maanantai 01. lokakuu 2018

Uusi sohvapöytä & pari heräteostosta

*postaus sisältää mainoslinkkejä

HEIPPULI!

Ja hyvää alkanutta viikkoa ja lokakuuta :) Syyskuu tuli, oli ja meni. Vähän niin kuin kaikki kuukaudet tuppaavat menemään. Tuntuu että kuitenkin hirmuista vauhtia se jälleen sujahti ohi. Muistanette varmaan, kun kerroin parisen viikkoa sitten sohvapöytähaaveistani? Siitä, että viimeksi olen ostanut sohvapöydän vuonna 1998. Se oli silloin lasipöytä, jossa lasilevy lepäsi selällään makoilevan mustahopean karhun tassujen päällä. Kuulostaa hieman erikoiselta, mutta näin jälkikäteen ajateltuna tuo pöytä oli ihana.

Se sohvapöytä korvattiin kuitenkin mieheni poikamiesboksista mukanaan tuomalla ruskealla arkkupöydällä, jonka sittemmin käsittelin mustaksi. Nykyiseen kotiin muuttaessamme arkkupöytä meni kellarin tv-huoneeseen ja olkkariin jäi mummulan vanha Liatorp. Nyt Liatorp sai (tai saa, jahka sen sinne viemme) uuden kodin anoppilastamme. Meidän olohuoneemme taas sai uutta, kevyempää ilmettä Big George -sohvapöydän myötä. On se jännä, kuinka paljon tuo tila keveni, vaikka valkoinen sohvapöytä vaihtui mustaan. Kokonsa puolesta uusi pöytä on myös tuohon ihan passeli. Sohviakaan ei tarvinnut siirtää kauemmaksi toisistaan, vaikka aluksi niin uumoilin.

Jo pitkään olen haaveillut olkkariin kattovalaisinta. Mallannut ajatuksissani ruokahuoneen valkoista isoa valaisinta. Kunnes pöytäpäätöksen tehtyäni aloin kaipaamaan pöydän ylle alaslaskeutuvaa pienempää valaisinta. Huomasin, että Bainbridge -kattovalaisin oli alennuksessa, joten klikkasin sen ostoskoriin. Sitä ennen tarkistin, että siitä löytyy pistoke, sillä meillä on katoissa pistokkeet (kuten varmaan kaikilla nykyään). No pistoke valaisimessa on, mutta sellainen tavallinen seinäpistoke. Seuraava projekti on viedä tuo valaisin huomenna Nokian Sähkötalolle ja katsotaan saako sitä fiksattua kattoon sopivaksi. Toivottavasti, sillä olen aivan ihastunut tuohon patinoituun valaisimeen. Voin vain kuvitella, kuinka kivasti valo kohdentuu siitä alaspäin!

Tein valaisimen lisäksi toisenkin heräteostoksen, nimittäin bambu/rottinkinen Terri -tarjotin pääsi myös ostoskoriin. Sekin oli niin hyvässä alennuksessa, että näemmä on loppunut jo varastosta! Nyt on taas ostokset ostoskeltu. Näillä mennään monta vuotta. Vielä kun jaksaisi laittaa sohvat osiin ja pestä myös runkojen päälliset… Ekaa kertaa ikinä jätin sohvatyynyjen päälliset silittämättä pesun jälkeen ja hei niistähän tuli vallan muodinmukaiset. Eikös tuollaiset ryppyiset kankaat ole in sohvissa just nyt? ;D

 Ihanaa, tälle illalle ei ole mitään sovittua ohjelmaa töiden jälkeen. Koiran kanssa pitkä lenkki, sauna ja Bachelorette. Vähän enkunkokeisiin lukemista pikkuisen kanssa ja isomman flunssan parantelua. Arkisia juttuja. Kiva olla kotona! 

MAANANTAITERKUIN,

PS. eilen illalla viiden maissa kuvatessani huomasin, että valo alkaa olemaan aika vähissä…taitaa olla se aika vuodesta, kun pitää ottaa jalusta esille ja kääntää kirkkausnamiskukkelit kuvankäsittelyohjelmassa tappiin!


7 Responses to “Uusi sohvapöytä & pari heräteostosta”

 1. Sanna sanoo:

  Pöytä on ihana ja todellakin keveän näköinen!Valaisinkin passaa,kuin nenä päähän.Varmaan ihana kohdevalo,kun päällä.Meillä kutakuinkin samanlainen arkkupöytä,kuin teillä.Haaveilen myös välillä keveämmästä,mutta tykkään siitä:)Vetää lisäksi sisäänsä jumalattoman määrän kamaa(sisustuslehtiä):D

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Sanna

   ja hei kiitos, munkin mielestä tuo oli nappivalinta :) Ja todellakin, keveän näköinen. Toby Topsukka on ottanut tuon pöydän alustan tehokäyttöön ja nukkuu siellä päikkäreitä!

   Arkkupöydät on ihania, just sen takia, että ne vetää sisäänsä vaikka mitä! Meillä arkkupöytä kätkee sisäänsä lautapelejä, mutta täytyykin roudata sinne jatkossa myös sisustuslehdet ;D

   Kivaa tiistaita! ♥

 2. Sari Riekkola sanoo:

  Ihanan kevyt pöytä ja sopii kivasti valkoisten sohvien kanssa. Lampusta tykkään myös, niin ja korista, kaikki kelpaisivat mullekin :)

  Mukavaa maanantaita!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Sari

   ja kiitti kaunis :) Tykkään että tuo kivasti kontrastia tuo pöytä. Muuten kun on aika vaaleeta. Saas nähdä kuinka paljon kerää pölyä :D

   Aurinkoista tiistaita sinne pohojoiseen ♥

 3. Riina sanoo:

  Nätti on pöytä, mutta rämiseekö/kolahtaako kovaäänisesti, kun pöydälle teemukin tai siiderilasin laskee? Ääniherkkänä ihmisenä olen käyttänyt metallia sisustuksessa tosi vähän ääni-ilmiön vuoksi. Metallisia huonekaluja meillä ei ole. Kivimateriaalin kanssa sama juttu. Puuta, kangasta ja nahkaa…joiden kaveriksi metalli kyllä sopisi.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Riina

   ja kiitti ♥

   Juu, mä olen myös ääniherkkä ja onneksi tuohon pöydälle ei tule laskettua mukia tai lasia (sillä on vähän kaukana sohvasta, joten sohvan käsinoja toimii laskupaikkana). Mutta testasin juuri kahvikupilla, niin kyllä kalskahti ilkeästi korvaan :D

   Ihanaa torstaita ♥

 4. […] muistanette varmaan, kun kerroin taannoin siitä karhupöydästäni, jonka luulin hukkuneen jonkun muuton yhteydessä? Se löytyi täältä Lapista. Hyvissä voimin […]

Kommentoi