maanantai 30. heinäkuu 2018

Kylässä kotona & vierasmökkiä

HEIPSULIHEI!

Me tultiin jälleen kyläilemään kaupunkiin. Tähän ihanaan taloon, jota kyllä kodiksikin kutsutaan. Mutta joka tällä hetkellä näyttää sellaiselta, että täällä on käyty tekemässä vain pikaisia varikkopysähdyksiä. Huomenna on pakko siivota, jotta perjantaina mökiltä lopullisesti loman vietosta kotiutuessamme olisi mukavampi tulla kotiin :) Kuten vissiin kaikki ilmalämpöpumputtomat talot, niin myös tämä meidän vanha omakotitalo kärsii tällä hetkellä helteestä. Läpitalon tuuletus ei ole oikein auttanut. Mutta hei, onneksi hiffasin tuoda mökiltä vierasmökin jalallisen tuulettimen kaupunkiin ja vaikkei ilma varsinaisesti viilene, niin ainakin tuo ilmavirta tuntuu mukavalle!

Tuon avulla ehkä ensi yöksi tarkenee mennä yläkerran makuuhuoneeseen nukkumaan. Saa kellarinkin siivottua sitten patjoista, peitoista ja tyynyistä. Hei, kuulostaa siltä arki alkaa asettumaan uomiinsa pikkuhiljaa, vaikka lomaa on vielä tämä viikko jäljellä. Itse asiassa, ajatukset ovat olleet jo tänään töissä. Sähköposteja kirjoittelin muutaman ja buukkasin työpalaverin vikalle lomapäivälle. Kuten aina tässä vaiheessa kesää, niin myös tänäkin kesänä odotan niitä arkiviikkoja, joissa on joku roti. Jotka rytmittyvät koulun ja töiden myötä. Aika pitkäänhän tänä kesänä tässä ollaankin jo ”pellossa” eletty :D

Olen saanut muutamia pyyntöjä esitellä meidän mökkiä ja mökkikylämme rakennuksia. Pidempään mukana olleet lukijat varmasti ovat jo esittelynsä saaneet, mutta uudemmille lukijoille tulin nyt vilauttamaan tuota meidän mökkikylän yhtä mökkiä eli vierasmökkiä. Joka on pitkospuiden varrella saunaan päämökistä kävellessä. Sen seinät sutaisimme muutama vuosi takaperin valkoiseksi. Koko mökki raikastui. Parisänky ja kerrossänky ovat majoittaneet parhaimmillaan viisi yöpyjää. Mökki kaipasi jotenkin lisäfreesausta ja valoa, niin ripustin eilen sisustuspuuskissani järvestä joskus noukkimani karahkan seinälle ja siihen valosarjan. Tuon avulla näkee lukeakin sängyssä ihan kivasti!

Mökkiarkistoista löytyy lisää mökkiturinoita teille jotka niitä haluatte vuosien varrelta lukea. Mökin ostimme viisi vuotta sitten kesäkuun alussa ja kuten niin monta kertaa todettu; paras investointi hyvinvointiin ikinä! Mutta hei, nyt järjestelemään kotia siihen malliin, että se on valmiina ottamaan viikon päästä alkavan arjen vastaan. Perjantai-iltapäivälle teinkin jo viikon ruokalistan mukaisen kauppakassitilauksen, joten yksi huoli ekan arkiviikon osalta on poistettu. Arkiruokailut, vaikka ne joskus niin tuskaisilta tuntuukin, otetaan haltuun heti tähän alkuun. Pikkuisen pehmeämpi lasku arkeen sen myötä :)

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,


6 Responses to “Kylässä kotona & vierasmökkiä”

 1. Kivalta näyttää mökki. Aivan ihana tuo vanha piianpeili ja maljakko. Mitä kukkia olet kuivannut kannuun?

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Ei-Leen

   ja kiitos kaunis ♥

   Tuo piianpeili ja pöytä sen alla on mökin edellisten omistajien. Kuten maljakkokin :)

   Tuossa maljakossa olevat kukat ovat silkkikukkia. Niin aidon näköisiä!

   Ihanaa elokuun ekaa ♥

 2. Voi kuinka ihana vierasmökki – tuo näyttää siltä että siellä saa nukuttua aivan ihanan makoisat yöunet!

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Laura

   ja kiitos ♥

   Tuolla vissiin nukkuu tosi makoisasti – me emme ole miehen kanssa vielä tuolla nukkuneetkana. Syksyn sateilla pitää mennä vierasmökkiin yökylään. Nukahtaa sateen ropinaan :)

   Ihanaa elokuun ensimmäistä ♥

 3. Sanna sanoo:

  Terkut saaristosta!Täällä hiki valuu,vaikka uitu kokoajan.Meri ei ole koskaan ollut näin lämmin!kotona ihanan viileää,koska ilmalämpöpumppu.Täällä nyt kuitenki pysytään,syödään mökkilasagnea ja avomaankurkkuja:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna
   ja kiitos terkuista ♥

   Ihanalle kuulostaa :) Meillä taas tosiaan toisin päin; mökillä ilmalämpöpumppu ja ihanan viileää. Paettiin tänne eilen kaupungista, kun ei siellä pystynyt olemaan :D

   Namskis, mökkilasagne ja avomaankurkut ♥

   Ihania päiviä sinne! ♥

Kommentoi