keskiviikko 26. syyskuu 2018

29 euron DIY-sänky

HEIPPAHEI IHANAT!

Ah, mikä syyskeli tänään on ollut! Keli on ollut omiaan myös kotitoimistolle. Kirjoitustyölle…jos vaan pystyisi kirjoittamaan täysillä. Harmi, että sattui pieni haaveri leipää leikatessani ja tällä hetkellä mennään viisisormijärjestelmällä kirjoittaen. Ei mitään vakavaa, mutta sen verran syvä viilto vasemman käden etusormessa, että näin jälkikäteen ajateltuna ehkä olisi kaivannut pari tikkiä. Tai liimaa ja perhoslaastarin. Mutta nyt jomotus on lakannut ja kotilääkäri Nurmen tekemä perhoslaastari on paikoillaan :D

Sain paljon kyselyjä IG storyn puolella viikonloppuna tuosta meidän sänkyprojektista mökillä. Kaikkihan alkoi siitä, kun tytöistä ei kumpikaan halunnut nukkua kerrossängyn yläpedissä. Hassua – itse kun olen aina ollut sitä mieltä, että lapset tappelisivat pikemminkin yläpedistä kuin alapedistä. Edelliskerralla purettiin kerrossänky osiin ja laitettiin patjat lattialle. Syksyn koleilla kuitenkin tuntui siltä, että ehkä tuohon lattialle vetää. Mies innostui ideasta nikkaroida sängyn kehikon, jotta patjat saataisiin korkeammalle. Alunperin meillä oli tarkoitus tuoda kaksi 80 cm runkopatjaa vierasmökistä tänne, mutta huone on 159 cm leveä. Se oli siis kuulkaa sentistä kiinni! 

Mies tykkää tehdä käsillään ja itse asiassa ryhtyi tähänkin projektiin silmät kiiluen. Kävivät esikoisen kanssa ostamassa mökkikaupungista ”kakkosnelosia”, kulmarautoja ja kaksi tuollaista rautaholkkia, jotka kannattelevat keskellä olevaa kakkosnelosta. Ruuveja meillä oli omasta takaa ja kerrossängyn petien puusäleiköt saatiin käyttöön, kun toisesta otettiin sentti leveydestä pois. Hintaa tälle sängylle tuli vähän vajaa 29 euroa. Sängyn tekeminen kesti reilun tunnin ja se vaati yhden konjakin. Helpolla selvittiin ;)

Takaseinälle on suunnitteilla hylly, johon saa kohdevalaisimen. Hylly päälle pari mökkimaisemista teetettyä taulua. Tarvittaessa tuohon huoneeseen mahtuu nukkumaan neljä pikkuista, kun nukkuvat poikittain. Itse kyllä sanoin miehelle, että vaihdetaanpas tyttöjen kanssa huoneita. Niin kiva tuosta tuli!

Nyt pähkäilemään olkkariin  valaisindilemmaa (tsek IG story). Sekä ihastelemaan tuota uutta sohvapöytää….siitäkin kuvia tuolla IG:n puolella!

KIVAA KESKIVIIKKOILTAA,

PS. suutarin lapsella ei ole kenkiä; sähköpatterin takaa en sitten näemmä vaivautunut maalaaman, mutta tuo kohta jäi hienosti sängyn alle piiloon :D


4 Responses to “29 euron DIY-sänky”

 1. Seija sanoo:

  Moi, voi waude, siitäpä tulikin kiva sänky! Meillä on kuule mökillä ihan samanlainen tila ja olen jo ksuan miettinyt, miten tuollainen sänkyratkaisu voisi toimia. Ja sehän siis todella toimii, nyt vain täytyy innostaa mies asialle. Kivaa syksyn jatkoa!

  Tv. Seija

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Seija

   ja hei kiitos – siitä tuli tosi kiva :) Nyt ei muuta kuin miehelle kuvia näyttämään ja materiaaliostoksille ;)

   Kivaa syksyn jatkoa sinnekin ♥

 2. Leena sanoo:

  Moi. Todella kiva ratkaisu teidän ihanaan mökkiin. On niin kiva ihastella mökki- ja kotikuvia ja saada uusia vinkkejä. Mikä maali ja sävy teillä on olkkarinseinässä ? Ihana harmaa, olen niin ihastellut sitä :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Leena

   ja kiitos kaunis :)

   Ihana kuulla, että saat täältä vinkkejä! Meillä on olohuoneen seinässä sävy NCS S 1500-N. Neutraalin ihana harmaa :)

   Mukavaa syysviikkoa ♥

Kommentoi