perjantai 07. syyskuun 2018

Fredagsmys

HIPSHEI!

Miten mulle tulee aina tuosta ”hipsheistĂ€” mieleen sanonta ”hippulat vinkuen”? 😀 No sitĂ€kin on tĂ€nÀÀn ollut. Tosin paljon olen saanut aikaankin. Siihen nĂ€hden, ettĂ€ meillĂ€ herĂ€tti kello neljĂ€ltĂ€, kun tuo elĂ€mĂ€ni rakkaus lĂ€hti viikoksi reissun pÀÀlle. En saanut unta ennen kuin juuri ennen herĂ€tyskellon soittoa. Onneksi huomenna saa nukkua! Tyttöenergiaa, sillĂ€ mennÀÀn tuleva viikko. TĂ€nÀÀn lapset saivat pÀÀttÀÀ mitĂ€ napostellaan illalla, kun lösĂ€hdetÀÀn telkkarin ÀÀreen. Tai lapset lösĂ€htivĂ€t jo. Itse taidan samalla kuunnella ÀÀnikirjan loppuun.

Olivat jonkun tubettajan kanavalla törmĂ€nneet riisikakkupitsoihin. Hmm. Aluksi mietin, ettĂ€ nĂ€inköhĂ€n maistuu pahville tuo ”pitsapohja”, mutta toisaalta – olenhan kehittĂ€nyt tĂ€ssĂ€ loppukesĂ€n aikana erÀÀnlaisen himon pitsamausteisiin riisikakkuihin. Työkaveri oli niitĂ€ kaappiin ostanut ja sain luvan maistella. En tiedĂ€ sainko luvan maistella ihan koko paketillista, mutta hups vaan se hupeni tuosta vaan. Ostettiin pitsamaustettuja riisikakkuja ettĂ€ tavallisia.

TÀytteeksi lasten riisikakkupitsoihin tuli ketsuppia, kinkkua, ananasta ja juustoraastetta. Itselleni tein paria erilaista. Toisista löytyivÀt ketsupin lisÀksi mozzarellaa, kapris ja parmesan raastettuna. Toisista vuohenjuusto, aurinkokuivattutomaatti ja hunaja. Molempien pÀÀlle pÀÀsi rucolaa ja korianteria. NÀistÀ tuli oikeasti hyviÀ. Ja hei, mikÀ parasta niin ÀlyttömÀn helposti valmistuvia herkkuja. Uunissa meillÀ oli lÀmpöÀ 225 astetta ja vÀhÀn vajaa 10 minuuttia nÀitÀ paistettiin.  Ai vitsit, pahvisuus oli kuulkaas kaukana. NÀmÀ pehmenivÀt keskeltÀ ja reunat rapsakoituivat entisestÀÀn LisÀksi herkkulautaselta löytyy manchegoa, viinirypÀleitÀ ja latva-artisokkaa.

Lasillinen kuoharia kruunaa perjantai-illan. TytöillĂ€ taas laseista löytyy jotain punaista limsaa, joka vĂ€rjÀÀ kielenkin. Huh. MitĂ€s siellĂ€ herkutellaan nĂ€in perjantai-iltana? Huomenna lapset halusivat kotona tehtyjĂ€ susheja. Ei olla ikinĂ€ ennen tehty…onko antaa vinkkejĂ€, miten onnistuu parhaiten? Nyt vĂ€llyjen alle telkkarin eteen. Napit korviin ja elĂ€mÀÀn tuon ihanan Maria Wernin viimeiset hetket. Onneksi seuraava kirja on taas jo ladattuna offlineen.

IHANAA PERJANTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,

PS. kiitos muuten teille, ketkÀ taannoin jaoitte vinkkinne tuon kuoharipullon sÀilymiseen avattuna jÀÀkaapissa; tÀnÀÀn bongasin sellaisen korkin, jonka saan laittaa tuon kuoharipullon pÀÀlle, ettei kuplat katoa!


10 Responses to “Fredagsmys”

  1. Kirsikka sanoo:

    HyvÀltÀ kuulostaa iltasi:). MinÀ olen yksin kissan kanssa kotona. TytÀr jalkapallon parissa koko vkl:n, poika mopoilemassa ja mies veneilemÀssÀ. Mulla oli illan ohjelmassa spinning, imurointia, pyykkÀystÀ ja nyt lasi hyvÀÀ punaviiniÀ sohvalla:). Aamulla jumppaan ja siitÀ iltavuoroon. Ihanaa vkl:a sinulle Maria :).

    • Maria sanoo:

      Moikka Kirsikka!

      Oi ihanalta hei kuulosti sinunkin perjantai-iltasi 🙂 Ja tĂ€mĂ€ lauantai myös ♄ MistĂ€köhĂ€n mĂ€kin saisin tĂ€lle pĂ€ivĂ€lle energiaa lĂ€hteĂ€ lenkille? 😀

      Ihanaa viikonloppua myös sinne ♄

  2. -kata- sanoo:

    Kiitos naposteluvinkistÀ, menee kokeiluun! Rakastan riisikakkuja, tÀmÀ on niille uusi resepti.

    Alkossa myytÀvÀ silikoninen korkki on paras (myydÀÀn kahden pakkauksissa), sÀilyttÀÀ kuplat hyvin (testattu ehkÀ satoja kertoja).

    Minulla on edessĂ€ luomurypĂ€leitĂ€ ja proseccoa, istun kynttilĂ€nvalossa ja vain hiljaisen perjantaihuokauksen – kiireinen viikko flunssineen takana. Kahden teinin yh:nĂ€ elĂ€mĂ€ on aika kiireistĂ€ 🙂 Onneksi on viikonloput!

    P.S. mahdolliset typot johtuvat kynttilĂ€nvalosta ja ilĂ€nÀöstĂ€ 😀

    • Maria sanoo:

      Moi Kata

      ja hei olehan hyvĂ€ ♄

      MĂ€ ostin sellaisen yksöispakatun…pitÀÀkin vissiin tĂ€nÀÀn kokeilla, miten se toimi ;D

      Ah, mitÀ tunnelmointia siellÀkin! Toivottavasti flunssakin on helpottanut.

      Hei ihanaa viikonloppua sinne teille ♄
      PS. en huomannut typoja 🙂

  3. MeillÀ on perinteisesti pastaperjantai ja kalalauantai. TÀnÀ viikonloppuna ei tosin kumpaakaan. Viimeisen kesÀisen viikonlopun ja saksalaisten vieraittemme kunniaksi grillasimme ja istuimme ulkona ihanasta sÀÀstÀ nauttien, kunnes he Àsken lÀhtivÀt.

    Sushia olemme tehneet itse kerran vuodessa kohta viidentoista vuoden ajan, mutta en nyt osaa antaa mitÀÀn kummempia neuvoja. NykyÀÀn lapset meillÀ tekevÀt. Ihan helppoa se on. KeitÀ riisi ohjeen mukaan ja sokerit ja etikan voi heittÀÀ vielÀ lÀmpimÀn riisin joukkoon, ei tarvitse keittÀÀ mausteliuosta erikseen. KyllÀ se sinne sulaa. Itse kÀytÀn usein pakastettua lohta, vaikka eihÀn se toki tuoretta voita. Mutta tuoreenkin lykkÀisin vuorokaudeksi pakkaseen varmuuden vuoksi, heisimadonmunat tappaakseni. Toki tuore olisi parempaa mutta myös paljon kalliimpaa, etenkin kun molemmat pakastaisin. Parempi varoa kuin katua.

    Herkullisia hetkiÀ!

    • Maria sanoo:

      Moikka Ei-Leen!

      Vitsit, pastaperjantai ja kalalauantai kuulostavat hyviltĂ€ 🙂 Eilen oli jĂ€lleen kyllĂ€ niin ihana ilta. Miten syyskuulle voikin sattua nĂ€in hyvĂ€t kelit?

      Hei kiitos vinkeistĂ€, me aletaan juurikin keittelemÀÀn riisiĂ€! Ei ostettu lainkaan tuoretta lohta, vaan graavilohta ja savustettua lohta. SekĂ€ katkarapuja. Tytöt kuulemma syövĂ€t vain savustettua lohta, avokadoa ja kurkkua susheissaan 🙂

      Ihanaa lauantaita! ♄

  4. Sanna sanoo:

    MikĂ€ tunnelma siellĂ€!MeillĂ€ oli savulohi/ruisleipiĂ€:)ostetaan aina merilohta,ja tuossa pihalla on savustus”mökki”,jossa sitten itse savustellaan.
    ReissumiestÀ,salaattia,keitettyÀ kanamunaa,suolakurkkua ja savulohta.Muuta ei ihminen tarvitse:)

    • Maria sanoo:

      Moikkuli Sanna

      ja kiitos ♄ Perjantai-illoissa on sitĂ€ jotain. Ainut vaan, ettĂ€ mies on reissussa, niin jotain olennaista puuttui 🙂

      Ah, savulohiruisleivÀt kuulostavat niiiin hyviltÀ. Kuten myös teidÀn savustusmökkinnekin!

      Tuollaisia leipiĂ€ pitÀÀ joskus kokeilla, kiitos ohjeesta 🙂

      Leppoisaa lauantaita! ♄

  5. Leila Juusti sanoo:

    HeipÀ hei,koska ilmestyy keittokirja Marian keittiössÀ?Heti ostaisinToki reseptit löytyvÀt tÀÀltÀ blogista,mutta kirjaa on niin kiva hypistellÀ ja pitÀÀ esillÀ.Valokuvasi ovat aina ihan super onnistuneita ja muutenkin blogisi tuo valtavasti hyvÀÀ energiaa lukijalle.

    • Maria sanoo:

      Moikka Leila

      ja hei voi ei, kiitos kaunis ♄ Tuo kirja on haaveeni, ollut jo monta vuotta. EhkĂ€ joku pĂ€ivĂ€ 🙂

      MĂ€ tykkÀÀn kanssa selata konkreettisia kirjoja. Eilen ostin Ella Kannisen Toscana-kirjan ja ai ettĂ€, olen ahminut sen liki kertaistumalta. Ja saanut ruoanlaittoinspiraatiota 🙂

      LĂ€mmin kiitos ja ihania syyspĂ€iviĂ€ sinne ♄

Kommentoi