tiistai 17. heinäkuu 2018

Ilmainen investointi, suuri tuotto

HEIPPA IHANAT!

Pikaisesti ennen kuin lähden hakemaan rakasta ystävääni poikineen meille, oli pakko tulla kertomaan teille taas elämän suurista rikkauksista. Niistä, joista harvemmin joutuu mitään maksamaan, mutta jotka tuottavat. Suurella korolla ja pienellä riskillä. Tuotot ovat nostettavissa samantien ilman minkäänlaista kulua. Investointi taiteeseen, se kannattaa. Ja siitähän me olemme puhuneetkin täällä blogissa. Mutta investointi taideteokseen nimeltä Suomi Finland on vielä parempi sijoitus. Sijoitus hyvinvointiin

Eilen lähdimme viilennysveneretkelle miehen ja Tobyn kanssa. Otimme suunnan mökkisaaresta kohti järven pohjoisosia. Mökkijärvi on reilut 20 kilometriä pitkä, jonka eteläpäädyssä mökkimme sijaitsee. Puolivälissä teimme käännöksen takaisin. Puolen tunnin venematkalla silmä oli levännyt maisemissa, jotka näyttivät välillä kuin saaristossa konsanaan. Siellä täällä näkyi pieniä kivisiä saaria. Joissain kasvoi käppyrämäntyjä ja joissakin näkyi mökki. Veneretkellä piti olla tarkkana ja mennä ihan luotisuoraan  keskellä järveä. Mökkijärvi on täynnä kareja ja oikeastaan parasta olisi, jos olisi rauta/teräsvene. Lasikuituinen vene kun saa kolhuja kovin helposti ellei ole varovainen.

Toby nukkui sylissäni ja nautti tuulen tuiverruksesta. Itse laskin kameran pois kädestä ja ammensin tuon taideteoksen visuaalisuutta sisääni. Luonto antaa niin paljon. Ja hei, me olemme onnekkaita siksi, että uskoisin, että meillä kaikilla on yhtä hyvät mahdollisuudet lähteä nauttimaan luontoon ja saada siitä energiaa. Mielenrauhaa. Meillä on vielä tämän kesän patikkaretki Seitsemiseen tekemättä, mutta heti kun helteet helpottavat, on taas sinnekin pakko päästä nuuskuttelemaan metsän tuoksua.

Mutta nyt ei mennä metsään, vaan nauttimaan tästä ihanasta päivästä ihanan ystävän kanssa ♥ Sijoitus henkiseen pääomaan sekin!

TIISTAITERKKUSIN,


10 Responses to “Ilmainen investointi, suuri tuotto”

 1. Hanna sanoo:

  Wautsiwau mitä kuvia! Olen ihan samaa mieltä luonnon kauneudesta – joka aistille todellakin löytyy jotakin. Ja myös sen saatavuudesta. Juuri keskusteltiin tästä miehen ja ystäväpariskunnan kanssa viikonloppuna, kun olimme saaneet heiltä kutsun Päijänteelle veneilemään. Aivan mahtavia paikkoja!! Itse olen täältä Turun suunnilta syntyjäni ja saaristo on tuttu ja rakas. Mutta oi mitä tämä maamme kätkeekään sisälleen <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Hanna ja kiitos ♥

   Se on jännä, että tuo luonnon kauneus jaksaa ihmetyttää joka ikisenä vuodenaikana :) Onneksi meillä on neljä vuodenaikaa!

   Turun saaristoa katselin viime viikolla laivalta käsin ja ai että, sekin oli kaunis ♥

   Sitten taas toisaalta ei tarvitse kuin lähteä koiran kanssa lenkille tuohon lähimaastoon ja siitäkin näystä ilahtuu :)

 2. Susa sanoo:

  Samat ajatukset mielessä täälläkin ❤️ Viikko lomaa takana ja mooonta vielä edessä. Tämä uskomaton helle hellii meitä täällä mökillä niin ettei sisällä malta juuri käydä. Ollaan oltu ulkona aamusta iltaan ja vain nautittu tästä ihanuudesta. Me ollaan myös harrastettu noita viilennysveneretkiä ja olo on ollut kuin postikortin tai taulun sisällä, niin uskomattoman kaunis on tämä meidän saaristo ❤️

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Susa!

   Ja hei ihanaa lomaa ♥ Ulkona on kulunut meidänkin päivät! Tosin nyt taas kaupungissa ja sisätiloissa. Meillä piharemppa on kesken, joten kotipihalle ei ole asiaa. Ollaankin sitten käyty ihastelemassa kesäistä Tamperetta :D

   Nauttikaahan ♥♥♥

 3. Minkki sanoo:

  Luonto on kaunis ja voimaa antava.
  Perheelläni ei ole mökkiä eikä venettä.
  Eli täytyy tyytyä olemaan maan kamaralla.
  Jos veneily ja mökkeily olisivat ilmaisia investointeja mekin tekisimme samoin kuin te.
  Ei ole tarkoitus olla ilkeä, mutta kannattaa muistaa, että blogiasi lukee ihmiset monenlaisista elämäntilanteista.
  Kaikki eivät elä yhtä etuoikeutettua elämää kaikkine elämyksineen.
  Onnellinen voi olla missä ja milloin vain.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Minkki

   ja voi ei, nyt käsitit väärin; kirjoitin, että ”uskoisin, että meillä kaikilla on yhtä hyvät mahdollisuudet lähteä nauttimaan luontoon ja saada siitä energiaa.” Tarkoitin siis sitä, että koska meillä Suomessa on tämä mahdoton rikkaus nimeltä vihreä kulta, niin olemme onnekkaita, että kaikilla on siihen investointiin mahdollisuus. En toki sitä, että kaikilla on mahdollisuus mökkiin tai veneeseen ♥

   Yhtälailla sitä sielu saa nannaa, kun menen koiralenkille tuohon lähimaastoon. Luonto on ihmeellinen. Ja ainakin itse saan, kuten kirjoitin, siitä ihan älyttömän paljon energiaa. Kuten niin monesti täällä blogissanikin olen kirjoittanut, niin samoilla linjoilla ollaan: onnellinen voi olla missä ja milloin vain.

   Mukavia kesäpäiviä sinne ♥

 4. Ihania maisemia! Samanlaista rauhan tyyssijaa olen saanut ihailla viikon, vaikkakaan en vesille viitsinyt ja ehtinyt. Nyt olen matkalla Suomenlinnaan ja nautin jo etukäteen sen maisemista: merestä ja vanhoista rakennuksista luonnon keskellä. Minua ei edes haittaa, että varmaan moni muukin on valinnut saman paikan ja siellä voi olla aika tungosta :)

  Ihanaa päivää <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun
   ja hei kiitos ♥

   Sehän se onkin, että sitä silmäniloa Suomesta saa niin monesta paikasta; ei tarvitse lähteä vesille. Riittää kun menee tuohon lähimetsään :)

   Täytyy myöntää, että en ole ikinä käynyt Suomenlinnassa, mutta ah, miten tekisikään mieleni sinne päästä :)

   Kiitos samoin ♥♥♥

 5. Sanna sanoo:

  Olemme äärettömän onnekkaita täällä suomessa,että meillä on kaunis,puhdas ja upea luonto,josta voimme nauttia joka päivä ,varallisuudesta riippumatta.
  On metsiä,retkipaikkoja,järviä,meriä,rantoja,erämökkejä,kansallispuistoja,laavuja,saaria ym.ym.joihin jokainen pääsee nauttimaan aivan ilmaiseksi!
  Meillä lasten kasvatus on alusta asti,lähtenyt luonnon ja eläinten kunnioituksesta.
  Joku meistä mökkeilee järvellä,toinen saaristossa.Tämä on kuitenkin ihan jokaisen saatavilla.
  Ihan voi mennä vaikka lähimetsään,niitä meillä piisaa.
  Todellakin ilmainen investointi,suuri tuotto!Tästä voisin puhua ainiaan,suomen luonto ja luonnosta nauttimismahdollisuudet on ainutlaatuiset!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna,

   ja anteeksi kun vastaus vähän kesti :)

   Juuri näin; meillä on niin paljon rikkauksia. Ilmaisia sellaisia, joihin meillä kaikilla on mahdollisuus.

   Luonnon ja eläinten kunnioitus on munkin mielestä se yksi lastenkasvatuksen peruslähtökohtia. Kaikkien meidän, jopa aikuisten, pitäisi välillä miettiä kuluttamista ja sitä, miten me kohtelemme mm. tätä rakasta maapalloamme ♥

   Hei, ihanaa viikonloppua sinne – nautitaan ♥

Kommentoi