torstai 20. syyskuun 2018

Pienellä budjetilla tekemistä Tallinnaan?

HIPSHEI

ja huhhahhei! IG Storyn puolella seuraavat tietävätkin, että tämä päivä on touhotettu menemään keittiössä. Reilun tunnin päästä saapuu sadonkorjuujuhlavieraat ja kaikki on nyt valmista. Lämmitystä vaille valmista. Joku ihme tsetsekärpänen on päässyt puraisemaan, sillä meinaan nukahtaa tämän tästä pystyyn. Onneksi tätä on kestänyt vasta tämän viikon, eikä pidempään. Lähestyvä syyslenssu / liian pitkät työpäivät / liian lyhyet yöunet. Siinä kolmen kärki, mistä tämä voisi johtua. Onneksi huomenna alkaa viikonloppu. Eikä mikä tahansa viikonloppu, vaan pitkästä aikaa mökkiviikonloppu.

Hei, tasan viikon päästä lähdetään jo perinteeksi muodostuneelle Tallinnan reissulle sielunsiskojen kanssa. Koska meillä on kaikilla niin monta rahareikää tällä hetkellä, niin paikan päällä ajateltiin keksiä sellaista tekemistä, joka olisi ilmaista tai ainakin niin edullista kuin mahdollista. Ja juu, ruoasta ei tingitä kyllä tälläkään reissulla ja ravintolat on jo varattu. Ekana iltana mennään jälleen iki-ihanaan ja yllätykselliseen Tai Boh:iin. Se ei ole pettänyt vielä kertaakaan. Tokana iltana sitten vihdosta viimein tuonne Rataskaevu 16 -ravintolaan, jossa jo viimeksi käytiin kyselemässä vapaita pöytiä. Nyt tehtiin varaus reilua paria kuukautta ennen reissua. Lounaalle on taas ehkä päästävä psykedeeliseen Manna La Roosaan toisena päivänä, mutta toisen päivän lounasravintola on vielä auki.

Meillä on kaksi kokonaista päivää tuolla jälleen strollata. Onko antaa vinkkejä, mitä tehdä? Viimeksi käytiin jalkahoidossa, mutta eipäs sekään nyt ihan ilmaista ollut. Onko vinkata joitain must see -paikkoja, joita käydä kävellen katsomassa?  Tilattiin aurinkoista keliä, joten toivottavasti tilaus on mennyt perille 🙂 Nyt vain tarvitsisi saada itseni kuntoon sekä yksi erittäin kipuinen sielunsisko tervehtymään. Ja jos vielä yhden toiveen saa heittää niin sen, että laivamatkojen aikana ei nyt ihan hirmuisesti tuulisi. Kamala puhuri siellä tälläkin hetkellä!

Hei, sitten takasin köökin puolelle. Kaikki ruokailijat eivät lampaasta perusta, joten tähän väliin sitten lohta uuniin… 🙂

TORSTAITERKKUSIN,


10 Responses to “Pienellä budjetilla tekemistä Tallinnaan?”

  1. Hanna sanoo:

    Viimeisimmällä Tallinnan reissullani kiertelin Rautatieaseman viereisellä torilla. Balti Jaama tori nimellä löytyy. Toki riski sortua ostoksiin kun ruoan ja krääsän lisäksi löytyi koruja ja muuta käsityötä.

    Kevään reissulla kävin Kadriorgin puiston japanilaisessa puutarhassa, en tiedä olisiko siellä kauniita syysvärejä

    • Maria sanoo:

      Moikka Hanna!

      Hei kiitos vinkeistä – mä en edes tiennyt, missä rautatieasema sijaitsee, mutta nyt paikallistin sen kartan avulla 🙂 Ihanalta kuulostaa!

      Oih ja tuo japanilainen puutarha myös!

      Ihanaa viikonloppua ♥

  2. Viivi sanoo:

    Mulla on seuraavalla Tallinnan reissulla listalla Tallinnan maanalaiset tunnelit kierros. Jäi viime reissulla toteuttamatta, joten ei ole omakohtaista kokemusta, mutta kovasti kiehtoisivat. Hintakaan ei päätä huimannut. Kierros vaan täytyy varata etukäteen. Vanha kaupunki on jo niin ristiin rastiin koluttu. Kannattaa tosiaan kävellä radan toiselle puolelle Telleskiven alueelle. Siellä on rentoja kahviloita, ravintoloita ja putiikkeja vanhoissa teollisuusrakennuksissa. Eikä ole pakko ostaa mitään. Ihan rauhassa sai katsella.

    • Maria sanoo:

      Moi Viivi

      ja hei kiitos sinullekin vinkeistä – nuo maanalaiset tunnelit kuulostaa kyllä erittäin mielenkiintoisilta 🙂

      Vanha kaupunki on kyllä jo niin nähty, että pakko suunnata muualle. Telliskiveen ollaan käyty nopeasti tutustumassa F-Hooneen kautta, mutta ehdottomasti pitää mennä vielä paremmin paikan päälle!

      Ihanaista viikonloppua ♥

  3. KastehelmiB sanoo:

    Kesällä kävin Rataskaevu 16 ravintolassa ja voin suositella vilpittömästi. Hyvä ruoka ja erinomainen palvelu, superihana tarjoilija – siitä tuli hyvä mieli. Telliskivi Loomelinnak on minusta tosi kiva paikka, jossa kuluu aikaa vanhoja rakennuksia ihaillessa ja putiikeissa vieraillessa. Sielläkin on kivoja ruokapaikkoja. Telliskiven ympärillä on myös muita mielenkiintoisia kohteita.

    • Maria sanoo:

      Heippa
      ja voi kuinka ihana kuulla, että tuo ravintola oli kiva – kiitos 🙂

      Telliskivi on ihana paikka, sinne täytyy ehdottomasti mennä paremmalla ajalla tutustumaan 🙂

      Kivaa viikonloppua! ♥

  4. Kiitos ravintolavinkeistä. Syyslomalla lähdemme viikonlopuksi perheen kesken Tallinnaan.

    • Maria sanoo:

      Hei olehan hyvä ♥

      Suosittelen tuota Tai Bohia…niin ihania aasialaisia makuja 🙂 Lisäksi aiemmilta vuosilta Controventoa, jos pitsahammasta kolottaa!

  5. teija sanoo:

    hei! Viruhotellissa on KGB museo jos se kiinnostaa. pitää varata viru hotellin aulasta. samoin piritaan ja ympäri tallinnaa kiertävät ” turisti ajelut” antavat erilaisen kuvan kaupungista. ja raatihuneen torin kirkontorniin pääsee kiipeämään. hinnoista ei tietoa.

    • Maria sanoo:

      Heippa Teija

      ja hei kiitti vinkeistä! Nämä täytyy laittaa muistiin ensi kertaa varten 🙂

      Ihania syyspäiviä ♥

Kommentoi