lauantai 28. heinäkuu 2018

Mike’s Diner // Kokkaavat miehet ♥

HELLOU HANIT!

Tänään on ollut helppo hymyillä. Heti aamusta alkaen. Eikä vähiten sen takia, että henki kulkee :D Josko tämä flunssa tästä talttuisi. Koska aamulla oli jo niin paljon parempi olo, niin päätettiin lähteä koko perheen voimin juhlistamaan rakkautta. 20 vuotta kestänyttä rakkautta. Siinä samalla treffaamaan miehen puolen sukua ja vaihtamaan kuulumisia. Kiireen vilkkaa kurvattiin takaisin mökille, jossa mökkikoira oli ensimmäistä kertaa yksikseen pidemmän ajan. Hyvin oli mennyt. Nukkuessa, ainakin painaumasta päiväpeitossa päätellen.

Kokkaako teillä miehet? Meillä on mies yleensä kokannut pääasiallisesti kesäisin. Grillihommat kun häneltä onnistuu aivan mielettömän hyvin. Mutta viime aikoina hän on tehnyt ruokaa myös kotikeittiössä. Ilman sitä grilliä. Muun muassa tätä suussa sulavaa rakkauspastaansa. Ei sillä, itsekin tykkään ruoanlaitosta, mutta kun on oikein kiire, niin helpottaa jakaa myös sitä ruoanlaittovastuuta. Mun mies tekee ihan älyttömän hyvää ruokaa. Saisi tehdä ruokaa vielä useamminkin. Mielelläni sitä söisin. Tänään Mike’s Dinerissa tarjoiltiin jälleen grillihamppareita. Asiakkaiden pyynnöstä.

Joku noissa kokkaavissa miehissä saa sukat pyörimään jaloissa. En tiedä onko se se maskuliinen ote ruoanlaittoon vai se, että saa itse istua valmiiseen pöytään. Parastahan ruoanlaitto on silloin, kun sitä laitetaan yhdessä. Koko perheen voimin. Tänään itse tein hampurilaisiin tuollaisen coleslaw-tyyppisen salaatin ja pilkoin tomaatit sekä kurkut. Kaadoin valmiin bbq-kastikkeen kippoon ja veistin muutaman palan cheddaria.

Grillissä paistui tabascolla ja suolalla maustetut jauhelihapihvit, ananasrenkaat sekä ylälämmöllä hampurilaisten sämpylät. Hei onko teillä muuten vinkata hyviä hampparisämpylöitä? Jotenkin nuo liian pullamössömäiset sämpylät eivät nyt enää mene. Sämpylät voisin itse tehdäkin, jos jostain takuuvarman ja hyvän reseptin löytäisin! Nyt vatsan viereen makoilemaan ulkosohvalle tuon kokki kolmosen kanssa. Netflixistä The Affair (mä olen niiiin koukussa, kiitos Anu suosituksesta) ja ehkä kylmää vissyä lasiin. Elämän pieniä iloja :)

LEPPOISIN LAUANTAI-ILTATERKUIN,


12 Responses to “Mike’s Diner // Kokkaavat miehet ♥”

 1. Anne Zeikel sanoo:

  Hi Maria,

  Kokkaavat miehet tosiaankin pistavat sukat pyorimaan jaloissa. :) Minunkin mieheni yl. hoitaa tuon grillauksen.

  Mun suosikkihampparisampyloita on Aldissa myytavat Pretzel hamburger bunit. Asun tosin taalla Yhdysvalloissa, joten en ole varma myydanko niita siella Suomessa.

  Hyvaa kesan jatkoa!
  anne

  • Maria Maria sanoo:

   Hi there Anne!

   Ihanaa, että sielläkin mies viihtyy bbq-hommissa :)

   Nuo Pretzel hamburger sämpylät kuulostavat hyvältä. Pitääkin googletella!

   Kiitos vinkistä ja ihanaa kesän jatkoa sinnekin <3

 2. Laura sanoo:

  Kokeileppa Pullahiiren leivontanurkan hampurilaissämpylä reseptiä. Hiukan työläs kyllä, mutta lopputulos palkitsee :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Laura

   ja hei vitsit, kiitos vinkistä <3
   Tuo kuulosti oikein hyvältä! :)

   Ihanaa alkanutta viikkoa!

 3. Marie sanoo:

  Ah, näyttääpä herkulle! Mulla on täällä onneksi myös kokkaava mies ja se on kyllä ihanaa. Me, tai siis hän ;D, teki briossisämpylöitä joiden ohje taisi olla K-ruokalehdessä.. Niiden ansiosta hampurilainen oli ihan eri sfääreissä.
  Mut mistä nuo pahviset laatikot? :D

  Marie

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Marie

   ja kiitos :)

   Ja kiitos vinkistä! Nuo briossisämpylätkin kuulostavat ja näyttävät huikean hyviltä :)

   Nuo pahviset loodat löysin Halpa Hallin alelaatikosta; kahdeksan hampurilaislaatikkoa yhteensä 0,50 euroa :D

   Kivaa alkanutta viikkoa!

 4. Hienoa että flunssasi on taittumassa, ehkä se siitä pian häviää.

  Minä tykkään kokkaamisesta silloin, kun on aikaa tehdä kaikessa rauhassa, reseptejä huolella lukien. Harvoin on ja olen ihan armottoman hidas. Siksi on ihanaa, että minullakin on mies, joka nauttii kokkaamisesta ja on ihan huippukokki. Samaa ruokaa saa harvoin kahta kertaa, ainakaan ihan pian peräjälkeen, koska hänestä on hauska kokeilla uusia reseptejä. Ja koska hän on myös paljon tehokkaampi ja nopeampi kuin minä, tekee saman ruoan kolmasosa-ajassa minuun verrattuna, hoitaa hän täysin yksin meidän arkiruokataloutemme. Yllä tie naisenkin sydämeen kulkee vatsan kautta!

  Ihanaa sunnuntaita <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Ei-Leen

   ja kiitos, flunssasta ei ole enää jälkeäkään (ellei rohtunutta nenänpieltä oteta huomioon ;)!

   Voih, tuollainen ruoanlaitto olisi ihanaa. Olisi ihanaa lukea ajan kanssa reseptejä, mutta kun mä olen vähän sellainen soveltaja, että teen yleensä ruoat oman pään resepteillä :D

   Kyllä, tie naisenkin sydämeen kulkee vatsan kautta <3

   Kivaa alkanutta viikkoa!

 5. Vera sanoo:

  Näyttääpä herkulliselle. Grilli ja mies, uuh!
  Eron jälkeen ”kriteerit”seuraavalle miehelle on: 1) Että on vapaa (valitettavan usein vastaan tulee ”paperilla varattu, henkisesti vapaa” -tapauksia. 2) Mua pidempi (muutama senttikin riittää, mutta oon itse 175, niin ei ihan helppoo). Extratoiveena: 3) Mielellään osallistu kokkailuun, tai edes haluaa auttaa. Yhdessä ruuanlaitto on minusta niin huippua, että sitä on iso ikävä. 4) Sporttisuus olisi iso plussa, sohvaperunointi 24/7 on niin nähty.
  Ei minusta ihan kohtuuttomia, eihän? Kun kyllästyt siellä omaasi, lähetä tänne *tirsk*.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Vera

   ja hei kiitos (mieskin oli kovin otettu ;D)! <3

   Ei lainkaan kohtuuttomia kriteereitä :) Itselläni oli kokolailla samat, ennen kuin mieheni tapasin (paitsi 2). Kohta 4 oli kriteerilistallani boldattuna; kyllä sen miehen sporttisuus on niin plussaa (24/7 sohvaperunamiehen jälkeen :D).

   Laitanko matkahuollolla vai Kaukokiidon pakettilinjalla? ;D Ei vais, ei onneksi ole kyllästymistä näköpiirissä. Varsinkaan nyt, kun toinen viihtyy ruoanlaiton parissa. REPS :D

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 6. H sanoo:

  Lidlin hampparisämpylät, ne italialaiset ym.grillaukseen tarkoitetut on parhaita lähikaupan hampparisämpylöitä. Varmasti toki leipomoista löytyy vielä parempi, mutta aina ei kerkiä kauas…
  Me tehdään usein myös ruishamppareita sekä itsetehdyillä jauhelihapihveillä että grillatulla kanalla.

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan H

   ja hei kiitos vinkeistä <3

   En ymmärrä, miksi olin taas unohtanut ruisleivän käytön hamppareissa?! No mutta, nyt muistan ja ens kerran sitten ehkä ruishamppareita tai sitten Liidelin :)

   Muksaa alkanutta viikkoa!

Kommentoi