perjantai 17. elokuu 2018

Fredagsmys ♡

MOIKKUMOI

hei vaan ja kas, näin sitä jälleen ollaan perjantaissa! Ah ♡ Ei sillä, itse olen ollut kotitoimistolla viimeiset kolme päivää, joten kotinurkat ovat tuttuja. Silti perjantai-ilta tuntuu niin ihanalle kuin se tuntuisi muutenkin. Tämä perjantai alkoi taitavan kampaaja-Kristan käsissä ja nyt on hiukset sekä kulmakarvat mintissä. Josko tuo tummempi väri nyt pysyisi hiuksissa paremmin kuin heinäkuun helteillä :)

Alkuviikosta kuolasin (kyllä, kuola valui suupielistä) Liemessä Jennin instastoryssa näkemiäni kukkakaaliwingsejä. Siitä lähtien olen haaveillut noista kuolan kohteista. Tuntenut rapean pinnan hampaissani ja suloisen tulisuuden kielelläni. Mielessäni laittanut silmät kiinni puraistessani palasen kukkakaaliwingsistä ja ollut ihan, että näitä on pakko saada nyt ja heti. Kuitenkin tämä viikko on ollut jotenkin kiireenlainen, eikä aikaa winksuleille ole löytynyt.

Paitsi nyt. Perjantai-iltana Marian keittiössä kokkailtiin alkupalaksi maailman parhaimpia kukkakaaliwingsejä, jotka ovat osin Jennin reseptillä tehtyjä ja osin omalla höystöllä. Nettailin aika paljon erilaisia reseptejä näihin ja tulin tulokseen, että kukkakaaliwingsit ovat uusi avokadopasta. Kansainväliselläkin mittarilla mitattuna. Reseptejä oli tsiljoonia. Monessa oli käytetty wingsien ”leivittämiseen” (ammattitermit on vähän hukassa…) leipämurua, mutta mä käytin ruiskorppujauhoja. Halusin wingseihin hieman barbequemakua, joten lisäsin niihin vielä loppupaiston ajaksi bbq-kastiketta, jota tulistin srirachalla..

ROUSKUVAT BBQ-KUKKAKAALIWINGSIT

Leivitystaikina
(Jennin ohjeella, paitsi osuus korppujauhoista eteenpäin)

1 kukkakaali
1 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 tl (savu)paprikajauhetta
tujaus cayannepippuria
1 dl + 2 rkl vettä
1 rkl rypsiöljyä

(ruis)korppujauhoja
bbq-kastiketta
sriracha-kastiketta

-pese kukkakaali ja leikkaa se pieniksi paloiksi
-sekoita vehnhäjauho, suola, paprikajauhe, cayennepippuri ja rypsiöljy
-passaa veden määrällä seos sopivan paksuksi (mutta juoksevaksi)
-dippaa kukkakaalin palat kokonaan seokseen ja pyörittele sen jälkeen korppujauhoissa
-paista 200 asteessa 20 minuuttia
-sekoita bbq- ja sriracha-kastikkeessa sopivan tulinen seos ja valele kukkakaalit seoksella
-paista uunissa vielä 20 minuuttia

Tarjoile esimerkiksi sinihomejuustodipin kanssa (niin kuin me tamperelaiset bruukataan ne siivetkin tarjoilemaan) ja kermaviili-hot wingskastikkeen kanssa!

Tampere, tämä rakas kotikaupunkini, on tunnettu siivistään. Kanansiivistään, nääs. Se on joko Hook tai Siipparit. Itselleni käy kumpi tahansa, mutta tiedän, että joillekin tamperelaisille se on joko tai. Ihan kuten jääkiekossakin. Siinä olen ehdoton, mutta siivet voin syödä kummassa tahansa. Näinköhän on, että nuo kanansiivet korvattaisiin meillä jatkossa kukkakaaliwingseillä? Sopivan tulisien kukkakaaliwingsien kaveriksi valikoitui tänään pullolliset Sam Adamsia tuon pian kotiin saapuvan ”Beantown boy:n” ylllätykseksi!

OIKEIN IHANAA PERJANTAI-ILTAA &
VIIKONLOPPUA TOIVOTELLEN,

PS. nää vinksit on muuten sitten rapeimmillaan heti uunista tulon jälkeen. Söin omani, mies saa omansa pehmenneinä ja mikron kautta lämmitettynä… ;) Nyt vielä hätsynpikaisesti juoksulenkille ja sitten kannat kohti kattoa. Enkä tarkoita mitään juhlimista vaan lähinnä sellaista rentoa asentoa sohvalla, kun saa nostaa jalat kohti seinää ja vaan hengähtää!


10 Responses to “Fredagsmys ♡”

 1. Marjaana sanoo:

  Mukavaa viikonloppua! Uusi kampaus sopii sulle, näytät tosi kauniilta näissä kuvissa. Ja reseptikin kuulostaa herkulliselta.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Marjaana

   ja kiitos ♥ Tykkään, että syksyä kohden sopii hieman tummentaa hiuksia :)

   Ihanaa alkanutta viikkoa!

 2. ingrid sanoo:

  Ihanat kuvat ja niin hyvä tukka :)

 3. Nina sanoo:

  Oi, nam. Kuulostaa herkulta! Täytyy ehdottomasti kokeilla. Sattuu olemaan sopivasti jääkaapissa kukkakaali. Luultavasti saan kyllä syödä itse kaiken. Mies ei oikein kukkakaalista perusta. Mutta ei haittaa minua!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Nina

   ja hei kiitti! ♥

   Toivottavasti tykkäsit :) Meilläkään mies ei ole hirmuinen kukkakaalifani, mutta nämä upposi!

   Kivaa alkanutta viikkoa!

 4. Taija sanoo:

  Ihanat korvikset- sopiiko udella mistä löytyy?

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Taija!

   Kiitos, ostin nuo maitokauppareissulta taannoin….muistaakseni joko Prismasta tai Cittarista :)

   Kivaa alkanutta viikkoa! ♥

 5. Ihana ohje, vastaavan olen bongannut Hesarista. En vaan ole vielä kokeillut, mutta nyt kyllä taas houkuttelisi! Kukkakaali on niin hyvää.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Ei-Leen!

   Hei kiitos ♥ Täytyykin katsoa, mitä Hesarin ohjeessa näihin laitettiin…että jos kyllästyy, niin ovi testailla eri ohjeilla :)

   Ihanaa alkanutta viikkoa!

Kommentoi