torstai 11. lokakuu 2018

5 +1 einesruokasuosikkiani

MOIKKULI!

Mitens siellä on viikko sujunut? Täällä on sujunut ihan mallikkaasti. Töissätöissä ja tänään kotitoimistolla. Pitkästä aikaa kävin juoksemassa lenkinkin. Sumutinpullosateessa ja väriloistossa. Aivan uskomaton on tuo luonto tällä hetkellä. Niin kaunis! Tänään tulin juttelemaan teille eineksistä. Niistä pahiksista, joita kassalla hihnalle nostaessani tunnen välitöntä tarvetta selitellä valintaani :D Vaikka me arjessa syödäänkin pääosin aivan muuta ruokaa kuin eineksiä, niin silloin tällöin tulee turvauduttua kiireessä eineksiin. Eiliseen postaukseeni viitaten; joskus huomaan einesten aiheuttavan vatsan kipuilua. En tiedä mistä johtuu, mutta näin vain usein tapahtuu.

Omalta kohdaltani turvaudun eineksiin, tai ainakin yhteen suosikkieinekseeni myös sen takia, että siihen tulee järjetön himo. Se onkin alla olevassa listassani ykkösenä. Iltaisin meillä harvoin syödään eineksiä, ellei lapset varta vasten pyydä esimerkiksi kaupan makaroni- tai lihaperunasoselaatikkoa. Itse en em. ruokia pysty syömään (liha on ollut joskus kruntsulihaa), mutta lapsille ne maistuu. Myös pinaattilätyt ovat lasten suosiossa. Silloin kun turvaudun eineksiin, tapahtuu se usein töissä. Tosin nyt kun meille aukesi lounaspaikka ihan viereen, on einespäivät vaihtuneet Tiinan kotiruokalounaaseen.

1. Saarioisten maksalaatikko
Meidän kaikkien suomalaisten suosikki. Ehkä neljä kertaa vuodessa tulee syötyä maksista. Se on vaan niin hyvää. Mies syö sitä rusinattomana, joten aina silloin tällöin nappaan kaupasta meille kiirelounaaksi puoliksi maksalaatikon ilman rusinoita. Mitä kuumempaa se on (eli mitä sotkuisemmaksi mikron suojakupu tulee) niin sen parempi.

2. Kokkikartanon pinaattikeitto
Niin ihanan täyteläinen ja maistuva. Just sopivan kokoinen, varsinkin työpäivien lounaaksi.

3. Jalostajan hernekeitto eli papari
Rakastan itse tehtyä hernekeittoa ja juurikin sitä meillä eilen oli. Mutta koska välillä hätä ei lue lakia eikä herneitä ehdi liottaa (eikä kotikaupasta löydy savulihaa), niin turvaudun Jalostajan hernekeittoon. Siihen päälle pari viivaa sinappia ja avot!

4. Saarioisten Eväs Kana Super Bowl
Aika uusi tuttavuus kaupoissa, mutta niin hyvää. Yleensä karsastan valmisruokia, joissa on jauhelihaa tai kanaa (koska välillä ne kruntsuvat…t. kruntsulihakammoinen :D), mutta tässä salaatissa tuo kana on niin mureaa. Jatkan tätä super bowlia yleensä rucolalla tai pinaatilla.

5. Lihajalosteen nakit eli meidän kesken Niemisen nakit
Kiitos meidän äidin, niin mulla on geeneissä rakkaus Niemisen nakkeja kohtaan. Jos siellä nyt mietitte, että eihän tämä ole mikään ateria, niin kyllä se on. Ei ole kerta tai kaksi, kun lounaan virkaa on toimittanut kolme (tai neljä…tai viisi) Lihajalosteen nakkia. Suoraan pussista syötynä. Niin parhaita ja napsahtelevia. Edes se, että aikoinaan asuin Hyhkyssä sellaisessa asunnossa, josta näkyi silloisen Niemisen makkaratehtaan ikkunoista tehdastilat, saanut mua karsastamaan Niemisen nakkeja. Superhyviä. Suosittelen

6. Pirkka Kimchi
Ah autuus! Tähän olen tutustunut vasta tällä viikolla eikä tämä kyllä pelkästään riitä lounaaksi (pieni pakkaus, muuten varmastikin menisi), mutta bonuksena mainittakoon, että menee esimerkiksi paistettujen kananmunien ja salaatin seurassa niin hyvin. Niin kuin tänään lounaalla. Rakastan kimchiä ja tämä on ehdottomasti yksi parhaista sellaisista lähikauppakimcheistä, mitä olen maistanut. ID

No niin, nyt on einessalat paljastettu ja toivottavasti en kadottanut tämän tiedon myötä kaikkia blogini lukijoita ;) Ihmisiähän me kaikki vaan ollaan ja se, ken kehtaa väittää ettei ole ikinä syönyt einesruokaa, valehtelee! Hei muuten, hyvää tyttöjen päivää ♥  

TORSTAITERKUIN,


11 Responses to “5 +1 einesruokasuosikkiani”

 1. Susanna sanoo:

  Niemisen nakit on parhaita! Muita en edes halua syödä.:)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Susanna!

   Sepäs se onkin, että ei tule ostettua muita….paitsi välillä lapsille kuorettomia, kun sellaisia haluavat :)

   Kivaa viikonloppua! <3

 2. Anu sanoo:

  Minä rakastan Lidlin tonnikala-ja katkarapusalaatteja, niin hyviä

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anu

   ja hei kiitti vinkistä :)

   Täytyykin kokeilla Lidlin salaatteja asap!

   Ihanaa viikonloppua <3

 3. Sanna sanoo:

  Meidän einessuosikki on muist.saarioisten pataruokapussit.On italianpataa,nakkipataa,havajinpataa,itämaista pataa jne.jne.
  Näitä sitten tuunaillaan laittamalla jauhelihaa,kanaa,valkosipulia,suolakurkkua ym.
  20 minsaa ja pöydässä.Helppo ja nopea ruoka:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Sanna

   ja hei kiitti muistutuksesta; miten mä olen tyystin unohtanut nuo pussiruoat?

   Ne on kyllä hyviä ja helposti tuunattavia :)

   Muksaa viikonloppua! <3

 4. Mia sanoo:

  Samaa mieltä tuosta Saarioisten Eväs Kana Super Bowlista,monesti on eväänä tämä töissä,tosi hyvää!
  Hauska tuo hernekeiton lempinimi teillä :) meillä se on hepari :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Mia

   ja hei eikös olekin hyvä tuo bowl? Se cheddar -versiokin on kyllä hyvä :)

   Hepari kuulostaa järkevämmältä sanalta kuin tuo meiän papari :D

   Kivaa viikonloppua <3

 5. Tuija sanoo:

  Älä pelkää , että lukijat lähtee. Minä ainakin otan kaikki uudet vinkit kiitollisena vastaan. Lasten ollessa pieniä tein vuorotyötä ja luulen, että harrastavat lapseni olisivat kuolleet nälkään ilman anopin tuomia ruokia ja kaupan eineksiä. Top3: maksalaatikko, pinaattikeitto ja kalapuikot reissumiesleivän välissä.
  Nyt kana super bowl sekä kimchi menevät kokeiluun.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tuija

   ja kiitos, ihana kuulla <3

   Hei ja kiitti vinkistä; kalapuikot ruisleivän välissä menee kokeiluun!

   Ihanaa viikonloppua <3

 6. Meillä syödään tosi harvoin eineksiä – kiitos mieheni, joka on tosi innokas kokki ja loihtii mitä vain parista ainesosasta. Mutta silloin kun eineksiin turvaudutaan (eli suuresti odotettuina päivinä jolloin minä olen kokkausvuorossa), suosikkejamme ovat Saarioisten maksalaatikko pitkään kypsennettynä, Pirkan pinaatti- ja veriletut sekä Jalostajan hernekeitto. Tällä viikolla maistoin vuosiin perunasoselastikkoa ja entisajan herkkuni oli aivan hirveää jauhososelaatikkoa…

Kommentoi