torstai 21. kesäkuu 2018

Iloista juhannusta! (+ pari naposteluvinkkiä)

HEI HELLUREI IHANAT!

Saari on valmis ottamaan juhannuksen vieraineen vastaan. Liki tunti meni, että sain kaikki juhannusta varten varaamani ruoat purettua jääkaappiin ja kaappeihin. Ei ainakaan nälkää tulla näkemään, se on ihan varma :) Kuten IG:n puolella kerroinkin, niin mukaan pakattiin lautapelejä ja paljon reipasta juhannusmieltä. Villasukkia ja -takkeja. Olen siitä vähän erilainen (nuori ;)), että rakastan kesää myös silloin, kun sataa. Toki aurinkoisella kelillä on enemmän tekemistä, mutta mielelläni pitelen sadetta sisällä ja kuuntelen ropinaa huopakattoon. Kynttilöitä paljon palamaan kesähuoneeseen ja lämppärit päälle. Eiköhän niillä pärjätä tämä juhannus.

Tosin, vielä ei edes sada, vaikka sääennusteen mukaan pitäisi sataa. Joten, you never know. Mies teki töitä vimppaan hamaan asti täällä saaren toimistollaan ja sillä aikaa itse valmistelin meille pienet juhannusherkut. Lasilliset sangriaa (punaviiniä, spriteä, appelsiinin viipaleita, mansikoita ja sitruunamelissaa) sekä tuollaisia pikkusuolaisia. Tällä kertaa käytin pikkusuolaisten pohjana saaristolaislimppua, mutta nämä toimivat myös ruisleivällä. Päälle levitettävää vuohenjuustoa ja mansikkaa. Joskus kruunaan koko komeuden vielä balsamicolla, mutta saaristolaislimpun kanssa kokonaisuudesta tulisi liian makea, joten jätin balsamicon pois.

Toisena naposteluvinkkinä; halkaise luumutomaatti pituussuunnassa ja sivele sen pinnalle (valkosipuli)tuorejuustoa. Paina kansi kiinni ja napostele suoraan suuhun. Niin hyvää. Tänään kotona söin lounaaksi varmastikin rasiallisen täytettyjä tomaatteja. Tuorejuustorasian pohjalle kyllä jäi vähän jäljelle ;)

Tänään illan suussa saadaan maailman parhain anoppi ja appiukko viettämään yhdeksi yöksi juhannusta kanssamme. Tarjolle laitamme kokonaisena grillattua siikaa sekä savustettua lohta. Uusia perunoita ja silliä. Eli perinteisiä juhannusherkkuja. Huomenna mummu ja taata lähtevät muihin juhannustouhuihinsa ja saamme saareen ystäväperheen. Sen ihanan siitä orapihlaja-aitamme toiselta puolen. Joiden kanssa on tullut vietettyä jo monen monta juhannusta yhdessä. Mieleenpainuvimpana niistä toissa juhannus. Se, kun oli suuresti surua. Mutta kuitenkin suuresti iloakin. Se oli tuo ystäväperheen äiti, joka sai juhannusiltana miehen ylipuhuttua koiran hankintaan. Ja tässä sitä ollaan, onnellisia koiran omistajia :)

Huomenna luvassa ribsejä ja muutamaa erilaista salaattia. Mansikkakakkua en ole vielä leiponut, mutta sellainen pappilan hätävaraleipomus on suunnitelmissa jälkkäriksi huomiselle. Siihen laitan mansikoita eli ajakoon se nyt mansikkakakun viran :) Lauantaina, kun jäämme saareen omalla porukalla on vuorossa grillipizzaa! First things first eli ruoka-asiat – ne on ainakin kunnossa!

Nyt lohi suolaukseen ja siikojen massuihin sitruunaa sekä yrttejä. Pikkuhiljaa näyttää siltä, että ne sadepilvetkin saavuttavat meidät, joten ehkä sitä voisi sytytellä muutaman kynttilän. Palataan asiaan viimeistään sunnuntaina, siihen asti toivotan teille oikein Ihanaa ja Turvallista Juhannusta ♥ 

JUHANNUSTERKUIN,

 


4 Responses to “Iloista juhannusta! (+ pari naposteluvinkkiä)”

 1. Anu sanoo:

  Ihanaa juhannusta teille! <3 Kommentoin erittäin harvoin mutta tykkään tästä blogista hirmuisesti <3 :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anu

   ja hei kiitos – sinne myös ihanaa loppujuhannusta ♥

   Ja kiitos, kun kommentoit ja kiitos myös ihanasta palautteestasi :) Yritän jatkaa samaan malliin! ;)

 2. Sanna sanoo:

  Ihanaa juhannusta!Täällä nautitaan myös kovin sateen ropinasta ja myrskytuulista kynttilöiden kera.Varsinkin kun on ollut niin kuivaa.Juhannussauna tulen loimussa,sateen ropistessa peltikattoon on ihan parasta.Nautitaan:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moimoi Sanna

   ja kiitos, samoin sinne – ihanaa juhannuspäivän iltaa ♥

   Eikös olekin ollut kerrassaan tunnelmallista? Olen nauttinut kans täysin rinnoin :) Joku varmasti pitää ihan tärähtäneenä, mutta sateinen kesäilta on niin tunnelmallinen :D

   Kuulostaa ihanalle teidänkin jussi ♥

Kommentoi