keskiviikko 12. syyskuu 2018

Tuttu ja turvallinen syysgarderobi

ILTAA IHANAT!

Käykö teille koskaan niin, että herätyskello ei herätä? Tänä aamuna, kun kellon piti herättää 5.45 niin heräsin ajattelemaan, että onpas ulkona jotenkin valoisaa. Kunnes päätin tarkistaa ajan kellosta. 06.50 ja herätyskellosta (puhelimesta) ei ollut kuulunut pihaustakaan! Akku oli mennyt puhelimesta yön aikana, joten herätystoiminto ei luonnollisestikaan toiminut. Joten, siitä aamusta lähtien olen ollut tänään koko ajan reilun tunnin aikataulusta jäljessä. Onneksi töihin ehdin ajoissa myyntikokousta varten, mutta tuntuu, että koko ajan on menty vähän tuplakelauksella, jotta saa kurottua aikaa kiinni :D Pian pääsee taas nukkumaan ja tällä kertaa lienee viisainta laittaa puhelin yöksi laturiin.

Syysvaatteistani olen saanut muutamia postaustoiveita ja kyllähän minä niitä esitellä voin. Tosin koen, että näissä ei juuri ole mitään nähtävää. Katsokaas, kun en ole ostanut kuin yhden uuden syysvaatteen. Beiden neulepaidan, joka on tuossa neulepaitapinossa päällimmäisenä. Muuten mennään samoilla vanhoilla. Värien loistoa syysvaatteistani saa hakea. Kesällä rakastin pukeutua punaiseen ja muihinkin kirkkaisiin väreihin ja kaiken järjen mukaan syksylläkin kannattaisi pukeutua kirkkaisiin väreihin. Mutta itselleni riittää se, että luonto puhkeaa väreihin. Minä maastoudun sitten sinne luontoon beigen, harmaan ja ruskean voimin ;)

Kaksi iltaa siihen meni, mutta sain kuin sainkin siivottua vaatehuoneeni. Kaksi isoa pussia laitoin vaatteita eteenpäin. Heitin hyvästit monille motivaatiohousuille, sillä tiedän, että en ihan heti tule niihin mahtumaan. Myös sellaisille liian avonaisille tiukoille paidoille. Aika on jo ajanut niistäkin ohi. Tai ikä tullut vastaan. Jäljelle jäi syksyä varten isoja muhkeita neuleita, pari ponchoa, pitkiä neuletakkeja ja lisäksi kaivoin kaappien uumenista muutamia suoria housuja. Miksi noita nyt kutsutaan…twillihousuiksiko? Mustia kireitä farkkuja löytyy parit sekä muutamat työkelpoiset siniset farkut. Villasekoitemekkoja tulee käytettyä vähän kuin kelit tästä vielä viilenevät.

Onko siellä muita yhtä tylsiä syyspukeutujia? Jos repäisisi ja ostaisi edes yhden sinapinkeltaisen vaatteen…nyt kun väri ei riitelisi kellastuneiden hiusten kanssa. Yleensä tuo on ollut blondina ollessani se suurin este sinapinkeltaiselle värille. Se, että se ei vain ole mulle sopinut. Lisäksi toinen syysväri, luumunpunainen ei ole oma värini. Ihonvärini on punertava, joten luumun- tai kanervanvärinen paita ei ole se kaikista mairittelevin sävy sekään. Tässä siis pienimuotoinen puolustuspuhe sille, miksi pukeudun jälleen tänä vuonna niin kuin pukeudun – tutun ja turvallisen tylsästi ;)

KESKIVIIKKOILTATERKUIN,

PS. kiitos ihanat teille sohvapöytäkommenteistanne – palaan niihin heti huomenna. Nyt on pakko käydä tähän väliin tuulettumassa ulkona. Reilu 12 tunnin työpäivä saa riittää tälle päivälle!


16 Responses to “Tuttu ja turvallinen syysgarderobi”

 1. Viltsu sanoo:

  Mitä materiaalia ja minkä merkkisiä villatakkisi ovat? Kiinnostaisi kuulla enemmän niistä. Ehkäpä jopa miten hoidat niitä? Ihanalta näyttää syysgarderobisi :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Vilstu

   ja hei kiitos ♥ Itse kun sitä on niin tottunut näihin vanhoihin samoihin vaatteisiin, niin ajattelin eka että en edes kehtaa näistä kuvia postailla :D

   Nuo kaksi ekaa on Selected Femmen ja 38% villaa, 36% mohairia, 24% polyesteria ja 2 % elastaania. Tummanharmaa on Jackpotin (ehkä 90-luvun alussa ostettu…) ja 100% villaa. Tuossa välissä on kaikenmaailman villasekoituksia, jotka ovat H&M:n ja Lindexin :)

   Tuuletan villatakkeja aina silloin tällöin. Nukat nypin sormin pois.

   Ihanaa torstaita ♥

 2. Päivi sanoo:

  Heippa, kovin samanvärinen on minunkin vaatekaappini sisältö ollut, kylläkin kesät talvet! Tänä kesänä yllätin itseni tummansinisellä pitsimekolla yksiin viiskymppisiin, yleensä kun mekot on olleet beige, musta linjaa aina. Syksyksi ostin yhden ohuen paidan ja tunikan( tai mekkohan se on) jotka on kukikkaita yllätys yllätys! Mutta Vilassa ollut kukkakuosi sisälsi nuo lempivärini mustan, beigen ja konjakinruskean ja hurahdin täysin… Mukavaa syksyä, Päivi

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Päivi

   ja ihana kuulla, että en ole ainoa ”harmaahiirulainen” tänä syksynä :)

   Tummansininen on ihana väri, mäkin ostin tänä vuonna yksiin juhliin tummansinisen mekon. Se on jotenkin arvokas ja ajaton.

   Kukat menevät loistavasti myös syksyllä, mulla on tuossa vaaterekin oikeassa päässä kaksi kietaisubodya, joissa on kukkia. Piristää syyspäiviä :)

   Kiitos ja ihanaa syksyä sinnekin! ♥

 3. Eeva sanoo:

  Hei!
  Kauniita vaatteita. Minua kiinnostaa nuo housut, minkä valmistajan? Kuosi niissä miellyttää.
  Entä vaaterekkisi? Minulla on rekki uusissa ja tuo näyttää tukevalta, omani on sellaista mallia, että kaatuu herkästi.
  Ihania syyspäiviä:)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Eeva

   ja kiitos ♥ Ihana kuulla, itsestä kun tuntuu että näissä ei ole mitään erikoista…pitäisi olla jotain uutta ja trendikästä :D Mutta vanhassa vara parempi!

   Housut ovat kaikki H&M:ltä ostettu ja muistaakseni kaikki on olleet alessa alle parinkympin :) Ihania ja joustavia. Strech-housut ovat mieleen!

   Vaaterekki päätyi meidän makkariin kuopukselta, joka ei sitä enää halunnut. Se on Ikeasta ostettu :) Tämä on kyllä tukeva, siinä on pyörätkin niin liikuttelu on helppoa!

   Kivaa torstaita ♥

 4. Rita sanoo:

  Sun vaatekaappisi on tosi värikäs ;) Sanon minä, jonka vaatekaapissa on mustaa ja mustaa.
  Tuo ensimmäinen vaaleanharmaa neuletakki on ihana, mistä se on?

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Rita

   ja hei tiedätkö muuten mitä, mun mustat vaatteet on tuolla vaatehuoneen puolella :D Yleensä olen aina mustissa, nyt kaivoin noi ”värikkäät” esiin, että niitä tulisi pidettyä ;)

   Kiitti, tuo harmaa (kuten samanmoinen beigekin) on ostettu Vilasta ja Selected Femmen.

   Aurinkoista torstaita ♥

 5. H sanoo:

  Sopiiko sinulle tumman sininen tai vihreä sellaisina syvinä sävyinä? Voisin ainakin kuvitella?

  Itsekään en oikein välitä tiilenpunaisesta tai sinapinkeltaisesta,
  Sellainen siniseen taittava burgundinpunainen kyllä syysväreistä menee, vaikka mitään vaatekappaletta siinä värissä en tällä hetkellä kaulahuivia ja nilkkureita enempää omistakaan…
  Vastoin perustykkäämisiäni, ostin currynkeltaisen villatakin viime syksynä.
  Joka kerta kun sen laitan päälle, saan positiivista palautetta väristä. Eli kai se sitten sopiikin ;)
  Hyviä hinta-laatusuhteeltaan ovat muuten olleet Stockan oman Noom-merkin neuletakit.

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun H!

   Juu, tummansininen on kautta aikain lempparivärini :) Tummanvihreää en olekaan varmaan koskaan omistanut (ellei tuo yksi vihertävä paita mene tummanvihreestä), mutta varmasti sopisi nyt hyvin, kun hiukseni ovat tummemmat :)

   Oih, burgundinpunaiset nilkkurit ja kaulahuivi kuulostavat hyville!
   Kuten myös currynkeltainen villatakkikin. Itsekin muuten tykkäisin juuri sellaisesta currynkeltaisesta (ihana värimääritelmä, muuten :))!

   Kiitos vinkistä, täytyykin tsekata Noom!

   Ihanaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua ♥

 6. Kati sanoo:

  Hei!
  Kivalta näyttää! Mistä nuo kaksi kukkamekkoa ovat ja khakin vihreä peita?

  -Kati

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Kati ♥

   Nuo kaksi kukallista ovat itseasiassa kietaisubodyja ja Zarasta ostettu. Tuo khakin vihreä paita on yli viisi vuotta vanha ja Vero Modasta :)

   Ihanaa alkavaa viikonloppua ♥

 7. -A- sanoo:

  Tuollaisen hieman pidemmän (ja vaikkapa myös vaaleanharmaan) villaisen neuletakin kiikuttaisin heti kotiin, kun löytäisin. (Tai, kun lähden aktiivisesti etsimään!) Tuollaiset, lämpimät ’turvaneuleet’ ovat parhaita. Ihana kääriytyä lämpöiseen ja pehmeään ja sukeltaa sohvan nurkkaan. Kesällä minulla on aika vanha valkoinen BikBokin pitkä neule, sekin vielä erinomaisessa kunnossa. Nyt syksyvaatteita kaupoissa hieman hypistelleenä olen myös ihaillut auringonkukankeltaiset vaatteet. Joku tunika esim olisi kiva. :) Mukavaa viikonloppua! p.s. Ihana harmonia kaikilla esillä olevilla vaatteilla keskenään :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan A!

   Nuo pitkät villatakit ovat ihan parhaita; menevät niinä päivinä, kun ei vielä takkia edes tarvitse :) Niitä tulee pidettyä sekä töissä että kotona. Siellä sohvan nurkassakin.

   Oih, auringonkukankeltaiset vaatteet kuulostavat myös hyviltä :)

   Kiitos ja oikein ihanaa sunnuntai-iltaa sinne ♥

 8. Nyt vasta huomasin tämän vaatepostauksesi. Se on ilmestynyt pahimman työkiireeni aikaan, sillä muutoin en vaatepostauksia jättäisi lukematta, etenkin kun ne eivät ole mainoksia vaan oikeasta garderoobista.

  Ihanaa, että muillakin on vanhoja, aikaa ja käyttöä kestäviä vaatteita garderoobissaan. Omani on tosin huomattavasti värikkäämpi, kun taas juuri noita sävyjä minulta ei hevin löydä, paitsi nuo vaaleanpunaiset kukkakuosiset. Hassua, miten erilaisia pukeutujia le ihmiset olemme, mutta hyvä niin! Olisi tylsää, jos kaikki olisivat samanlaisia!

  Mukavaa syyslomaa <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun taas :)

   Pitkään mietin, että julkaisenko tätä vaatepostausta, sillä toisaalta vähän hävettääkin se, että vuodesta toiseen ne samat vaatteet esiintyvät näissä postauksissani. Mutta ekologisesti ajateltuna just hyvä näin. Ei sitä aina tarvitse uutta. Eikä välttämättä tarvitse ostaa kalliilla saadakseen kestävää!

   Mulla on kesägarderobi värikäs, syksyllä ja talvella sulaudun harmauteen :D

Kommentoi