maanantai 23. heinäkuu 2018

Lomakuulumisia & hellepäivän herkkuja 🍓

NO HEIPPAHEI IHANAT

ja helteisiä maanantaiterkkuja! :) Loman ensimmäinen virallinen päivä on tänään ja miten sitä jotenkin tuntuu, että olisi lomaillut jo pidempäänkin. Harvoin sitä pääsee näin heti loman alkuun lomatunnelmiin. Ehkä se on juurikin sen lämpimän kesän plussapuolia. Kun on tuntunut siltä, että on vähän niin kuin etelän lomalla koko ajan. Vaikka olisikin töissä. Auringonsuojakertoimet ovat olleet tänä kesänä sitä luokkaa, mitä siellä etelän lomillakin.

Hikipisarat ovat helmeilleet ylähuulen yläpuolella ja hiuksien tummennusprojektista ei näy enää merkkiäkään. Tänä aamuna kelloa katsoessani huomasin sen olevan 11.02. Ihan pienen sekunnin tunsin ihan inasen huonoa omaatuntoa siitä, että päivä oli jo niin pitkällä. Kunnes vaihdoin kylkeä, päätin huitaista huonon omatunnon takavasemmalle, otin kännykän käteeni ja katsoin eilen kesken jääneen Netfix -jakson loppuun.

Yhtenä hellekesän haittapuolena pidän sitä, että ei ole juurikaan nälkä. Välillä joutuu syömällä syömään. Tämä on huono yhtälö meille, ketkä rakastavat tehdä ruokaa. Varsinkin meille, jotka tekevät sitä kerralla niin paljon, että määrällä ruokkisi kokonaisen pataljoonan. Sen takia rakastan päivisin napostella sellaisia ”ei ruokia”. Välipalanomaisia lounaita, joiden avulla jaksaa pitkälle iltaan. Tämän kesän top viisi hellepäivän herkkua ovat:

1. tuoreet mansikat
-joskus muinoin sain mansikoiden ylensyönnistä migreenin. Tänä kesänä sitä ei ole onneksi tapahtunut. Mansikat ovat ihanan makeita. Onko näin ollut muina vuosina?
2. jäiset vesimelonisiivut
-joita syömme yhdessä karvaisen kaverin kanssa.
3. jäätelövariaatiot
-näistä ehdoton suosikki on jäätelökahvi; vaniljajädeä mukin pohjalle ja päälle hasselpähkinällä maustettua kahvia. Ai että!
4. salaatit ilman salaattia
-pilkottua kurkkua, tomaattia, avokadoa, loraus sitruunaa ja tuoreita yrttejä. Maistuvaa ja raikasta!
5. nice cream
-pitkästä aikaa intouduin tekemään tuota vähän terveellisempää jädeä pakkaseen. Banaani, avokado, kourallinen mansikoita ja kourallinen mustikoita. Täyttävää ja hyvää. (Wink wink! 3 x nice cream)

Kerroinkin IG:n puolella, että tänä kesänä täällä mökillä on ollut tosi huono nettiyhteys. En tiedä mistä johtuu. Tuossa Seitsemisessä on kyllä masto, jonka pitäisi taata 4 G, mutta ainakaan omalla liittymällä sellaista ei ole näkynyt. Kertookohan tämä siitä, että mökillä kuuluisi viettää enemmän aikaa offline? ;D

Joten nyt yhteydet poikki ja takaisin ulos kuulostelemaan, että kukakohan se murhaaja on tuossa kuuntelemassani Maria Wernissä. Ihanaa kesäisen viikon alkua sinne ruutujen toiselle puolelle. Muistetaanhan nauttia (ja olla valittamatta)…pian ne suloiset syyssateet ovat taas täällä 

MAANANTAITERKUIN,


4 Responses to “Lomakuulumisia & hellepäivän herkkuja 🍓”

 1. Anna sanoo:

  Mikään ei oo niin ihanaa, kuin että lomalla herää ennen puolisoa ja voi kattoa Johan Falkia netlixisttä puhelimella sängyssä, (koska nukahdin eilen kesken jakson ja mies kantoi sänkyyn). Sitten keittää aamukahvit termariin ja lähteä miehen kanssa veneellä lähisaareen uimaan ja syömään eväitä. Ihan mahtava loman aloitus ja toivottavasti näitä ihania lämpimiä päiviä riittää. P.S. Ootte kyllä miehesi kanssa ihana pari <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Anna!

   Hei ihan parhaita tuollaiset loma-aamut :) Aww, ihana miehesi, kun kantoi sut sänkyyn ♥

   Voi kiitos, tuli hyvä mieli tuosta ”ihanasta parista” ♥

   Kivoja lomapäiviä! :)

 2. JonnaG sanoo:

  Ihanaa lomaa ja terkut täältä Balkanilta! Suomen kesäiltoja ei kyllä voita mikään,vaikka nää etelän pimeät illatkin on ihania.
  Tänä iltana täällä pidellään sadetta ja katsellaan vuorilta nousevaa ukkosta. Koira tosin ei siitä niin piittaa….

  Nautinnollista lomaa ja helteisiä päiviä ja skål vielä hääpäivälle!!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka JonnaGee

   ja hei kiitos terkuista ♥

   Kuulostaa ihanalta teidän reissu ♥ Voi koiraressua. Meillä Toby ei ole muuten moksiskaan ukkosista, vaikka muuten aika arka onkin!

   Kiitos, kippis ja ihania lomapäiviä sinne ♥

Kommentoi