lauantai 22. syyskuu 2018

Myrskytunnelmia mökiltä

HEIPSUNSAA IHANAT

ja terveisiä varsin tuulisesta saaresta! Toivottavasti siellä ollaan säästytty myrskytuhoilta  Reilun kymmenen tunnin yöunien jälkeen olo on raukea. Sellainen, että kolmaskaan kahvikuppi ei juuri tuonut herätystä tähän päivään. Ja arvatkaas mikä on ihaninta? Ei sitä tarvitsekaan koko päivänä herätä kokonaan, sillä suunnitelmissa on päikkäreitä päikkäreitten jälkeen. Saunomista ja syömistä. Sekä sänkyhommia.

Sänkyhommilla tarkoitan sitä, että tänään rakennamme tytöille parisängyn tai sen pohjan tuonne tyttöjen huoneeseen. Insta storyssa taannoin kerroinkin, että eivät enää suostu nukkumaan kerrossängyssä, sillä tappelevat alasänkypaikasta. Purimme kerrossängyn osiin ja levitimme patjat lattialle. Rauha maassa, samantien. Kuitenkin nyt syksyllä aloin miettimään, että tuohon lattianrajaan voi helposti vetää viima hirsien välistä. Mies ehdotti sängyn rakentamista, joten mikäs siinä.

Aamulla tuulen huminaan herätessäni olin aivan varma, että vesi lyö vaahtopäitä tuohon meidän lahdelle. Mutta ei onneksi. Onneksi tuulee etelästä, joten vaahtopäitä ei ehdi muodostumaan muuta kuin vasta saaren toiselle puolelle. Uskalsin päästää esikoisen ja miehen veneellä vastarannalle ja siitä mökkikaupunkiin sänkymateriaaleja ostamaan. Jotenkin myrskyävä järvi on kiehtova, mutta omalla tavallaan pelottava, eikä todellakaan riskejä kannata ottaa. Sängyn olisi ehtinyt rakentaa myöhemminkin, mikäli veneellä yli meneminen olisi ollut riskialtista.

Pikkuisen ja koiran kanssa pitelemme siis myrskyä sisätiloissa tällä hetkellä. Koira on kaivautunut vällyjen väliin ja esikoinen katsomaan piirrettyjä myöskin vällyjen alle. Itse vedän villatakkia tiukemmalle ja fiilistelen tässä keittiön pöydän ääressä. Vaikka kesähelteillä mökkeily on ihanaa, on tässä syksyn mökkeilyssä myös ihan omanlaisensa taika 

LEPPOISIN LAUANTAITERKUIN,

PS. tuli paistettua eilen ekat ”kausileivonnaiset”, kun mökkikylän kaupassa viime vuoden luumuhillot ja torttutaikinalevyt olivat alennuksessa :D


10 Responses to “Myrskytunnelmia mökiltä”

 1. Marita sanoo:

  Mökkeilynne kuulostaa niin ihanalta, että se saa joka kerta minut kaipaamaan omaa mökkiä! Mies haluaisi saarimökin, mutta minua se huolettaa, sillä en ole veneihmisiä eli olisin aina riippuvainen miehestä. Tai ainakin siltä tuntuu nyt. Miten muuten sinne saareen saa esim sängyn ym. isompia juttuja?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marita

   ja voi kiitos ♥

   Tuo mökki on kyllä sellainen henkireikä, että vähän ihistää, että mites nyt käy, kun mökkikausi on lopuillaan…

   Meillä venematka on noin 250 metriä suojaisaa lahdenpoukamaa pitkin. Soutamalla menee hienosti silloin, kun mies ei ole mukana :)

   Ostimme mökin kalustettuna, mutta toki joitain huonekaluja olemme sinne vieneet. Meillä on aika tukeva moottorivene, jonka kyydillä niitä on viety. Toki se voi muodostua haasteeksi tuo matka ja rajoittaa niiden isojen huonekalujen vientiä. Talvella autolla pääsee jäitä pitkin, jos jäät kestää :)

   Suloista sunnuntai-iltaa ♥

  • Koko päivän odotin Hesassa myrskyä, vaan ei ole näkynyt. Kummallinen ilma oli tosin, sillä välillä satoi ja välillä paistoi. Minua harmitti, koska olisin halunnut hoitaa kenkiä ja tuulettaa vaatteita.

   Meillä oli vastaava rottinkipäätyinen sänky aikoinaan Singaporessa. Ostin sen vuokraemännän rahoilla saamallamme kalustusbudjetilla ja sinne se jäi Singaporeen. Toimme sieltä mukanamme teetättämämme tiikkisängyn. Myös tuo pöydän alla oleva pyykkikori näyttää tutulta :)

   Mukavaa viikonloppua <3

   • Maria Maria sanoo:

    Heippa Ei-Leen

    ja voi ei, myrsky jäi tulematta! Toivotaan tuulisia päiviä jatkossa, niin pääset tuulettelmaan :)

    Oih, ihanalta kuulostaa teidän tiikkisänky ja voi vitsit sitä Sporeen jäänyttä rottinkipäätyä!

    Suloisia sunnuntai-illan terkkuja sinne ♥

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Nina ,

   myrskysäässä on se oma tunnelmansa :)

   Suloista sunnuntai-iltaa ♥

 2. Hertta sanoo:

  Meillä vähän samansuuntainen projekti tulossa, kuin tuo teidän tyttöjen mökkisänky. Ihana soppi, jossa sänky ulottuu seinästä seinään :) Tuleeko takaseinälle jokin hylly, jossa voi säilyttää kännykkää, kirjaa yms., tuleeko lukuvalot, verhot tms.?

  Laitathan kuvaa lopputuloksesta – niin ja vinkkiä, jos olet jostain netistä löytänyt kivoja alkovi-tyyppisiä ideoita :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hertta

   ja hei kiitos! Tuosta huoneesta tuli niin ihana ♥ Laitan tarkempia tietoja tulemaan huomenna/tiistaina sänkyprojektista!

   Seinälle on tulossa hylly ja valaisin, verhona toimii pimennysrullaverho :)

   Ihanaista sunnuntai-iltaa ♥

 3. Sanna sanoo:

  Teidän mökki on kyllä niin ihana!! Puiset ja rottinkiset yksityiskohdat tuo ihanaa tunnelmaa ja lämpöä.Topsukkakin näyttää niin nauttivan!
  Kyllä tuolla kelpaa myrskyä pidellä.Täällä meillä oli pelottavan kova tuuli,mutta onneksi tuhoilta vältyttiin.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sanna

   ja hei kiitos ♥ Tuo mökki on kyllä niin ihana paikka. Tuntuu, kun olisi ollut parin viikon lomalla näin viikonlopun jäljiltä :)

   Topsukka vasta nauttiikin vapaana olosta! :D

   Hui, onneksi vältyitte myrskytuhoilta!

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

Kommentoi