tiistai 24. heinäkuu 2018

Mökkipuuhia

ILTAA IHANAT!

Pikaisesti tulin tallentamaan muistoja tänne sähköiseen mökkipäiväkirjaani ennen saunaan menemistä :) Sellaisia, joihin palata talven pimeillä. Ja toki lähettelemään mökkiterkkuja teille myös ♥ Tänään on ollut puuhapäivä. Itse skrapasin kesähuoneen ulkopuoliset puuosat hilseilevästä maalista ja maalasin ne valkoiseksi. Mies öljysi laiturin. Pari päivää sitten teimme klapeja loppukesän tarpeisiin. Siinä puuhastellessa mietin, että nämä ovat sellaisia juttuja, mitä ei tule ajatelleeksi kun käy vain vierailemassa mökillä.

Silloin taannoin, kun bruukkasimme käydä vanhempieni mökillä ei sitä ajatellutkaan, että kuinka paljon iskä ja äiti teki töitä sen eteen, että mökillä oli kiva olla. Oli puita, joilla lämmittää sauna ja ulkoisesti mökki siinä kunnossa, että se miellytti silmää. Mökki ei ole missään nimessä meille työleiri (edelleenkään), vaan nautimme mökkipuuhista. Ne on sellaisia, joita tulee mielellään tehtyä. Tietäen, että kaikki mitä tekee on panostus omaan hyvinvointiin.

Omaisuudesta tulee pitää huoli. Oli kyse sitten vaatteista, huonekaluista, autosta tai sitten mökistä, mutta en ymmärrä välillä ihmisten leväperäisyyttä sen suhteen, että antaa asioiden repsahtaa. Varsinkin siinä tapauksessa, jos itse pystyy omilla toimillaan lisäämään tuon omaisuutensa käyttömukavuutta ja -ikää. Kertakäyttökulutuskulttuuri on sellainen asia, jota vastaan kapinoin. Välillä ehkä vähän liiankin kärkkäästi ;)

Näin iltaa kohden järvi on taas tyyntynyt ihan peilityyneksi. Luonto on kuin ruskan väreissä konsanaan. Ilma on keltainen. Tämä kesä jää mieleen eritoten näistä illoista. Helteisistä illoista, kun ei tarvitse pukea pitkää hihaa ylle. Kun kärpäset surraavat ja lokit kirkuvat. Tämä kesä ei toivottavasti jää mieleen nollakalasaaliista. Tiedä minne meidän järven kalat ovat hellettä paenneet, mutta kertaakaan ei ole vielä tänä kesänä napannut. Toivottavasti ehkä tänä iltana? :)

AURINKOISIN TIISTAI-ILTATERKUIN,


3 Responses to “Mökkipuuhia”

 1. Sanna sanoo:

  Kauniita kuvia.Me tykätään samanmoisista puuhasteluista.Kalat on pohjassa,lämmintä pintavettä paossa:)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Sanna ♥

   Kamera on pysynyt kameralaukussa, joten kännykällä nämä kuvat räpsäisin :)

   Hei, kiitti vinkistä – täytynee laittaa sellainen vaappu (onhan se vaappu? :D), mikä menee pohjaan saakka!

   Ihania kesäpäiviä ♥

   • Sanna sanoo:

    Vaappuhan se.Ei kyllä kala nyt oikein syö.ihania kesäpäiviä sinne myös!

Kommentoi