sunnuntai 08. heinÀkuun 2018

Kodikas & ihana hotellimme

SUNNUNTAI-ILTAA IHANAT!

Joko olette kyllĂ€styneet reissupostauksiin? 🙂 No, enÀÀ tĂ€mĂ€ yksi. NĂ€illĂ€ nĂ€kymin. Sain niin paljon tuolla reissun pÀÀllĂ€ olessamme kyselyitĂ€ meidĂ€n hotellista, joten ajattelin omistaa sille ihan koko postauksen. Hotelli on sen ansainnut. Ihana ja kodikas hotellimme oli Grupotel Club Menorca, joka siis sijaitsi Cala ’n Boschin kylĂ€ssĂ€ Menorcalla. Vain noin tunnin ajomatkan pÀÀssĂ€ lentokentĂ€ltĂ€. En olisi voinut toivoa ihanampaa hotellia tĂ€lle meidĂ€n tyttöjen reissulle. EnsimmĂ€iselle laatuaan, mutta ei missÀÀn nimessĂ€ viimeiselle. En olisi aiemmin edes tullut ajatelleeksikaan lĂ€hteĂ€ reissuun lasten kanssa kolmistaan. Ja nĂ€in jĂ€lkikĂ€teen mietin, ettĂ€ miksiköhĂ€n en. Kaikki meni niin superhyvin, ettĂ€ jos vain joskus mahdollisuus tulee, niin ihan varmasti lĂ€hdemme uudemman kerran.

Ja vaikka tarkoituksena on nĂ€hdĂ€ maailmaa mahdollisimman monelta eri kantilta, niin ihan suinpĂ€in olisin myös valmis lĂ€htemÀÀn tuonne takaisin. Aloitetaan hotellin plussista. Sijainti, ehdottomasti. Vaikkei se ihan meren rannalla ollutkaan, niin rantaan oli vain noin kaksisataa metriĂ€. Hotellin takana olevan puiston reunalta, kun sukelsi pusikkoon, niin pÀÀsi oikoreittiĂ€ rannalle. Kaksi supermarkettia löytyi ihan sadan metrin sisÀÀn hotellista, siitĂ€ myös iso plussa. Cala ’n Boschin satamaan oli noin kolme sataa metriĂ€. Ei paha matka siihen nĂ€hden, ettĂ€ satamasta löytyy varmastikin parikymmentĂ€ ravintolaa ja ainakin kymmenen kauppaa. NĂ€illĂ€ pĂ€rjĂ€isi jo aika pitkĂ€lle. Ainakin minĂ€ pĂ€rjĂ€isin, sillĂ€ en ole mikÀÀn shoppailuihminen 🙂

Hotellin henkilökunta saa ison plussan. Respassa, baareissa ja ravintolassa saatiin aina hymyjÀ ja vaikkei meillÀ yhteistÀ kieltÀ aina ollutkaan, niin aina saatiin asia selvitettyÀ. Respahenkilökunta puhui sujuvaa englantia, mutta muuten puhuttiin osin kansainvÀlisellÀ elekielellÀ. Eli sillÀ hymyllÀ. Koska saimme ÀkkilÀhdön kohtuullisen edullisesti, niin herÀteostoksena ostin meille all inclusive:n. MinÀ, joka olen aina sitÀ mieltÀ, ettÀ ulkomaan lomien ehdotonta ihanuutta on se, kun illalla pÀÀsee ravintoloihin kiertelemÀÀn ja lukemaan ruokalistoja. KÀymÀÀn mahdollisimman monessa eri ravintolassa nauttimassa. Jep, nÀin jÀlkikÀteen olen vain niin onnellinen, ettÀ otimme tuon all inclusiven. Veikkaan, ettÀ tuo all inclusive maksoi itsensÀ takaisin jo niiden kaikkien kokisten ja jÀÀtelöiden ansiosta, joita tytsyt uima-altailla pÀivittÀin nauttivat.

Ruoka oli niin hyvÀÀ. Aamiaisbuffett oli runsas ja sieltÀ löytyi jokaiselle jotakin. Aamiainen tarjoiltiin 08.00-10.30. Lounasbuffa oli yhtÀ runsas kuin illallisbuffa. Lounaaksi itse usein söin keiton sekÀ salaattia. Lounasbuffet tarjoiltiin 12.30-14.30. Illallisbuffet oli 18.30-20.30. Illalla tarjolla oli vaikka sun mitÀ. Joka pÀivÀ erilaista paellaa, valmiita salaatteja, tee-se-itse-salaatteja, maailman parhaita just paistettuja pitsoja sekÀ kokin silmiesi edessÀ paistamaa kalaa, kanaa tai lihaa. JÀlkkÀripöydÀt ja jÀtskivalikoima oli sekÀ pÀivÀllÀ ettÀ illalla ihan priimaa. All inclusive sisÀlsi myös juomatarjoilut 24/7. Uima-allasbaarin listalta sai valita melkein kaikista juomista mieleisensÀ. Aina sangriasta cavaan, proseccosta aurinkovarjolla koristelluihin drinksuihin.

Hotellialue oli kodikas myös. PÀÀrakennuksessa sijaitsi ravintola ja baari, mutta muuten suurin osa huoneista sijaitsi rivitalonomaisissa taloissa. MeillÀ oli kaksio, jonne mahduimme oikein hyvin. Keittiö oli hyvin varusteltu ja parvekkeelta oli nÀkymÀt ilta-aurinkoon ja uima-altaalle. Valkoiset matalat talot kiersivÀt uima-allasta. Kauniit kukkaistutukset kukoistivat ja alue, kuten koko Menorcan saarikin, oli ÀlyttömÀn siisti ja puhdas. Hotellilla oli kaksi uima-allasta; vauvojen ja sitten isompien. Isompien ihmisten uima-altaan syvyys vaihteli 150 cm ja 240 cm vÀlillÀ.

Koska hotelli teki vaikutuksen ihan ensimetreiltĂ€, niin on vaikea löytÀÀ moitteen sanaa. Jos jotain niin ehkĂ€ voisin miinuksena sanoa sen, ettĂ€ uima-allasalue oli kovin ruuhkainen. Ja sen, ettĂ€ jos et ollut ajoissa hereillĂ€, niin paikkoja ei liiemmin ollut ihan altaan vierellĂ€. Nurmikolla kyllĂ€kin. Se, mikĂ€ itseĂ€ni jĂ€lleen tĂ€llĂ€kin lomalla hieman Ă€rsytti oli ihmiset, jotka varasivat aurinkotuoleja. Miksi, oi miksi? Usein aamulla kahdeksan aikaan siellĂ€ oli jo rantasandaalia, pyyhettĂ€, kirjaa tai ihan mitĂ€ vaan laitettu tuolin pÀÀlle varauksen merkiksi. Nuo tuolin varanneet saattoivat lipua paikalle vasta kymmenen jĂ€lkeen. Uima-altaan aukioloajoissa olisi myös parannettavaa. Isot plakaatit sanoivat sen olevan auki klo 10-18. Me parkkeerasimme usein uima-altaille jo klo 9.00, mutta en antanut lasten mennĂ€ uimaan ennen klo 10. Koska sÀÀnnöissĂ€ nĂ€in luki 😀 Wi-fi toimi aamuisin hyvin, mutta iltaisin ei juurikaan. Ravintolassa wifiĂ€ ei ollut, mikĂ€ loppujen lopuksi oli kuulkaa ihana asia!ID

Olen elĂ€mĂ€ni aikana aika monessa hotellissa ollut. NĂ€hnyt Dubain viiden tĂ€hden loistohotellin, mutta kokenut myös yhden tĂ€hden hotellin, jonka lattioilla vilisi torakoita. Ja kaikkea siltĂ€ vĂ€liltĂ€. Ainakin nyt, kun Ă€kkilĂ€hdön avulla saimme reissun edullisemmin, tuntui ettĂ€ tĂ€mĂ€ hotelli oli eniten vastinetta rahoille mitĂ€ ikinĂ€ ennen. Katsoin hotellin hinnan virallisen hinnaston mukaan ja olisin siitĂ€ voinut ihan senkin summan maksaa. Sen verran kokonaisvaltaisesti rentouttava kokemus loma nĂ€issĂ€ maisemissa oli. Jos meidĂ€n yksi ”home away from home” sijaitsee kaukaisilla mailla Thaimaassa, niin tĂ€stĂ€ Club Menorcasta voisi hyvin tulla toinen samanmoinen. Sellainen tyyssija, johon aina silloin tĂ€llöin tulee palattua. Instagramissa profiilini alta muuten löytyy kohokohdista ”Menorca”. SieltĂ€ löydĂ€tte sitten videomateriaalia hotellista enemmĂ€nkin ja muun muassa tuosta meidĂ€n ihanasta huoneesta!

Nyt suihkuun ja kohti kuvaushommia. Toby oli viettĂ€nyt aikamoista kesĂ€-Ă€ijĂ€elĂ€mÀÀ tÀÀllĂ€ miehen kanssa, ettei siinĂ€ ollut juuri ehtinyt turkkia puunata. IltapĂ€ivĂ€ kului tĂ€nÀÀn mökiltĂ€ tullessamme koiruuden turkin kanssa, joten ehkĂ€ nyt olisi sopiva aika laittaa myös itsensĂ€ edustuskuntoon…ennen kameran eteen siirtymistĂ€ 😉

SULOISTA SUNNUNTAI-ILTAA,

PS. ja hei, jos teillÀ on hotellista kysyttÀvÀÀ, niin kysykÀÀ ihmeessÀ! Tarinaa olisi taas riittÀnyt vaikka kuinka ja paljon, joten voi olla, ettÀ jotain oleellista jÀi kertomatta.


6 Responses to “Kodikas & ihana hotellimme”

  1. Lesina sanoo:

    Oltiin itse samaisessa hotellissa vuosi sitten lomalla. Omasta mielestÀni all inclusive oli suppeampi valikoimaltaan mitÀ etelÀnkohteissa yleensÀ on ja se hieman harmitti. Allasalue oli tosi siisti ja lapset viihtyi hyvin. Oli tosi kiva lukea toisen arviota samasta paikasta, jossa on itse ollut.

    • Maria sanoo:

      Hei Lesina!

      Ihanaa, sinÀkin olet pÀÀssyt kokemaan tuon paikan <3

      Totta on, ettĂ€ verrattuna esim taannoiseen Kap Verden AI:n valikoima oli suppeampi, mutta laatu/vaihtelevuus korvasi mÀÀrĂ€n. Ainakin itse koin, ettĂ€ valikoima oli viikon aikana laaja ja samoja ruokia ei kierrĂ€tettu illasta toiseen. Isompien hotellien AI:iin verrattuna toki oli suppeampi valikoima jo tilanpuutteenkin takia. Tosin tĂ€ssĂ€kin koin, ettĂ€ mieluummin pienesti ja kodikkaasti maistuvaa 😀

      Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  2. u sanoo:

    Hih, tuosta wifista tuli mieleen: Oon huomannut useammallakin lomalla kaipaavani aikaa ennen nettiĂ€, vaikka arjessa kotona sitĂ€ mieluusti kĂ€ytĂ€nkin. Tuntuu nimittĂ€in siltĂ€, ettĂ€ lomat eivĂ€t nykyÀÀn enÀÀ ole niin rentouttavia, kun netin kautta pystyy roikkumaan kotimaan tapahtumissa kiinni. Ei tule enÀÀ sitĂ€ viikon mittaista uutis- ja kuulumispimentoa, kun Hesarin sivuja ja Facea voi selata uima-altaalla. Voisihan sitĂ€ toki itsekin mÀÀrĂ€tĂ€ itsensĂ€ somelomalle, mutta se onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty… 🙂

    • Maria sanoo:

      Heippa U

      ja kuule sanos muuta 🙂 Tuolla altailla maatessani mulla meni yksi pĂ€ivĂ€ akku puhelimesta. Kolme tuntia ilman puhelinta tuntui aivan luksukselta. Aluksi ihisti ja ahisti, mutta loppujen lopuksi sitĂ€ ”tyytyi kohtaloonsa” 😀

      Someloma on suunnitelmissa tÀÀllÀkin. KesÀllÀ tavoitteena on silloin tÀllöin viettÀÀ tÀysin kÀnnykÀtön pÀivÀ. SitÀ kun tulee selattua niin paljon pÀivÀn aikaan!

      Ihania kesĂ€pĂ€iviĂ€ ♄

  3. Sari sanoo:

    Moi
    MeillÀ reissu Menorcalle parin viikon pÀÀstÀ. Olisipa kiva lukea vielÀ postauksiasi, reissasitteko saarella, mitÀ nÀhtÀvÀÀ, kaikki kiinnostaa.

    • Maria sanoo:

      Moikka Sari

      ai ettĂ€, teillĂ€ on reissu vielĂ€ edessĂ€ 🙂

      Me otettiin Ă€kkiloma sillĂ€ ajatuksella, ettĂ€ vain olemme ja nautimme. NĂ€in teimmekin. KĂ€vimme Cala’n Boschin lisĂ€ksi vain pari kertaa Ciutadellassa. Suosittelen auton vuokrausta – liikenne oli ihanan vĂ€hĂ€istĂ€ (ainakin tuolla, missĂ€ me liikuimme). Autolla pÀÀsee kĂ€tevĂ€sti kiertĂ€mÀÀn saarta ristiin rastiin!

      Ihanaa loman odotusta ♄

Kommentoi