keskiviikko 10. lokakuu 2018

Hyvästit kiukuttelevalle vatsalle & arvonta


Kaupallinen yhteistyö: Life


 

MOIKKA IHANAT!

Onko teillä koskaan niitä päiviä, kun ihistää ja turvottaa? Kun kaikki housut tuntuvat epämukavilta päällä ja kun peilistä katsoessa näyttäisi siltä, kun sinne vatsaan olisi vahingossa joutunut vappupallo? Sellainen iso foliopallo, vähintäänkin. Itse en ole juuri kärsinyt aiemmin vatsavaivoista, mutta täytyy todeta, että viimeisen vuoden aikana olen liian usein todennut kärsiväni pulputtavasta vatsasta sekä sellaisesta yleistilaa helposti laskevasta pingottuneesta olosta vatsan seudulla. Vaikka ruokailut pitäisi olla reilassa ja liikun, niin silti on niitä päiviä edelleen, kun sujahdan suosiolla mekkoon. Housun kauluksen puristaessa.

Mekkoon se kiukutteleva vatsakin mahtuu paremmin ja yleensä siitä päivän mittaan rauhoittuu. Ellei sitten saa polttoaineekseen jotain sellaista, mikä kiukustuttaa sitä lisää. Tämä postaus jatkaa luonnollisemman hyvinvoinnin sarjaa Lifen brändilähettilyyden myötä ja on tehty kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa.

No miten sitten saada se vatsa hymyilemään? Väistämättä vatsan ja suoliston ongelmat ovat sellaisia, jotka saavat koko olotilan vähän alavireiseksi. Koska vatsan hyvinvointi on hurjan henkilökohtainen asia, niin suosittelisin teitä kääntymään lähimmän Life -liikkeen asiantuntevan henkilökunnan puoleen. Jotta saisitte omalle kohdallenne ja omiin vatsavaivoihinne juuri ne oikeat vinkit ja tuotteet. Itse suuntasin suloisena sunnuntaina iloisen ja onnellisen vatsani kanssa tapaamaan Maaritia Lielahden Life -myymälään.

Koska vatsavaivoja oli ollut viimeisen vuoden aikana enemmän kuin aiemmin, niin juttelimme siitä, mikä niihin on voinut olla syynä. Itse heitin ilmoille ajatuksen, joka oli pälkähtänyt mieleeni; voiko osa vatsavaivoista olla hormonaalisia? Miten näin keski-iässä olevan naisen hormonitoiminta vaikuttaa suolistoon? Selitys löytyy aineenvaihdunnan hidastumisesta iän myötä.

Koska suolisto näyttelee kokonaishyvinvoinnissamme niin suurta osaa, imin itseeni tietoa, mitä Maarit antoi. Sitä haluaa helliä vatsaansa ja sitä kautta koko yleisvointiaan niin paljon kuin mahdollista. Luonnollisemmat lisäravinteet ja vitamiinit tuovat helpotusta oikkuilevaan vatsaan, mutta myös omilla elintavoilla on suuri merkitys!

♡ Maitohappobakteerit ovat ehkä tunnetuin vatsan hellimiseen soveltuva luonnontuote, mitä meidän kaapeista löytyy. Itse käytän tätä nykyä maitohappobakteereita päivittäin. En siis vain mahdollisten ulkomaanreissujen tai antibioottikuurien aikana. Ja heti, jos tulee päivänkin tauko, huomaan sen olotilassani. Life Probiootit ovat koko perheen käytössä päivittäin. Niiden maitohappobakteerikannat ovat tutkitusti mahahappoja ja sappisuoloja kestäviä kantoja, jotka pystyvät kulkeutumaan suolistoon ja elämään siellä. Valmisteessa on seitsemän ihmisperäistä maitohappobakteerikantaa ja 5 miljardia bakteeria/kapseli.

♡ Kuuriluontoisesti, esimerkiksi viikon kuurina silloin tällöin käytän Life Sporebiotic -tuotetta. Tuotteessa bakteerit ovat itiömuodossa, ja itiöiden kyky selvitä toimintakykyisinä erilaisista olosuhteista on täysin omaa luokkaansa. Itiömuodossa bakteeri on ikään kuin horroksessa ja muodostaa suojakseen erittäin vahvan kuoren kalsiumista ja aminohapoista. Tämän suojakuoren ansiosta itiöt kestävät erinomaisesti olosuhteita, jotka tavallisesti heikentävät bakteerien elinvoimaisuutta: lämpötilanvaihteluita, pitkäaikaista säilytystä ja happamia olosuhteita (esim. mahahapot). Itiö ”tunnistaa” optimaaliset kosteus-, pH- ja lämpöolosuhteet, jolloin se sulattaa kuorensa ja aktivoituu. Eli periaatteessa tuote aktivoituu vasta suolistossa. Siellä missä pitääkin.

♡ Koska maitohappobakteerit tarvitsevat kasvualustan, niin apuun kannattaa ottaa Puhdas+ Saccharomyces Boulardii -valmiste. Se on hiivatyyppinen mikro-organismi. Hyvänlainen hiiva, ns. probioottihiiva, joka ei ole elävässä muodossa. Koska se ei ole bakteeri, niin antibiootit eivät pääse sitä tuhoamaan. Boulardii toimii maitohappobakteerien kasvualustana. Se korjaa limakalvoja ja siitä on todettu olevan apua esimerkiksi ärtyvän suolen oireyhtymässä.  Saccharomyces boulardii kestää paremmin vatsahappoja kuin maitohappobakteerit.

♡ Maarit kertoi, että kun vatsassa on entsyymiä, mikä pilkkoo ruokaa hienommaksi, niin ravintoaineet imeytyvät paremmin. Tällaisia entsyymejä löytyy muun muassa Puhdistamon Ruoansulatusentsyymikapseleista. Niistä saa nopean avun vatsan turvotukselle ja muille ruoansulatusongelmille. Ne sisältävät lisäksi hyödyllisiä maitohappobakteereja.

Se, että oppii itse tunnistamaan ne syyt, minkä takia vatsa valittaa, on mielestäni yksi avaintekijä vatsavaivojen hoitoon. Jotta osaa omalla toiminnallaan vältellä vatsavaivoja, mikäli ne ovat omasta toiminnasta kiinni. Itselläni suurin vatsavaivojen aiheuttaja on kiire ja stressi. Olen niitä ihmisiä, jotka stressaavat vatsallaan. Vatsa voi olla kuralla tai sitten se voi olla toista ääripäätä. Vatsanpohjassa on stressin aikaan perhosia, mutta ei niitä sellaisia toiveikkaita iloisesta odotuksesta liihottelevia perhosia. Vaan niitä, jotka saavat vatsan kivistelemään. Kiire lisää ravintoköyhän ruoan syömistä. Kiireessä ei maistu ruoka ja ruokavälit venyvät aivan liian pitkiksi. Vatsani ei tykkää tästä yhtään.

Kolmas asia, joka kiireessä korostuu on lisääntynyt kahvinjuonti. Kun on olevinaan niin väsy, että tarvitsee välttämättä sen viisi isoa kolpakkoa kahvia päivässä, joista mielellään yhden jo heti aamulla tyhjään vatsaan. Jossain kohtaa iltapäivästä alkaa jo kädet tärisemään ja ylävatsassa kuplimaan liiallisesta kahvinjuonnista.

Sain testattavaksi Coffee Pixels Cascara ja Coffee Pixels Milk -kahvipatukoita, jotka ovat suklaan kaltaisia kahvinmakuisia kofeiinipitoisia syötäviä välipaloja. Olen tainnut jäädä näihin koukkuun. Maku on kuin italian helteisen auringon alla paikallisen kahvilan terassilla nautitussa espressossa. Kahvipatukat on valmistettu sekä kahvipavuista että niiden antioksidanttipitoisesta kahvimarjasta, jota kutsutaan Cascaraksi. Milk -patukassa on myös maitojauhetta. Ne ovat käteviä tilanteisiin, mihin tarvitsee kahvin kaltaista kofeiini-energia-boostia, mutta kupillista kuumaa kahvia ei ole mahdollista nauttia. Lisäksi nämä patukat ovat hellävaraisempia vatsalle kuin tavallinen kahvi ja ne ovat varsin kuitupitoisia.

Kuitu on muuten avainsana oman vatsani hyvinvointiin, ehkä teidänkin? Muistan aikoinaan, kun välttelin kaikkia viljatuotteita (älkää edes kysykö miksi…), niin vatsani veti aivan juntturaan. Kun otin puolen vuoden jälkeen jälleen aamupuuron ja ruisleivän valikoimiini, niin taivas aukesi ja olo oli euforinen. Vatsaongelmani ovat hyvin kausiluontoisia ja kuten totesin, niin stressaavina ajanjaksoina vatsani jumpittelee. Vaikka muuten siedänkin laktoosia ja gluteenia, niin silloin kun vatsa on oikein ottanut nokkiinsa esimerkiksi kiireessä, niin vaihdan hetkeksi maidon kauramaitoon ja teen puuronkin gluteenittomiin kaurahiutaleisiin. Huomaan jo näiden muutosten vaikuttavan vatsan hyvinvointiin suotuisasti.

Koska itse rakastan vatsaa helliviä ruokia, niin ajattelin jakaa teille kaksi reseptiä, joista ainakin meikäläisen vatsa hymyilee. Nimittäin kultaisen banaanikurkumapuuron sekä kuiturikkaan chiasiemenleivän. Näitä tulee tehtyä silloin, kun vatsa jumpittelee. Ja oikeasti, vatsa voi paremmin, kun päivän aloittaa tuolla lohtupuurolla. Ainakin paremmin kuin silloin, kun se vatsa saa ensimmäisenä aamusta kupillisen kahvia.

BANAANIKURKUMAPUURO
2 annosta

3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
4,5 dl luomukauramaitoa
1 banaani
2 tl Foodin Kurkumaa
1 tl suolaa
loraus hunajaa

tarjoiluun: mulperinmarjoja, Linum Plus -kuituseosta, kookoshiutaleita

-kiehauta kauramaito ja lisää siihen kaurahiutaleet
-anna porista hiljalleen noin 10 minuuttia ja hauduta kannen alla vielä viisi minuuttia
-lisää puuroon muut ainekset ja surauta kevyesti sauvasekoittimella niin, että banaani muussaantuu
-nauti mulperinmajojen, kuituseoksen ja kookoshiutaleiden kanssa

Olenkin kertonut teille, että olen koukuttunut kurkumaan. Sen lisäksi, että se maistuu hyvälle, antaa se eri ruoille kauniin värin. Sillä on todettu olevan tulehdusta vähentävä vaikutus ja lisäksi sen on huomattu joidenkin tutkimusten mukaan maltillisesti nautittuna vähentävän suoliston kaasuja. Kurkumaa kiukuttelevalle vatsalle? Yes, please! ID

Rakastan leipää, mutta rakkauteni ruisleipään ei mene yksiin sen kanssa, mitä vatsani asiasta ajattelee. Se kun pömpöttää ruisleivästä pulleana tämän tästä. Sen takia pidän välillä taukoja ruisleivän syönnistä. Olen huomannut myös gluteenittoman ruisleivän soveltuvan tavallista paremmin vatsalleni. Mutta leipä, jota vatsani rakastaa on chiasiemenleipä. Joka ikinen kerta teen tämä eri variaatiolla. Riippuen siitä, mitä siemeniä tai kuivattuja marjoja kaapista löytyy. Tällä kertaa marjapuolesta vastasi Linum Plus -kuituseoksen tyrnin marjarouhe, hillan siemenrouhe ja mustikkajauhe.

CHIASIEMENLEIPÄ

4 dl siemeniä (esim. pellavan-, hampun-, auringonkukan siemeniä)
4 rkl Life chiasiemeniä
4 dl vettä
3,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1 dl Linum Plus -kuituseosta
1 dl murskattuja cashewpähkinöitä
1,5 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
loraus agavesiirappia

-sekoita kuivat aineet keskenään
-kiehauta vesi ja lisää siihen öljy sekä siirappi
-sekoita vesiseos kuiviin aineisiin ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
-paista 175 asteessa noin tunti

Tuo Linum Plus -kuituseos on varsinainen supertuote. Sen kerrotaan soveltuvan niin kovalle kuin löysälle vatsalle, stressi- ja jännitysvatsalle. Se on avuksi kolestroli- ja rasva-arvojen hallinnassa, painonhallinnassa ja se tasapainoittaa veren sokeria. Se lisää aterianjälkeistä kylläisyyden tunnetta ja täydentää niukkakuituista ruokavaliota. Ja sen kyllä huomaa, yksi pala leipää saa jo kovasti nälästä kurnivan vatsan rauhoittumaan.

Kuten huomaatte, niin jälleen asiaa vatsan hyvinvoinnista olisi riittänyt vaikka kuinka. Se on toisaalta ihana asia, että tämä luonnollisempi hyvinvointi kirvoittaa kielenkannat tässä määrin kirjoittamaan. Olen sitä mieltä, että me kaikki olemme loppupeleistä itse vastuussa omasta hyvinvoinnistamme. Senkin takia tämä kunnia toimia Lifen brändilähettiläänä on avannut silmiäni tajuamaan hyvinvoinnin moninaiset osat. Ei se ole vain kyse siitä pyhästä kolminaisuudesta eli unesta, ravinnosta ja liikunnasta. Kyse on paljon laajemmasta aihealueesta. Oikeastaan tunnen, että kropassani tai pääkopassani ei ole ainuttakaan osaa, joka ei kuuluisi hyvinvoinnin piiriin. Niin fyysisesti kuin henkisestikin haluan voida hyvin. Olla elämäniloinen ja -nälkäinen. Jokaisen meidän prioriteettilistan kärjessä pitäisi olla oma hyvinvointi. Sillä…”The greatest wealth is health.”

Koska tämäkin sydäntäni lähellä oleva asia on pakko johonkin lopettaa, niin onneksi loppukaneettiin kuuluu hyvän jakaminen teille siellä ruudun toisella puolella. Osa omaa hyvinvointiani on se, että pystyn antamaan myös muille. Koska te rakkaat lukijat siellä ruutujen toisella puolella annatte niin paljon minulle, niin nyt kolmella teistä on mahdollisuus voittaa Life Sporebiotic -tuote (arvo 52,50 euroa). Arvontaan osallistut vastaamalla alla olevaan kysymykseen tämän postauksen kommenttiosioissa:

Miten sinä pidät huolta vatsasi hyvinvoinnista?

Arvonta-aikaa on viikko eli keskiviikkoon 17.10 klo 16.00 asti ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.

Vielä muutama muistutus:

♡ Lifessä juhlitaan synttäreitä 8.-21.10., jolloin heillä on huikeita tarjouksia. Kannattaa siis käydä tutustumassa paikan päällä huipputarjouksiin tarkemmin! ♡

 ♡ Life haluaa tarjota myös teille ihanille lukijoille mahdollisuuden hyvinvointiin. Sen kunniaksi saatte tämän vuoden ajan alennusta 20% koodilla atmarias Lifen verkkokaupassa tai kivijalkaliikkeissä tehdyistä normaalihintaisista Lifen oman tuotesarjan tuotteista

KESKIVIIKKOTERKUIN,


48 Responses to “Hyvästit kiukuttelevalle vatsalle & arvonta”

 1. Ansku sanoo:

  Oman masuni hyvinvoinnista pidän parhaiten huolta noudattamalla FODMAP-ruokavaliota, vähentänyt huomattavasti ärtyneen suolen oireyhtymään liittyviä vaivojani :)

 2. Nelliina sanoo:

  Maitohappobakteereja syön ja vältän ruisleipää, koska mun vatsaa se turvottaa. Mukana :)

 3. Ookoo sanoo:

  Kaurapuuroa aamuisin, mahdollisimman säännöllinen päivä/ruokarytmi ja stressin minimointi. Siinä mun keinoja.

 4. Katriina sanoo:

  Yrittämällä syödä säännöllisesti ja välttelemällä juurikin liiallista kahvin lipittämistä :)

 5. MARJA-LIISA sanoo:

  Riittävästi kuitua, kasvispitoista ruokaa. Kahvin kanssa kohtuullisuus. Ylipäätään itsensä kuunteleminen, että ruokailu on tasapainossa.

 6. Tiina sanoo:

  Olen laihduttanut 20 ylikiloani jättämällä viljan ja valkoisen sokerin pois ruokavaliostani. Vatsani ei ole enää turvottanut ja niitä ikäviä hajuhaittojakaan ei enää juurikaan ole, eli itselleni tuo on auttanut. Maitohappobakteereja käytimme koko perhe nuorimmaisen ollessa pieni mutta nyt sekin on jäänyt muutama vuosi sitten , siihen pitäisi kyllä taas panostaa.

 7. Rosie sanoo:

  Kasvisruokavalioon siirtyminen auttoi minun kohdallani! :)

 8. Outi sanoo:

  Jostakin luin, että salvia auttaisi vatsaongelmiin. Nyt oon testaillut sekä tuoretta että kuivattua. Vielä en osaa sanoa juuta enkä jaata :)

 9. Saara L. sanoo:

  Maitohappobakteerit käytössä, ja yritän välttää maitotuotteita. Kahvissa käytän kauramaitoa.

 10. liinail sanoo:

  Syömällä maitohappobakteereja ja suosin myös täysjyvätuotteita :)

 11. Anna sanoo:

  Syön probiootteja päivittäin, ja pyrin välttämään esim. vehnää.

 12. Hanna sanoo:

  Yritän välttää vehnää ja sokeria ja tuo onkin avain oman vatsan hyvinvointiin. Maitohappobakteerikin on arkikäytössä. Lisäksi pari kertaa viikossa joko joogaa tai rentoutumis/hengitysharjoituksia niin vatsa(kin) kiittää :)

 13. Kati sanoo:

  Hei!

  Juurikin on maha todella kipeä, söin ilmeisesti sopimatonta ruokaa. Juurikin syömällä vatsalleni sopivaa ruokaa, vaikka nyt tapahtui jokin harha-askel ruokailun suhteen. Myös maitohappobakteereja käytän, mutta täytyisi taas ottaa sännölliseen käyttöön. Tuo Sporebiotic tuote vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  -Kati

 14. Nonnuska sanoo:

  Olen huomannut että voin kokonaisvaltaisesti paremmin kun vältän gluteenia ja valkoista sokeria, mikä on välillä todella vaikeaa! Pyrin syömään sen lisäksi mahdollisimman puhdasta ja ravitsevaa ruokaa ja juomaan paljon vettä. Hyvät maitohappobakteerit olisi varmasti todella hyvä lisä, mutta valitettavasti siihen ei ole taloudellisesti tällä hetkellä mahdollisuutta.

 15. Jenny sanoo:

  Itse olen vaihtanut ruokavaliotani kasvipohjaisemmaksi ja erityisesti siementen syöminen on helpottanut suoliston toimintaa :)

 16. Salla sanoo:

  Keliakian takia ruokavalioni on ehdottoman gluteeniton, mutta silti vatsa välillä kiukuttelee ja aiheuttaa päänvaivaa. Stressi on varmasti minullakin yksi suuri syy. Eli rennompaa elämää kohti :)

 17. Ella sanoo:

  Kokeillut olen kaikkea mahdollista ja mahdotonta jatkuvien ongelmien vuoksi.. Voi kunpa voittaisin!

 18. Maria sanoo:

  Syön monipuolisesti ja säännöllisesti. Tarpeeksi vettä ja liikuntaa. Koetan elää mahdollisimman stressitöntä elämää, sillä se jos joku sekoittaa vatsan.

 19. Anniina Lång sanoo:

  Yritän vältellä herkkuja ja syödä terveellisesti sekä liikkua. Syön myös imettäjän vitamiineja.

 20. Sari sanoo:

  Maitohappobakteerit on käytössä ollut jo pitkään. Vältän ruisleipää, kauraleipä sopii parhaiten. kotona alusta asti tehty ruoka ei eineksiä.

 21. anna s. sanoo:

  Yritän syödä monipuolisesti ja terveelliseti, lisäksi syön maitohappobakteereja :)

 22. Susa sanoo:

  Viimeiset 25 vuotta ongelmavatsan (refluksi, palleatyrä ja epäily ärtyneen suolen oireyhtymästä) kanssa eläneenä voin todella sanoa tietäväni mitä vatsavaivat ovat! :( Vuodet ovat opettaneet paljon siitä mikä sopii ja mitä kannattaa välttää, mutta siitä huolimatta välillä tulee kipujaksoja ym. oireita. Itse en myöskään omista sellaista selkärankaa jonka avulla onnistuisin täysin välttämään sokeria, vehnä- ja ruisjauhoja ym. ”huonoja juttuja”. Probiootit muistan aina kun vatsa kipuilee, mutta muuten niiden käyttö on vähän niin ja näin. Ja se stressi.. siitä ei tunnu pääsevän eroon vaikka kuinka yrittäisi..

 23. Anu sanoo:

  Viime vuosi on mennyt kyllä ärtyneen ja kiukkuisen vatsan kanssa ihmetellessä. Ajoittain olo on kuin kaksi ilmapalloa nielaissut, turpea ja kipeä. Ikää minäkin vähän syytän, mutta näitä tuotteita olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla, ehkä niistä voisi löytyä helpotusta ainakin pahimpiin päiviin….

 24. Annika sanoo:

  Syömällä säännöllisesti, käyttämällä laktoosittomia tuotteita, liikkumalla ja juomalla riittävästi vettä.

 25. Anu sanoo:

  IBS:stä kärsivänä kaikkea on tullut kokeiltua ja rajoitettua ruokavaliota..
  Pitäis taas reipastua lisäravinteiden kanssa.

 26. Pia sanoo:

  Noudatan FODMAP-ruokavaliota koska minulla on colitis ulserosa. Myös säännöllinen liikunta ja riittävät yöunet on ehdoton mahan hyvinvoinnin kannalta :) Lisänä käytän probiotteja.

 27. Susanna Veteli sanoo:

  Yritän syödö terveellisesti kuitupitoista ruokaa.

 28. Eve sanoo:

  Syön kuitupitoista ruokaa ja juon riittävästi vettä.

 29. Emilia sanoo:

  Joka aamu kaurapuuroa, laktoosittomat maitotuotteet sekä maitohappobakteerit joka päiväisessä käytössä. Välttelen myös vehnätuotteita.

 30. SJJ sanoo:

  Syömällä vatsalleni sopivaa ruokaa ja kuureina maitohappobakteereja.

 31. Sari sanoo:

  Juon runsaasti vettä, teen aamupalaksi tuorepuuron kaura/mantelimaitoon jossa chia-siemeniä. Pyrin välttämään rasvaisia ruokia.

 32. Matilde sanoo:

  En oikeastaan mitenkään. Sen tiedän, että kahvin juontia pitäisi vähentää, sillä juon kahvia aivan liikaa eikä se ole hyväksi vatsalleni. Olisi varmaan jo aika alkaa huolehtia vatsan hyvinvoinnista, sillä se vaikuttaa koko kehoon ja mieleen. Nyt sain hyvää opastusta, kiitos!

 33. Pia-Maria sanoo:

  Hoidan reistailevaa vatsaani maidottomalla ja vehnättömällä ruokavaliolla, vielä kun saisi jätettyä sokerin pois. Säännöllisessä käytössä Lifen Probiootit, ruuan sulatus entsyymit, kuitulisä, pellavarouheet, chia-siemenet.
  Kiitos hyvästä postista:)

 34. Pauliina sanoo:

  Pyrin syömään reilusti kasviksia ja kuituja ja välttämään turhia prosessoituja ruokia. Lisäaineet on pannassa, sillä niistä ei masu tykkää.

 35. Saara sanoo:

  Vatsani pysyy hyvässä kunnossa joka-aamuisella kaurapuurolla, maitohappobakteereilla ja rentoutusharjoituksilla, joilla saa pieniä hengähdyshetkiä hektiseen pikkulapsiarkeen.
  Itse en niinkään koe tarvitsevani sen enempää apua vatsani kanssa, mutta miehelleni sen soisin, sillä hän kärsii vaikeasti oireilevasta vatsasta. Sitä olisi valmis ottamaan toisen kärsimyksestä edes osan omille harteilleen.. Mutta kun siihen en pysty, olisi kiva yllättää hänet arvontapalkinnolla!♡ Kyseistä tuotetta ei ole vielä kokeiltukaan!

 36. Sari P sanoo:

  Säännöllinen ruokailu, jättikokoisten annosten ja ylirasvaisten ruokien välttely. Paljon salaattia ja muutenkin kasviksia. Liikunta tekee myös hyvää istumatyöläiselle :)

 37. Ninni sanoo:

  Isännän ja minun yhteinen painonpudotusprojekti, lue; elämäntapamuutos, on käynnissä. Toinen varsinkin kaipaa isomman tuen koska pudotettavaa riittää useampi kymmenen kiloa. Olemme jo karsineet suurimman osan viljoista ja sokerin, mistään ei ole ollut kuitenkaan pakko luopua.
  Blogiisi on niin mulle mieluinen mutta jonkin aikaa juurikin nämä Life-postaukset kiinnostaa, muutamia innostunut sun suosittamanas jo kokeilemaankin! Ja ”taas” täytyy poiketa liikkeessä, kiitos sinun. Päivittäisessä käytössä on mm. chia ja pellavansiemenrouhe.

 38. Hanna sanoo:

  Heippa Maria. Minäkin luotan maitohappobakteereihin ja äidin keräämiin karpaloihin. Niitä joka aamu kourallinen. Mun vatsani selkeästi kaipaa jotain happoa.

 39. idahhh sanoo:

  Probiootit kuuluvat joka päiväiseen elämään, maidon olen vaihtanut kauramaitoon ja joudun välttelemään ruisleipää ja muita ruistuotteita.

 40. Ansku sanoo:

  Maitohappobakteereja ja säännöllinen ruokailu. Tässä postauksessa tuli taas uusia asioita mitä huomioida hyvinvoinnissa

 41. jasmine sanoo:

  kaurapuuroa aamulla toimii hyvin vatsalleni piimä ja säännöllinen ruokailurytmi

 42. Salla sanoo:

  Pyrin syömään monipuolisesti ja juon vain vettä.

 43. Mirca Seppänen sanoo:

  Kaurapuuroa joka aamu!!

 44. hilkka sanoo:

  Syön maitohappobakteereja kuurittain tarvittaessa ja lisäksi hellin vatsaani kaurapuurolla aamuisin.

 45. joosuva sanoo:

  Syömällä puuroa ja kasviksia että käyttämällä maitohappobakteereita säännöllisesti!

 46. Maria M sanoo:

  Gluteeniton, liikunta, maitohappobakteerit ja yritän välttää stressiä, mikä ei ollenkaan helppoa. Muuten olen huomannut, että ihan perusruoka ok vaikka suolistosairautta sairastankin.

 47. kuzxxc sanoo:

  Syömällä paljon vihanneksia ja kasviksia!

 48. Paula sanoo:

  Olen opetellut aloittamaan päiväni kaurapuurolla, hyvältä tuntuu.
  Aiemmin kävelin silmät sikkuralla kahvinkeittimelle, ja tyhjään vatsaan sitten hörpin kahvia.

  Mukana kivassa arvonnassa

Kommentoi