tango sujuu 😉


6 Responses to “Omenavaniljavoi – ehkä parasta, mitä maa päällään kantaa!”

  1. Pp sanoo:

    Herkullisen kuuloinen ohje, mutta eihän se kyllä sokeriton ole, kun vaahterasiirappia kuitenkin laitoit. Oikea nimitys olisi ”ei valkoista sokeria” tms.

    • Maria sanoo:

      Heippa Pp
      ja kiitos <3

      Tiedätkö, mulla oli sana "valkoinen" suluissa tuon sokeritonta sanan edessä, mutta otin sen viime metreillä (hölmönä) pois, sillä se ei perusmuodossaan taipunut tuohon sokeritonta -sanaan 😀

      Käyn lisäämässä sen takaisin, kiitos hyvästä huomiosta!

      Mukavaa lauantaita <3

  2. Nina sanoo:

    Tätä kyllä täytyy testata. Mietin vaan, kun mulla on valmiiksi kanelilla maustettua sokeritonta omenasosetta pakkasessa ni, pystyisikö sitä hyödyntämään tässä?
    ps. En malta odottaa tulevia jouluisia postauksiasi ja reseptejäsi…
    Lueskelin nimittäin viime viikonloppuna kaikki sinun aikaisemmat joulupostaukset 🙂

    • Maria sanoo:

      Moikka Nina!

      No ihan varmasti pystyy, mä ainakin kokeilisin 🙂

      Kivaa alkanutta viikkoa ♥
      PS. oi ihanaa, kiva kuulla – mäkin taidan tänään töiden jälkeen lukaista nuo viime vuoden joulupostaukset 🙂

  3. Kirsi sanoo:

    Hei, oliko tuo tango milonga Tampereella🤗?
    T. Kirsi

    • Maria sanoo:

      Moi Kirsi!

      Ei, tuo milonga järjestettiin Huittisissa 🙂 Olipahan ihana nähdä taidokasta tanssia ♥

      Mukavaa alkanutta viikkoa! 🙂

Kommentoi