perjantai 19. lokakuu 2018

Fredagsmys @ Marian bistro

HUHHAHHEI

ja hellurei :) Mökkiperjantai vaihtui kotiperjantaihin ja hyvä niin. Marian Bistron toiminta herää henkiin jälleen näin iltojen pimetessä. Kotona on hyvä olla. Tuntuu, että tänä kesänä oltiin niin paljon mökillä, että näin syksyllä alkaa jo innostus hiipumaan. Täytyy käydä laittamassa mökki talviteloille lähipäivinä. Ettei vaan putket ja pumput jäädy. IG Storyn puolella jälleen kyselin, että kumpaa haluaisitte tänään lueskella; sisustusjuttuja vai perinteisiä myyssitunnelmia. Perjantimyyssi vei voitin. Suunnitelmissa oli vaikka mitä ihanaa mm. sellainen kunnon dippikattaus, mutta koska meillä meni kaupungilla vähän pidempään kuin ajattelin, niin se päädippi eli tacodippi jäi tekemättä. Sitä kyllä luvassa sitten vielä jonain perjantaina!

Tämän perjantain ruoat ovat siis helpoimman kautta. Purkista ja suoraan pöytään. Ja tiedättekö, sekin on välillä ok. Ei tarvitse olla mitään ihmeellisyyksiä. Pääasia, että sitä on, eiks niin? Käytiin Stockalla ja ostettiin muutamia juustoja, oliivitapenadea, oliivi-kirsikkatomaattitahnaa, chevre-basilikatahnaa, latva-artisokkaa ja leipätikkuja. Tuoretta patonkia, hummusta ja kurkkua sekä muutamia leikkeleitä. Päärynäviipaleiden päälle murustelin sinihomejuustoa. Tapaslautasta raikastamaan laitoin viinirypäleitä ja mansikoita. Juustojen kylkeen viikunahilloa. Laseihin täyteläistä punaista.

Ei kai sitä ihminen muuta lomansa vikana iltana kaipaa kuin tällaisen setin hyvää ruokaa, hyvää seuraa ja omat kotitöppöset jalkaan? Ja hei, onhan tässä toki vielä viikonloppu edessä ennen arkista aherrusta. Huomen illalla on luvassa tämän vuoden ekat pikkujoulut ystävien kesken. Mutta sillain rauhallisesti vietettynä, sillä sunnuntaina pitää laittaa piha myös talvikuntoon ja tarttua haravan varteen :)

TUNNELMALLISIN PERJANTAI-ILTATERKUIN,

PS. Menee jännäksi tämä paikallispeli, joten saas nähdä miten tässä käy!


8 Responses to “Fredagsmys @ Marian bistro”

 1. Anniina sanoo:

  Moi,
  Olisi ihana ostaa noita tahnoja ja hilloja yms. herkkuja, mutta ne eivät koskaan kertasyönnillä kulu loppuun. Ja jos tulee ostettua jotain ”ihan hyvää mut ei taivaallista” niin sitten se avattu purkki pyörii jääkaapissa kunnes sen heittää pois. Olisiko sinulla jotain vinkkiä mihin niitä purkin pohjia ja tahnojen jämiä voisi käyttää?
  Myyssipostaukset on parhaita anyway, kiitos niistä! ^_^ Lempeää syksyn jatkoa! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Anniina!

   Hei, meillä oli joskus sama ongelma noiden tahnojen kanssa; mutta nyt laitan niitä esim. pastakastikkeeksi (ihan sellaisenaan ja parmesania päälle :D) tai sitten suolaisiin piirakoihin. Hillot ja juustot meillä ei säily jääkaappiin asti, joten niiden suhteen ei tule ongelmia ;)

   Kiitos, ihana kuulla ja hei kiitos samoin – lempeää syksyn jatkoa myös sinne ♥

 2. Oi kuinka ihania nuo kuvasi ovat. Niin kauniita ja houkuttelevia. Meillä oli aikoinaan tapana hakea välillä kasa purkkeja ja syödä antipasteja päivälliseksi. Kaikki tykkäsivät niistä. Nykyään se on jäänyt, sen myötä että tuli pastaperjantai ja kalalauantai, jotka lanseerasimme joskus 10 vuotta sitten

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Ei-Leen ♥

   Tuo Marian Bistron baaritiski on omiaan kuvailuihin :)
   Pastaperjantai ja kalalauantai kuulostavat niin hyville – täytyykin joskus ottaa samanmoiset käyttöön. Tacotiistai meillä aika usein jo onkin!

   Ihanaa lauantaita ♥

 3. Meri80 sanoo:

  Voi kuinka kauniisti olet tarjoilut esille laittanut, kauniita kuvia <3 Nämä postaukset ovat kivoja, näistä saa hyviä vinkkejä, niin tarjoiluun kuin kattaukseenkin. Hyvää viikonloppua ja mukavia pikkujouluja! Minä aloittelen tämän vapaan lauantain pitkällä lenkillä metsässä :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Meri

   ja voi kiitos kaunis ♥

   Rakastan itsekin näitä perjantai-illan ruokapostauksia. Kattauksia tykkään tehdä myös, joten ihanaa, että te lukijat saatte niistä vinkkejä :)

   Pitkä metsälenkki kuulostaa hyvälle – me siirrettiin huomiset haravointitalkoot tälle päivälle ja nyt saunan jälkeen pitäisi saada itsensä pikkujoulukuntoon. Posket punoittavat niin paljon, ettei juuri muuta punaista asustetta kaipaa :D

   Ihanaa lauantai-iltaa ♥

 4. Sanna sanoo:

  Aa että kun on kauniita,tummanpuhuvia ruokakuvia!Meillä on raclettegrilli unohtunut varaston perukoille.Tänään ajateltiin grillailla sillä:)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Sanna

   ja voi kiitos ♥

   Ah, kiitos muistutuksesta – raclettegrilli pitää kaivaa esiin kaapin perukoilta. Ehkä jo heti huomenna….nykyään kun saa raclettejuustojakin ihan lähikaupasta! :)

   Ihanaa iltaa sinne – nauttikaa ♥

Kommentoi