perjantai 15. kesäkuu 2018

Mökkiterkkuja

HEISPULIHEI VAAN

ja terkkuja mökiltä! Mikä siinä onkaan, että työaamuina, kun kello soittaa kuudelta voisi nukkua vaikka kuinka pitkään. Tänä aamuna, kun miehen herätyskello herätti kukonlaulun aikaan olin tikkana valmis myös nousemaan. Hei ei sen näin pitänyt mennä! Siinä aikani kieriskelin ja sitten luin reilun pari tuntia (iso suositus Vera Valan uusimmalle!). En voinut nousta, ettei jaloissani nukkunut koira herää. Puoli yksitoista oli pakko antaa periksi ja nousta. No mutta, vaikkei nyt ihan kellon ympäri tullut nukuttua, niin olo on silti levännyt. Silmäpussitkin lienee jo vähän sulaneet.

Tälle päivälle oli suuria suunnitelmia; esikoisen kanssa päätettiin käydä jokainen mökin nurkka ja kaappi läpi huomisia ruokakuvauksia varten. Tähän mennessä (klo 14.35) ollaan käyty tasan takan päällinen läpi :D Onhan tässä vielä aikaa… Siinä missä oma rytmi ei ole ihan vielä loma-aikataulussa, on nuo meidän lapset omaksuneet kyllä kesälomarytmin. Tuossa ennen kahta alkoivat kyselemään aamupalan perään. Pyöräytin aamuisista kaurapuuron jämistä rieskoja. Miten ne ovatkin lämpiminä niin hyviä! Harmillisen usein kaurapuuron jämät joutavat kuitenkin roskikseen. Rieskat syntyvät kolmesta ainesosasta; kaurapuurosta, vehnäjauhosta ja yhdestä kananmunasta. Helppoa ja herkullista.

Huomisia ruokakuvauksia varten olen vähän suunnitellut kattausjuttuja. Vaikka katamme vasta yhdessä, niin olen miettinyt, että mitä luonnon antimia lautasliinoihin laitetaan ja arponut niiden viiden pöytäliinan välillä, jotka saareen toin. Saaressa kun on rajattu valikoima astioitakin (siis saman sarjan astioita), niin toin kotoa käsin ruokalautaset. Juomalaseja meillä taitaa olla just ja just sopiva määrä niin, että saadaan kaikille samaa sarjaa. Kattaukseen pääsevät kukat haetaan huomen aamulla mantereen puolelta. Luonto tarjoaa nyt parastaan 

Mutta nyt kommenttien kimppuun ja sitten on pakko tsekata, että muistinhan tuoda kaikki tarvittavat raaka-aineet ruoanlaittoon. Jos en, niin sitten pikainen pit stop mökkikaupunkiin, kunhan miehen työpäivä loppuu. Illemmalla sitten jalkapalloa ja saunaa, savustettua lohta ja uusia perunoita. Life’s good!

IHANAA VIIKONLOPPUA TOIVOTELLEN,

PS. miltä näyttää teidän muiden mökkiläisten mustikkasato? Musta tuntuu, että kuivuus on tehnyt tehtävänsä; mustikan raakileita ei ole juuri nimeksikään…


12 Responses to “Mökkiterkkuja”

 1. Anne sanoo:

  Peukalo keskellä kämmentä tiedustelee ohjetta noihin kaurapuurorieskoihin sekä jos saisi myös uusimman instakuvan kinkkupiirakkareseptin :)
  Ihanaa lomaa teille!! ❤

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Anne!

   Voih, tein nuo taas vähän mututuntumalla, mutta hyvänä sääntönä pidän sitä, että kaurapuuroon lisään yhden munan ja niin paljon vehnäjauhoja, että seoksesta tulee taikinamainen. Sitten taputtelen vehnäjauhoisin käsin taikinasta ”lättyjä” pellille :) Voitelen vähän voilla ja paistan 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes rieskat ovat rusehtuneet hieman :)

   Tuo kinkkupiirakka tuli tuolla kertaa tehtyä Emmental-raastepussin kyljestä napatulla reseptillä (tosin valmis piirakkapohjaan). Lisäsin vielä paprikaa pilkottuna!

   Kiitos ja ihania kesäpäiviä sinne ♥

 2. Saana sanoo:

  Hei Maria,

  täällä huutelee piiiitkäaikainen lukijasi, joka ei ole yhtään kommenttia ennen tätä kirjoittanut, vaikka monesti on pitänyt. Sitä vaan piti sanomani, että KIITOS ihanasta blogista. Sun tekstit on älyttömän voimaannuttavia, elämänmyönteisiä ja mielenkiintoisia, ja vaikutat itsekin ihan huipputyypiltä. Ihanaa kesää sulle ja perheellesi! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Saana

   ja hei voi kiitos – ihanaa, että jätit kommentia ♥ KIITOS teille ihanille lukijoille. Te kun olette se syy, miksi tätä hommaa teen :)

   Kiitos vielä kerran, punastelen täällä sun kohteliaisuuksille.

   Samoin sinne, ihanaisia ja aurinkoisia kesäpäiviä ♥

 3. LPP sanoo:

  Jee!
  Oon odottanut sun mökkipostauksia <3

  • Maria Maria sanoo:

   Hei jee,

   ihanaa – nyt niitä nimittäin sitten pukkaa oikein olan takaa, takavasemmalta ja joka suunnasta :D

   Suloisia kesäpäiviä sinne ♥

 4. Sanna sanoo:

  Terkut täältä saaristosta mökiltä:)mustikat kukkii,kuivuus ei vielä hirveästi ainakaan silmiin näy.odotan innolla mökkijuttujasi,me soudetaan aamulla kauppaan hakemaan unohtuneet lettutarpeet.ihanaa vkonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi Sanna

   ja kiitos saaristoterkuista – liki tunsin merituulen tuoksun nenässäni ♥

   Ihana kuulla, että siellä ei vielä kuivuus ole vienyt mustikkasatoa. Meillä on siellä täällä yksi raakile ja nekin harvat tuo koiruus meinaa syödä :D

   Oih, kuulostaa ihanalle souturetki!!

   Suloista sunnuntaita sinnekin, nautitaan ♥

 5. Hanna sanoo:

  Oletko tehnyt perunalepuskoita muussin jämistä? Mummo teki aina niitä. Meillä tehdään perunamuussia aika harvoin mut jos tehdään, teen lapsille iltapalaksi lepuskoita. Niin hyviä!

  Ihanaa viikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Hanna

   ja hei kiitos muistutuksesta ♥ Joskus olen tehnyt, mutta siitäkin on vuosia aikaa. Pittääkin muistaa tämä ensi kerran. Tosin meillä yleensä nuo lapset kaapivat kattilanpohjan puhtaaksi perunamuusista :D

   Ihanaa sunnuntai-iltaa sinne ♥

 6. Kaura sanoo:

  Ihanat rieskat, ja hyvä idea nuo lautasliinat ja mustikanvarvut. Nauttikaa mökillä olosta, ja kesäpäivistä! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsankeipsan Kaura

   ja kiitos ♥ Mökillä kattauskin saa vaikutteita tuosta ympärillä olevasta luonnosta :) Mustikanvarvuissa tosin on yleensä tässä vaiheessa jo raakileita. Voihan kuivuus!

   Hei kiitos ja ihanaa kesäsunnuntaita sinnekin ♥

Kommentoi