sunnuntai 23. syyskuu 2018

Suloisen sunnuntain kruunaa karamellinen omenapannarirulla

…sekä reilun 12 kilometrin reipas kävelylenkki :D

HEISSAN IHANAT!

Toivottavasti siellä on ollut mukava viikonloppu. En tiedä pitääkö paikkaansa, mutta musta tuntuu, että joku vääntelee namiskukkeleita sillain, että painaa fast forward -nappulaa perjantai-illasta sunnuntai-iltaan. Miten voikaan mennä aika niin nopeasti kuin taas tänä viikonloppuna meni. Tosin, ehdittiin tehdä vaikka mitä. Muun muassa se sänky tytöille. Siitä juttua tulevalla viikolla. Viikonloppujen parasta antia tällä iällä on pitkät yönet. Viikolla kun unet tuppaavat jäämään auttamattoman lyhyiksi (omalla kohdallani seitsemän tuntiakin on lyhyet yöunet), niin viikonlopun kymmentuntiset yöt tekevät nannaa.

Pikkuisemman cheerleadingin alettua, meillä on sunnuntait olleet poikkeuksetta tynkämökkeilypäiviä. Aamupalan jälkeen saa jo suunnata kaupunkiin ja toisaalta hyvä niin. Ihana saada täällä kotonakin kaikki valmiiksi arkea varten. Näin sunnuntaina tulee yleensä tehtyä myös joitakin tunteja töitä, mutta jotenkin sunnuntaityötkään eivät haittaa. Suloisia nämä sunnuntait ovat joka tapauksessa. Sunnuntai-illan kruunaa meillä tänään noutoruoka; mies tuo siipiä tullessaan harrastuksistaan ja jälkkäriksi pyöräytin tuollaisen aivan tajuttoman helpon, mutta sitäkin paremman pannukakkurullan.

Viime viikolla töissä näin jossain mainoksen, jossa oli Soppa365:ssä olevan reseptin kuva. Veljen vaimon kanssa kuolasimme tuota karamellisen omenapannarirullan kuvaa töissä kilvan. Päätimme molemmat tehdä sitä viikonloppuna. Tarkoitukseni oli tehdä tätä jo mökillä, mutta koska meillä oli siellä niin paljon muuta syötävää, niin säästin tekemisen tähän sunnuntaihin. Itse tein pannaripohjan tuolla hyväksi havaitsemallani, veljen vaimo teki Soppa365:n ohjeella. Itse olen tottunut siihen, että pannarissa ei itsessään ole sokeria, vaan makeus tuodaan esimerkiksi hillolla. Veljen vaimon perinteiseen pannaritaikinaan taas tulee liki desi sokeria, joten hän jäi kaipaamaan pannukakussa makua. Mikäli haluatte siis sokerillisen version, niin käyttäkää tuota alkuperäisen ohjeen pannukakkutaikinaohjetta. Tai miksei sitää hyvää havaitsemaanne ohjetta, jota aina käytätte. Jos ette ole sokerisen pannarin ystäviä, niin alla minun luotto-ohjeeni pannaritaikinaan :) Karamellisoituihin omppuihin lisäsin myös kanelia, mitä alkuperäisessä ohjeessa ei ollut muuta kuin pannukakkutaikinassa.

OMENAPANNUKAKKURULLA

Pannukakkutaikina
1 L punaista maitoa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
4 munaa
(päälle voinokareita)

-riko munien rakenne ja lisää muut aineet
-anna tekeytyä puolisen tuntia
-kaada leivinpaperin päälle uunipellille ja halutessasi lisää muutamia voinokareita päälle
-paista uunissa 225 asteessa noin 35 minuuttia
-anna jäähtyä

Täyte
viisi-kuusi pientä omenaa
50 g voita
3/4 sokeria
2 tl kanelia
2 dl vispikermaa
(sokeria ripaus)

-pese, kuori ja lohko omenat
-paista pannulla sokeri ja voi koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri sulaa ja muuttuu ruskeaksi (älä polta!)
-lisää omenalohkot ja kaneli
-anna porista pienellä lämmöllä viitisen minuuttia
-vatkaa vispikerma vaahdoksi ja makeuta hieman sokerilla
-levitä kermavaahto pannukakkutaikinan päälle ja sen päälle levitä omenat
-rullaa pannari rullaksi, kuten kääretorttu ja leikkaa paloiksi

Ripsottelin pannukakkurullan päälle vielä vähän kookossokeria tuomaan makua ja ilmettä :) Veljen vaimon kanssa puhelimessa juuri juttelimme ja häneltä tuli hyvä idea, mikäli haluaa tätä herkkua hieman keventää; vaihtaa kermavaahdon turkkilaiseen jugurttiin ja karamellisoitujen omenien sijaan käyttää itse tekemää omppusosetta!

SULOISTA SUNNUNTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,


4 Responses to “Suloisen sunnuntain kruunaa karamellinen omenapannarirulla”

 1. ingrid sanoo:

  Tämä oli hyvää, kiitti!

 2. Kaura sanoo:

  Näyttää herkulliselta, pitää joskus itsekin kokeilla. Täyte kuulostaa namilta. Hyvää alkanutta viikkoa! <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kaura

   ja hei kiitos ♥

   Tuo oli kyllä niin hyvää, että suosittelen kokeilemaan :)

   Ihanaa tiistaita!

Kommentoi