maanantai 13. elokuu 2018

Koti juuri sellaisena kuin se on

HELLUREI IHANAT!

Niin se vain potkaistiin arkiviikko käyntiin. Taas! Hei, huomasin Julia Toivolan blogissa kivan ja hieman erilaisen postauksen siitä, miltä kotona näyttää, kun ei stailaa tai sen kummemmin siivoile ennen kuvien ottamista. Sen jälkeen olen törmännyt monessa eri blogissa tähän haasteeseen. Ja kuolannut kauniita koteja. Jotenkin en ole edes nähnyt kauniiden ja kotoisien kuvien takaa niitä sotkuisuuksia esimerkiksi tuolla Julian tai Saran kotona. Joiden molempien sisustustyyli on kyllä niin tavattoman ihana ja kodit sellaisia, että voisin samantien muuttaa niihin.

Viime perjantai-iltapäivänä kotitoimistopäivänä hiukan ihistelin kotona, kun siellä näytti kuin pommi olisi räjähtänyt. Mietin, että pitäisi siivota heti kun kotitoimistopäivä loppuu. Ikuistin tuolloin tuon pommin räjähdyttämän kodin näihin kuviin. Mutta hei, näin kuvissa se pommi ei näytä lainkaan niin tuhoa tekevältä kuin livenä näytti. Tällä hetkellä ja näin jälkikäteen koti näyttää kodikkaalta ja asutulta :)

ID

Mun yksi pahimmista ”sisustusmokistani” on kuivaneet kukat maljakoissa. Ruokahuoneessa niitä löytyy kahden maljakollisen verran. Viime perjantaina siivoilin paikkoja, keskittyen kuitenkin keittiöön. Ja arvatkaas onko noi kuolleet kukat vieläkin maljakoissa? Jep :D Käsi ylös, kenen keittiön työtasoille ei koskaan kerry mitään ylimääräistä. Meillä kun ei varsinaisesti ole sitä eteisen lipastoa, niin kaikki postit sun muut kertyvät keittiön työtason nurkkaan. Nyt siellä näytti olevan myös kontaktimuovia ja Menorcalta tuomiamme auringonkukan siemeniä, miehen jalassa olevan haavan paikkausmateriaalia ja pelikortit edellisillan räväytysturnauksen jäljiltä.

Keittiön altaan viereiseltä leikkuulaudalta löytyi varsin pehmennyt Oivariini ja altaasta pesua odottava sauvasekoitin. Tyttöjen huoneet olivat moitteettomassa kunnossa, mutta meidän makkarissa oli pienimuotoinen kaaos. Vaaterekki pursusi vaatteita ja sänky oli hujan hajan. Yläkerran kylppäri eli tuo kodinhoitohuonetilamme jatkoi makuuhuoneen tuttua ja varsin turvallista linjaa. Tuo meidän päiväpeitteen nurjapuoli on muuten ihan hirmuinen koirankarvamagneetti!

Työhuoneen pöytä on sikin sokin, mutta uskokaa, että tiedän tasan tarkkaan, mistä pinosta etsiä mitäkin paperia :D Ja kuten työhuoneen peililiukuovesta näkyy, sormenjäljetkin on kotoisasti pyyhkimättä.

Näin jälkikäteen ajateltuna on ihan kiva, että helteet ovat tällä erää ohi; tuo tuuletin olkkarissa kun ei ole ehkä sisustuselementeistä se kaunein ;) No mutta hei, jos yhtään lohduttaa, niin kotiuduin juuri töistä kaaoksen keskelle. Täällä on näemmä taas räjähtänyt ydinpommi. Vaikka just perjantaina siivottiin. Elämää, sitä se vaan kuulkaas on. Vaikkei sitä aina blogien stailattujen kuvien myötä välitykään se todellinen elämä. Samat pyykkikasat ja maksettavien laskujen pinkat täälläkin on kuin siellä ruutujen toisella puolen 

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,


18 Responses to “Koti juuri sellaisena kuin se on”

 1. Hanna sanoo:

  Kyllä lohduttaa! Kiitos :) Kaunis ja kodikas koti teillä on!

 2. Luulen, ettei kovin moni käsi nouse ylös sen puolesta, että työtasot olisivat aina tyhjänä turhasta :D
  Kivoja kuvia teidän kotoanne, ja hyvin harmoniselta näytti ilman ylimääräistä laittamistakin.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Milla

   ja sanos muuta, tuskin kukaan meistä sellainen yli-ihminen on keittiön tasojen suhteen :D

   Kiitos ♥

 3. Julia Toivola sanoo:

  Hei ihana kun teit tän <3 ja teillä on superihana koti! Toi piano on älyttömän kaunis <3

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitos sulle Julia ♥

   Tää oli ihan mieletön haaste :)

   Ja kiitti, tuo piano ostettiin, kun olin 7 v ja aloitin pianotunnit. Eihän se enää ole lainkaan vireessä, mutta kyllä sillä joka joulu yhden hoosiannan pimputtelee ;)

 4. Riikka sanoo:

  Hauska haaste kaikille bloggaajille. Nauratti. No, kyllähän sen tiedostaa että sotkua on kaikilla vaikka koti on sliipattu kuvissa. Meillä voi olla jo viiden minuutin tavaroiden raivaamisen jälkeen sotku, kun lapset laittavat asioita ”ojennukseen” ja me vanhemmatkin tietysti. Hohhoijaa, nytkin on jonkinlainen sotku, mutta tänään panostan itseeni ja lähden kuntosalille. Moido!

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Riikka

   ja hei eikös ollutkin? ♥

   Sehän se onkin, että onneksi blogien lukijoilla on medialukutaitoa sen verran, että tietävät taustat kauniiden kuvien takaa :)

   Oih, tsemppiä kuntoiluun!

 5. Anu sanoo:

  Ihania tällaiset reality-postauksetkin välillä, antaa toivoa aina ajoittaisen epätoivon keskelle. Vaikka sen tietääkin, että muillakin on sotkua, niin välillä ajattelee, ettei tällaista oikeasti ole muualla kuin meillä, eli kiitos tästä! Kaunista teillä on ja ei teillä oikeastaan ole edes sotkua, teillä on elämää!

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitti Anu ♥

   Välillä mustakin tuntuu, että ei kellään voi olla näin sotkuista kuin meillä :D Nyt olen nähnyt tämän haasteen myötä ihania ja kauniita koteja – just sellaisia elämänmakuisia!

 6. Riina sanoo:

  Hyvää realismia! Sitä en vaan tajua, miksi julisteita pidetään seinillä, kun oikeaa taidettakin on olemassa tai voi itse tehdä. Julisteista tulee huonekalukauppafiilis ainakin minulle…

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Riina

   ja kiitos ♥

   Hei, tästä julisteasiastahan me ollaan keskusteltu aiemminkin, eikö? :) Meillä on ruokatilassa, makkarissa ja porraskäytävässä taidetta. Sitten on noita muutamia julisteita, joista tykkään. Kun jotenkin tuo taide, mitä meillä on ei ehkä ole sitä ominta. Grafiikkaa jos olisi enemmän, niin toki sitä olisi esillä!

 7. Tiina Savolainen sanoo:

  Paras kirjoitus pitkään aikaan. Jotain sellaista, mihin voi lukijat samaistua.
  Hyvä sie!

 8. Anna sanoo:

  Ihana postaus, kaunis koti teillä <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anna

   ja hei kiitos ♥

   Se on jännä, miten ”pieni” sotku tekee kodista loppuviimein kyllä kovin kodikkaan! :)

 9. Laura sanoo:

  Kivan näköistä kumminkin!
  Jos blogiyhteisön kautta löytyisi vinkkejä sen posti/lehtikasan fiksuun säilyttämiseen niin otetaan ilolla vastaan… Meillä se on siinä keittiön tasolla, siivotaan kun ei pysy enää pystyssä :-)

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitos Laura ♥

   Joo, mäkin otan ilolla vastaan tuollaisia vinkkejä :D Aiemmassa kodissahan mulla oli kaksi metrin korkuista lehtikasaa olohuoneen nurkassa sisustuselementtinä ;)

Kommentoi