tiistai 09. lokakuu 2018

Kuka määrittelee, milloin joulua saa alkaa odottamaan?

HEISSANSAA IHANAT!

Tänään töistä kotiin tullessani täällä odotti kaksi pikkuista, joista toinen totesi ääneen: ”Äiti, nyt tekisi mieli homejuustoa ja joulupiparia…voidaanko käydä ostamassa?” Sillä sekunnilla päässäni naksahti. Positiivisessa mielessä. Tähän asti olin vähän toppuutellut itseäni koko aiheen kanssa. Miettinyt, että ei sitä nyt vielä näin aikaisin tohdi. Salaa kuitenkin nettaillut pienesti askarteluohjeita ja viihtynyt facebookissa katsellen jouluhullujen hullutteluja. Hymyillyt mielessäni ja ajatellut, että en mä ihan höpsö asian tiimoilta taidakaan olla.

Niin, kuka sen määrittelee koska joulua saa alkaa odottamaan? ♥ Kuka sanoo, milloin voi ripustaa kausivalot tai lämmittää ensimmäisen mukillisen glögiä? Eikö kukin meistä voisi tehdä niin kuin itse asian parhaaksi näkee? Tiedän, että monet eivät halua blogeissa törmätä vielä jouluisiin juttuihin eikä täälläkään blogissa vielä vallan hulluttelemaan ryhdytä. Tulin vain kertomaan teille, että joulunodotus on ihan parasta ja se alkaa pikkuhiljaa täällä näkymään. En ajatellut kuitenkaan kaivaa vielä joululehtiä esille enkä paistaa pipareita. Mutta sellaisia pieniä esivalmistelevia juttuja alan kyllä tekemään. Eihän tässä ole enää kuin pari kuukautta. Joulupukin listallakin on jo muutamia juttuja tytöille. Ehkä ne kortitkin tulee tänä vuonna askarreltua ajoissa.

Ostin maitokauppareissulla olohuoneeseen valosarjan, sillä koen että näin pimeimpään vuodenaikaan noista valosarjoista on oikeasti enemmän iloa kuin koskaan. Lähetin kuvan miehelle joulurallatuksen säestämänä rapakon taakse ja olin aivan varma, että vastauksena saan jos jonkinlaisia ärhäköitä emojeita, joilla tulee savua nenästä ja korvista :D  Sain sydänsilmäemojin. Hän, joka yleensä on sitä mieltä, että jouluvalot viritellään vasta joulunalusviikolla, on tainnut höpsähtää iän myötä. Aivan kuten minäkin.

Ostin kaupasta myös torttutaikinaa ja viikunahilloa. Viikunatorttuja ajattelimme paistaa tyttöjen kanssa seuraavaksi. Mutta sitä ennen menen yläkertaan fiilistelemään tyttöjen huoneisiin. Niihin, joihin on viritetty myös valosarjat ja jotka on siivottu vimpan päälle. Sujautamme tiimitossut jalkaan ja voipi olla, että laitamme jotain kepeää (ei vielä kyllä kovin jouluista) musiikkia soimaan taustalle. Ihanaa, että mulla löytyy hengenheimolaisia täältä saman katon alta :)ID

Niin, onko liian aikaista alkaa odottamaan? Itseni tuntien kun ne punaiset ja jouluiset jutut siivotaan pois viimeistään tapaninpäivänä. Lukuunottamatta amarylliksiä. Joten ehkä se on ihan ok ottaa tuosta tärkeästä juhlasta kaikki ilo irti. Vaikka sitten jo näin pari kuukautta ennakkoon.

TIISTAI-ILTATERKUIN,


18 Responses to “Kuka määrittelee, milloin joulua saa alkaa odottamaan?”

 1. Pauliina sanoo:

  Hei, millainen tuo valosarja on? Hentoiselta näyttää, kun itsek7n hsluaisin hyvin pienen ☺. Tämä ”jouluåostaus” oli varsin inspiroiva, haluaa kans joulutorttuja ja justiin viikunahilloa
  Kiitti, Pauliina

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Pauliiina!

   Ja kiitos – ihana kuulla ♥

   Tuo valosarja on Tokmannilta ostettu…siinä on ikäänkuin sellaiset lasi/muovipallot valojen ympärillä :) Tosi kaunis!

   Kivaa keskiviikkoiltaa ♥

 2. Sari Riekkola sanoo:

  Ajatella, että joulu on jo niin lähellä!
  Mahtavaa, että virittelit jo valosarjan, tähän pimeyteen se on kyllä omiaan ja piristää :) Itsekin olen jouluhullu ja kuulun mys niihin, jotka siivoavat joulujutut viimeistään uudeksi vuodeksi pois. Nyt olen kyllä ajatellut, että meillekin tulee oikea kuusi ja koristelen sen vain kauneimmilla koristeilla ja pidän yli uuden vuoden, mutta saas nähä miten käy? Mullaki oli tarkotus ostaa tänään kaupasta glögiä, mutta unohin, viikonlopuksi varppina ostan ja hei, joulusuklaat oli ilmestyneet tänään tänne meidänkin ruokakauppoihin, jee :)

  Ihania tyttöjä sulla, nauttikaa <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis Sari

   ja hei sanos muuta – niin ihanaa! :)

   Meillä on yleensä kuusi loppiaiseen, mutta riisun siitäkin punaiset jutut joulun jälkeen pois :D Kuusen kynttilät tuovat niin ihanaa valoa pimeään ja sit kun kuusen heivaa pois, niin on kovin pimeää.

   Me lähdetään taas sinne pohjoisiin jouluksi, joten ihan hyvä fiilistellä täällä kotona hyvissä ajoin ;)

   Kiitos ja ihanaa keskiviikkoa ♥
   PS. juu, joulusuklaisiin ja joulukalentereihin kiinnitin minäkin huomion kaupassa :D

 3. Viivi sanoo:

  Saa alkaa fiilistellä, jos fiilistelyttää. Itse en ole vielä yhtään sillä mielellä. Kesäkukat kun kukkii vielä täysillä terassilla ei osaa oikein vielä siirtyä joulutunnelmiin. Kumma juttu itsellä, kun iän myötä jouluvalmistelut ovat aina vain supistuneet. Katsotaan kuinka tänä vuonna käy. Ei uskoisi millainen jouluihminen olen ennen ollut.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Viivi

   ja hei ihana, ettei sinua haittaa mun joulufiilistelyt :) Sepäs jännää onkin, että tuntuu hassulta fiilistellä, kun luonto on osin vielä ”kukassa”. Mutta iltaisin pimetessä on hyvä aika fiilistellä :D

   On mullakin ollut pari vuotta, että jouluvalmistelut eivät ole oikein ”maistuneet” tai ei ole ollut intoa, mutta nyt näyttäisi taas siltä, että niitä voisi olla kiva tehdä! :)

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 4. Sanna sanoo:

  Tää onkin ikuinen dilemma:)Minäkin laitoin parit valosarjat sisään pimeyttä torjumaan.Eilen ajattelin,että haluaisin laittaa valosarjoja pihalle,mutta ei vielä kehtaa,muutenkin olen aina eka!
  Ihanan näköistä aamulla olikin,kun moni täällä oli jo ‘jouluvalot’ pihalleen laittanut.Nythän niitä valoja,pimeän torjutaan nimenomaan tarviitaan!Ehkäpä minäkin viikonloppuna,joulupukki kyllä saa odottaa:)
  Joulua en ole vielä ajatellutkaan,täällä yli 10 lämmintä,ja lumi tuo meille sen joulufiiliksen…Lunta kun vain ei enää juurikaan ole:(Pitäis varmaan siirtyä lappiin joulua viettämään….

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Sanna

   ja niin onkin; sitä aina ajattelee, ettei vielä kehtaa valoja viritellä. Mutta sitten kun muut naapurissa laittaa, niin jo olen itsekin virittelemässä valoja :D Tosin eilen kun olisin viritellyt ulkovalot, niin ne oli niin solmussa, etten saanut auki. Pitää mennä tuota pikaa miehen kanssa pihahommiin ja laittaa ne samalla :)

   Siitä vaan valot ulos! Kivempi tulla kotiinkin pimeällä, kun on kutsuvat valot vilkkumassa :)

   Me lähdetään Pyhälle jouluaatoksi, joten varma lumi tiedossa. Tosin onpas ollut ainakin yksi kerta, että täällä on ollut enemmän lunta kuin siellä!

   Ihanaa keskiviikkoiltaa ♥

   • Sanna sanoo:

    Nyt rapisi ne ainoat viriävät jouluaatokset.Täällä sininen taivas ja 15 lämmintä.
    Tosin,joulu se on espanjassakin:D

 5. Täällä yksi jouluun hurahtanut, en tosin ole mitään konkreettista (vielä) asian eteen tehnyt, mutta mielessäni vaikka ja mitä!:))
  Viime viikolla näin yhdessä näyteikkunassa valokranssin, ja mietin, että ihan just töissä (luokassamme) otettiin kranssit keväällä pois. Myös tonttuovi on viime vuodesta edelleen paikallaan. Kuvasimme juuri joulukortteja varten (vanhempainyhdistyksen rahankeruuseen), ja JOS aikaa olisi ollut, olisin halunnut asetella kortteja varten askarrellut tontut jonoon siihen tonttuovelle lapsia aamuksi odottamaan! Ehkä vielä teemme sen!:) Minusta joulussa on kysymys lapsenmielisyydestä, ehkä myös lapsenuskosta. On ihanaa heittäytyä siihen.<3 Joulu on kuin ikä, mielentila!

  Olen alkanut odotella joululehtiä, eikös ne ihan pian ole jo saatavilla!:)
  Ihanaa lokakuuta Maria!<3

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Taina

   ja hei, miks mulle tuli yhtäkkiä mieleen se Chevy Chasen joululeffa :D :D :D Just yks päivä miehen kanssa siitä puhuttiin, että Christmas vacation pitää katsoa ennen joulua!

   Sanos muuta, aika menee ihan järkyttävää vauhtia!

   Juurikin näin, joulussa on kysymys just lapsenmielisyydestä – siitä, minkä haluaa säilyttää tuolla jossain sisällä ♥

   Oi, joululehtiä odotellessa :)

   Kivaa keskiviikkoiltaa ♥

 6. Seija sanoo:

  Hei, olipa taasen ihana postaus. Tottakai saa fiilistellä jo tähän aikaan Joulua, jos tuntuu yhtään siltä. Jotenkin koen sen myös hyvin lohdullisena ajatuksena ja samalla muistin juuri, että meillähän on avattu viikunahillopurkki kaapissa.!!

  Kyllä sun kaikki Instat ja stoorit on sitten edelleen niin kivoja, suosittelen katsomaan.

  Eli jos joku ei ole vielä käynyt katsomassa Instan puolella kuvia ja niitä pieniä videoita =Insta stories, suosittelen lämpimästi!

  Hyvää Joulun odotusta teille sinne p.s katselen muuten instajuttuja aina mun toisella käyttiksellä, jos sattui silmääsi.

  Terkuin, Seija
  @filonafitness

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Seija

   ja voi kiitos ♥

   Mielellään fiilisteleekin jo näin ajoissa…kunhan vaan se joulumieli ei mene sitten ohi h-hetkellä :D Joskus on niinkin käynyt, että olen niin kovin fiilistellyt etukäteen, että kaikkia joulujuttuja on tullut korvista ulos jouluna ;)

   Voi kiitos….ihana kuulla – musta kun välillä tuntuu ihan höpsöltä sinne höpötellä :)

   Ihanaa keskiviikkoiltaa ♥

 7. Maaruska sanoo:

  Justiin tässä mietin,että tänä vuonna joulua odotellaan jo ajoissa..syödään torttuja,pipareita ja juodaan glögiä…kuunnellaan joululauluja..aloitetaan lahjaostokset hyvissä ajoin, koristellaan koti ja nautitaan. Ei kyllä aivan vielä,mutta kohta. Joulu on ohi niin nopeasti,että miksi odottaa sinne asti? Joka vuosi olen ajatellut, että syön torttuja yms VASTA Jouluna, sitten aattona ollut ähkyssä. Joulu on niin ihanaa aikaa,että haluan nauttia siitä pitkään!
  Minullakin jo valosarjoja sisällä!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Maaruska

   ja ihana kuulla, että sielläkin aloitetaan joulun odotteleminen jo ajoissa :)

   Tuo oli muuten hyvä pointti noista tortuista – itselläkin jää aina tortut jouluaattona syömättä, kun on niin täynnä :D

   Meillä Kanadassa laitettiin joulukuusi (teko) sisään jo lokakuun lopussa ja silloin mietin, että aika aikaisessa olivat. Nyt ajattelen, että ehkä se nyt ei kuitenkaan niin paha juttu ollut, että kuusesta ehti nauttia riittävästi :)

   Kivaa keskiviikkoiltaa ♥

 8. H sanoo:

  Eilen illan pimetessä lenkkireitin varrelta bongasin jo useat ulkovalot terasseilta…
  Yhdessä reitin ihanimmista taloista tehtiin jotain joulutunnelmaisia kuvauksia lasikuistilla.
  Paistelin viimevuotisesta torttutaikinasta iltateen kaveriksi feta-pinaattipasteijoita, joita yleensä nautitaan meillä glögin kaverina.
  Enää puuttuu se glögi.
  Meillä on perinteenä, että puyhäinpäivänä paistellaan ekat joulutortut. Jospa siihen jaksaisi odotella…

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka H,

   sama juttu täällä meilläpäin, ulkovaloja on alkanut näkymään!

   Oih että kuulostaa ihanalta nuo kuvaukset lasikuistilla ♥ Kuten myös nuo feta-pinaattipasteijat – nam :)

   Meillä myös lapsuudenkodissani paistettiin pyhäinpäivänä ekat tortut ja sitten vasta itsenäisyyspäivänä ekat piparit. Lie kenen geenit olen saanut, kun niin aikaisen olen aina liikenteessä :D

   Ihanaa keskiviikkoiltaa ♥

 9. Teresa sanoo:

  Joulu vuoden kohokohta! :D Kyllä tääläkin joulua jo odotellaan. Pinterestissä olen jo selaillut erilaisia joulusisustuksia ja pohtinut kuinka sitä sisustaa uuden kodin jouluksi :) Pari joululahjaa myös ostettu. Muuta ”konkreettista” en vielä sentään ole tehnyt.

Kommentoi