sunnuntai 28. lokakuu 2018

Söndagsmys

MOIKKAMOI

ja hei ette arvaakaan, kuinka jonkun punasänkisen silmät täällä kiiluu. Pääsi pöytälätkän pariin kummityttöjen synttäreillä ja se oli menoa. Sattui sopivasti pöytälätkä olemaan alennuksessa, kun kävimme kaupassa ostamassa tytöille syyskenkiä. Ja pitihän Bostonin pojan saada Suomi-Ruotsi -pelaajien tilalle toiseen joukkueeseen Boston Bruinsin äijät ja toiseen Chicago Blackhawksit. 

Tehtiin koiran kanssa pitkä iltalenkki ja kasvatettiin nälkää. Synttäreillä kun tuli herkuteltua ehkä enemmän kuin laki sallii. Sunnuntai-illan iltaruokana toimi maalaisperunat, majoneesidippi (Hellmann’s + sinappi), salaatti, päärynäkinkku- ja avokadokinkkulohkot. Pitkään aikaan en olekaan tehnyt noita päärynäkinkkulohkoja uunissa, mutta täytyypäs pian taas tehdä uudelleen. Sen verran mehukkaita ja maukkaita ovat. Päärynä makeutuu uunin lämmössä ja ilmakuivattu kinkku rapsakoituu ihanasti!

Usein sitä tulee juhlistettua viikonlopun alkua, tällä kertaa juhlistamme myös onnistuneen viikonlopun loppua. Marian Bistro ja koko miesluola on naisvoittoinen ja pöytälätkän ääniin sekoittuu kikatus. Saunasta tulee tuoksu, joka kertoo sen olevan lämmin. Koko perheen kanssa lauteille ja sitten formulan pariin. 

Kyllä kuulkaas taas on ladattu akkuja, vaikkei onneksi lataamisen tarvetta suuresti ollutkaan. Osa viikonlopusta meni blogitöiden merkeissä, mutta nekään kun eivät ole tuntuneet töiltä. Viikko polkaistaan käyntiin muutamalla kotitoimistopäivällä ja sormet syyhyävät kirjoituspuuhiin. Sitä ennen huomenna on pakko siivota työhuone. Siistimpi työtila antaa ajatuksille tilaa. Vaikka joku viisas on tainnut joskus väittää muuta. Nyt sinne saunaan, palataan viimeistään heti huomen aamusta kommenttien vastaamisten myötä asiaan :)

SULOISIN SUNNUNTAI-ILTATERKUIN,


Kommentoi