keskiviikko 08. elokuu 2018

Pesänrakennusviettiä & kodikkaampaa olohuonetta

HIPHEI HELLUREI!

No niin, jokos siellä on huomista koulupäivää varten kaikki hankinnat tehtynä? Tai ainakin meillä täällä Pirkanmaalla alkaa koulut huomenna, toki jossain voi alkaa jonain muuna päivänä :) Tänään haettiin kesken kotitoimistopäivän pikaisesti vielä viimeiset huomiokynät ja lyijyä lyijytäytekyniin. Seiskalle siirtyvän esikoisen lukujärjestyskin oli ilmestynyt Helmiin, joten se on moneen kertaan jo puhtaaksi kirjoitettu. Aika mukavalta tuntuva lukkari, vaikka päivät melko pitkiä ovatkin. Omaksi suosikikseni nousi lukujärjestyksestä kolmen tunnin kotitaloustuntirupeama. 

Pikaisilla koulutarvikeostoksilla käydessämme tein myös pikaisen seitsemän euron löydön. Tuo villatyynynpäällinen toi just sopivasti syksyn tuntua olohuoneeseen. Sohvat kääntyi kuin kääntyikin vastakkain pesänrakennusvietin kourissa, niin kuin taannoisessa postauksessa uumoilin. Olohuoneen sohvaryhmistä muodostui nyt kodikas ja pesämainen paikka missä hyggeillä syysiltoina. Tosin on tässä sohvannurkassa kiva fiilistellä näin kotitoimistopäivänäkin. Läppäri sylissä ja kupissa kuumaa kahvia. Meillä oli tarkoitus vaihtaa sohviin harmaat päälliset, jotka ostimme viime syksynä, mutta ei ole vielä jaksanut ottaa tuota projektia työn alle. Ehkä myöhemmin syksyllä sitten. Harmaiden sohvanpäällisten myötä ajattelin myös tuonnempana mallata olohuoneeseen ruokahuoneen itämaista mattoa. 

Olohuoneesta siirtyi musta sivupöytä ruokahuoneeseen ja kellarista roudattiin vanha musta peili olohuoneeseen. Siinä käy aika usein niin, kun rymsteeraa, että yksi huone tulee kuntoon ja joku toinen huone kärsii rymsteerauksen lopputulemasta. Tällä hetkellä meillä on työhuone se, mikä on aivan hujan hajan. Harmaa nojatuoli olohuoneesta pitäisi sijoittaa työhuoneeseen, mutta sitä ennen työhuoneen lattia pitäisi raivata. Sinne kun on kertynyt kesälomalla jos jonkinlaista pussukkaa ja pahvilaatikkoa. Kunhan mieskin saa työpäivänsä pulkkaan, niin eiköhän me tuo työhuonekin kuntoon saada.

Olohuoneen väritys toimii samana kesät talvet. Aina välillä mietin, että pitäisiköhän sinne ostaa jotain sesonkisävyjä. Sinapinkeltaista ja ihanaa vihreää nyt syksyksi. Mutta itseni tuntien olen oppinut, että kyllästyn väreihin hyvin äkkiä. Tällä hetkellä harmaat ja mustat saavat rinnalleen rusehtavia sävyjä. Ehkä se greigekausikin sieltä nostaa vielä päätään?

Tänä vuonna pesänrakennusvietti tuli hieman ajoissa, ehkä pari viikkoa aikaisemmin kuin yleensä. Mikä on varsin jännä juttu, sillä eihän tuolla ulkona todellakaan ole syksyistä keliä nähtykään. Vaan sellaista keliä, joka saa tänä iltanakin grillin kuumaksi ruishampurilaisia varten. Kesäruokaa ja kesäfiilistä tiedossa. Myöhemmin illalla sitten tunnelmointia kynttilänvalossa siistissä olohuoneessa ♥ 

TUNNELMALLISIN KESKIVIIKKOTERKUIN,


12 Responses to “Pesänrakennusviettiä & kodikkaampaa olohuonetta”

 1. Sanna sanoo:

  Sohvat just hyvät noin!Kauniit tekstiilit ja ihana kodikas tunnelma.Pitäsköhän itsekkin alkaa pyörittämään….Se teidän itämainen matto on ihana!Sopisi,kuin nenä päähän tuonne.
  Minunkin löydettävä piakkoin samantyyppinen,kelim mattokin olisi ihana:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja hei kiitos ♥ Toi heti jotenkin tutumman fiiliksen, kun käänsi sohvat noin päin :)

   Pyöritä, pyöritä – mä ainakin pyörittäisin :D

   Ja hei kiitti, se matto on pakko koklata tuonne pian!

   Ihanaa alkavaa viikonloppua! ♥

 2. Sari Riekkola sanoo:

  Ihana järkkä ja niin kotoisa!
  Itsekin haluaisin niin kovin muutella järkkää olkkarissa, mutta kun se on nyt niin toimiva, niin en ole vielä hommaan ryhtynyt.
  Mullapa on kaksi sinapin väristä tyynyä mustien ja valkeiden seurana olkkarin sohvalla ja ihme ja kyllä tykkään niistä tosi paljon!

  Mukavia loppuviikon päivia sinne!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Sari ♥

   Sehän se onkin, että niin kauan kuin joku järkkä toimii, niin ei kantsi alkaa rymsteeraamaan. Toimi meillä se vanhakin järjestys, mutta tämä toimii tähän hetkeen vielä paremmin :)

   Oih, kuulostaa kyllä hyvältä sinun sinapin väriset tyynyt. Pitääkin käydä katsomassa onko niistä kuvia jossain :)

   Kiitos ja ihanaa alkavaa viikonloppua ♥

 3. Sahrami sanoo:

  Oi, täällä yksi kotitalouden ope jännittää myös kovasti huomista töiden alkua ja tietysti uusien oppilaiden tapaamista.

  Kaikkea hyvää teille (ja erityisesti nuorelle neidille) yläkoulun aloitukseen :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sahrami,

   oi ihana tuo sinun nimimerkkisi vielä yhdistettynä ammattiisi ♥

   Kiitos ja oikein ihania köksän tunteja sinne :) ♥

 4. Miina sanoo:

  Meillä kans esikoinen aloitti eilen yläkoulun ja köksää näytti lukkarissa olevan keskiviikkoisin. Kovasti jo odottelen ensimmäistä köksänläksyä, onkohan se ne perinteiset teeleivät joita saadaan pian maistella…? ;)

  Tsemppiä sinne koulun aloitukseen!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Miina

   ja hei sanos muuta – mäkin ekana aloin miettimään niitä köksän kotitehtäviä :D Jos teeleivät on vieläkin ohjelmassa, niin saa olla onnellinen. Jotain tuttua ja turvallista ♥

   Kiitos ja hei samoin sinne, tsemppiä arkeen ja koulun aloitukseen ♥

 5. Meillä alkoi vanhemmilla rysäyksellä paluu arkeen, joten en edes tiedä, onko lapsilla koulutarvikkeet kasassa. Todistuksia etsimme eilen illalla viimeiseksi ennen nukkumaanmenoa, ja käskin pakata laukut ja katsoa loppuviikon kouluvaatteet valmiiksi. Lähdin itse jo työmatkalle paljon ennen lasten heräämistä.

  Mukavaa syksynalkua <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Ei-Leen,

   ja niinhän siinä usein käy, että lomilta palaa ns. suorilta arkeen ja täyteen työn touhuun. Tsemppiä teille alkaneeseen arkeen ♥

   Meilläkin etsittiin torkkareita, mutta tänä vuonna ne löytyivät yllättävän helposti :)

   Kiitos ja ihanaa alkavaa viikonloppua ♥

 6. Maaruska sanoo:

  Ihanan näköistä! Se on jännä juttu itsellänikin,että haluaisin jotain väriä kotiin,mutta aina päädyn valko-harmaa-ruskea linjalle,koska siihen ei vaan kyllästy ja on ajaton. Viimeksi uhosin ostavani jotkut värikkäät Vallilan verhot,vaan kuinka kävikään,beiget verhot roikkuu tangossa

  Kaikkea hyvää!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Maaruska

   ja voi ei, aamulla jo vastasin sinullekin ja se vastaus tais jäädä bittiavaruuteen :)

   Eli kiitos kaunis ♥

   Hei mulla on ihan sama; Vallilan verhoja olen ihastellut, niitä värikkäitä nimenomaan, mutta aina tulen lopputulemaan, että nämä valkoiset ovat ihan ok :D

   Kaikkea hyvää sinnekin ♥

Kommentoi