sunnuntai 25. maaliskuu 2018

Kotikutoinen sunnuntai & uusi ruokatilamme (+ huikea alekoodi)

*postaus sisältää mainoslinkkejä

HEIPPAHEI,

ja suloista palmusunnuntaita! Tunsitteko sen tänään? Nimittäin sen, että aurinko lämmitti ihan todenteolla! Oltiin Tobyn kanssa virpojia etsimässä ulkona, kun ei oikein meinannut ovikello soida ja hikinoro valui selkää pitkin toppatakin alla. Sen muutaman kerran, kun ovikello soi, niin toinen ryntäsi vastaanottamaan noitia haukun kera. Pääsiäistipu ponnarissa kiinni :D

Sunnuntaissa on jälleen tänään ollut sitä sellaista rauhallisuutta, jota sunnuntailta kaipaankin. Leppoisuutta ja ripaus kotikutoisuutta. Keittelin meidän pikkuvirpojille riisipuuroa lounaaksi ja paistoin aamuisesta kaurapuurosta rieskoja. Sellainen kotikutoinen meininki on ollut tänään ja hyvä niin.

Olenkin tainnut kertoa teille, että meillä kotona oli sunnuntai-iltana usein puuroa ruoaksi. Mannapuuroa tai riisipuuroa. Sunnuntaipuurosta on tullut myös meidän perheemme yhteinen juttu. Sitä ei välttämättä nautita iltaisin vaan juuri sunnuntaipäivisin. Tietyt rutiinit ja muistot omasta lapsuudesta ovat omiaan tuomaan varsinkin sunnuntaihin sen suloisen olotilan. Itse rakastin sitä ääntä, joka kuului kun äiti hääräsi keittiössä. Mieli oli levollinen silloin, kun näin äiskän essu päällä puuhastelemassa sunnuntaipuuhastelujaan. Olen huomannut, että meidän lapset ovat tulleet äitiinsä; silloin on hyvä olla kotona, kun äiti ei suhaile paikasta toiseen, vaan puuhailee keittiössä. 

Tänä sunnuntaina aikaa on vietetty tuossa uudessa ruokatilassamme. Ja hei, te ketkä ette tuosta Katesta tykkää, niin lohdutuksen sanana; Kate on vain pikaisella visiitillä ruokatilan seinällä ;) Ne pari ihanaa julistetta, joita tuohon haaveilin olivat seinälle armottoman liian pieniä. Arviointivirhe itseltäni. Nyt nuo julisteet ovat olohuoneessa muutaman muun julisteen kanssa. Tuo ruokatilan seinä kaipaa ison taulun tai julisteen. Haaveissa olisi joku väritön abstraktimaalaus, mutta omista kätköistä sellaista ei löydy tähän hätään. Vanhoja kunnon öljyvärimaalauksia maalaismaisemista löytyy sitten senkin edestä :D

Pöydäksi ruokatilaan päätyi suorakaiteen muotoinen pyöreän sijaan ja näin jälkikäteen ajateltuna teimme oikean ratkaisun. Rakastan istua ihan ikkunan vieressä ja katsella ulos kadulle. Pöytä on myös jatkettava molemmista päistä, joten siihen mahtuu enimmillään 10 henkilöä. Nuo ruokailuhuoneessamme vuorokauden ajan olleet Jotexin Nattavaara -tuolit sopivat valkoisen pöydän kanssa kuin nenä päähän. Ne ovat kyllä niin mahdottoman kauniit tuolit, että en ole vähään aikaan nähnyt noin kauniita tuoleja! Edes se seikka, ettei niitä saa täysin pöydän alle, ei haittaa käytännössä laisinkaan. Molemmilla puolin pöytää on riittävästi tilaa, että tuolit saa vedettyä riittävästi taaksepäin istuutumisen hetkellä.

ID

Harmi, ettei tuota ruokapöytäämme ole enää saatavilla Jotexilla, mutta tuo Townsville -valaisin sieltä vielä löytyy! Myös valaisimeen olen erittäin tyytyväinen. Aluksi mietin kuparista, mutta kyllä musta sopii tuohon tilaan sittenkin paremmin.

Sain jaettavaksi teille lukijoille 20% alennuksen Jotexin verkkokauppaan! Alekoodi on voimassa huomisesta maanantaista lähtien eli ajalla 26.3.-1.4. Koodi on: JOTEXALL20 (alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin, tilaajaetuihin tai alehintaisiin tuotteisiin)

Voi kun tämä alennuskoodi olisi ollut silloin käytössä, kun itse kävin huonekalu- ja valaisinostoksilla :) Tosin tuon alennuksen turvin saisi nytkin esimerkiksi noista tuolikaunokaisista niin hyvän alennuksen, että tekisi mieleni tilata niitä muutama lisää. Tai käydä katsomassa muuten Jotexin ruokatuolivalikomaa. Kuten totesin, niin jotenkin nuo meidän Vitran valkoiset DSR:t eivät natsaa tuonne tummanpuhuvaan ruokahuoneeseen. Tila tarvitsisi lämpimän puun kosketusta.

Lämpimän puun kosketusta tarvitsisi nyt tuo meidän takkammekin. En ymmärrä, miksen saa puita palamaan. Toinen pikkuisista virpojistamme kehitti itselleen tähän hätään kuumeen ja kovin kylmä kuulemma on. Takan lämpöä kaivattaisiin. Toivottavasti tämä on sitä lyhyempää taudin sorttia eikä sitä viikon kestävää. Pääsiäinen ja pohjoinen kutsuu viikon puolivälissä, joten nyt ei olisi oikein aikaa sairastella 

SULOISTA SUNNUNTAITA TOIVOTELLEN,


28 Responses to “Kotikutoinen sunnuntai & uusi ruokatilamme (+ huikea alekoodi)”

 1. Tuija sanoo:

  Tuolit ovat kyllä superkauniit , ja ainakin omaan silmään sopivat paremmin valkoisen kuin tumman pöydän kaveriksi.
  Suurenna seinälle joku luontokuva esim. Lapista tai kesämökiltänne. Ei ehkä kyllästy yhtä nopeesti kuin Katen kasvoihin :) .
  Täälläkin ihmeteltiin miksi virpojia ei tänä vuonna näy, kunnes selvisi että ovikello oli hajalla :D .

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Tuija,

   kyllä ne tulevat paremmin esiin tämän valkoisen pöydän äärellä ♥ Sitä paitsi vaikka ne meidän toiset valkoiset tuolit sopivatkin tuon valkoisen pöydän kanssa, niin tila oli vähän pliisu. Nyt on lämpöä :D

   Hei kiitti vinkistä, iso valokuvataulu voisi toimia!

   Voi ei, mutta hei jos jotain positiivista, niin nyt teillä on pääsiäiselle sitten nameja ;)

   Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

 2. Tiina sanoo:

  Hyvältä näyttää ja tuolit ovat ihanat! Sainpas hyvät naurut itselleni, kun kamppailin täällä, että kommnentoinko Katea vai en. Olen niin arka sanomaan mitään toisen valinnoista, etten vaan pahoita mieltä mutta nyt kun katsoin taulua tuli tunne, että sanon…sitten päätin, että en sano, kun se on sun seinä ja sun valinta. Hih…
  Hyvää Palmusunnuntaita, Tiina

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Tiina

   ja kiitti ♥

   Hihii, voi sua! Kyllä saa sanoa; Kate reppana on saanut niin paljon pahoja katseita täällä meilläkin (mieheltä), että ihan sääliksi häntä käy :D

   Ihanaa alkanutta viikkoa sinne ♥

 3. Hertta sanoo:

  Aivan superkauniit tuolit, klassikkoainesta! Ehkä kannattaisikin ostaa pari lisää, toimivat yksinäänkin vaikkapa eteisessä. Oletko jo maininnut jossain, ovatko myös hyvät istua? Huippuhyvät vai ihan hyvät?

  Oli hauska lukea ylempää Tuijan kommentti, sillä itsekseni ajattelin kuvia katsellessani, että joku ihana, kesäinen mökkikuva saarestanne voisi olla upea kontrasti modernille, mustavalkoiselle keittiöllenne. Rakas paikka ja jotenkin luontoaihe sopisi tuoleihinkin, joissa on vahva puukuvio. Mänty, kalliota, järvi… vihreää, harmaata, sinistä. Iso kuva vaakatasoon. Ja toki se väritön abstraktikin sopisi, ihan omanlaisensa tunnelma tulisi siitäkin. Mutta kaikenkaikkiaan erittäin viihtyisä ja kutsuva tila! Voin kuvitella, että jatkossa parhaat keskustelut käydään juuri tuon pöydän ääressä :)

  Ja hih… minunkin mielestäni Kate on aika creepy… makuasioita :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moro Hertta

   ja kiitos kaunis ♥

   No näitä voisi kyllä ostaa muutaman lisää, varsinkin nyt kun on tuo alekoodi :) Ovat superhyvät istua, tykkäämme me!

   Sellainen mökkitaulu olisi ihana. Täytyy kaivella viime vuosien kuvia. Toisi aina mieleen sen meidän happy placen, kun taulua tuijottelisi :)

   Kyllä, tuo pöytä on osoittautunut nyt jo sellaiseksi perheneuvottelupaikaksi :D

   Voi teitä, meillä mies dissaa myös Katea tämän tästä ;)

   Ihanaista alkanutta viikkoa ♥

   • Hertta sanoo:

    Voih, näin heti seuraavana päivänä kaduttaa tuo oma Kate-kommenttini… Itse Kate on kaunis, mutta mulla se on toi viiksikäsi, joka ”puistattaa” – rajoittunut huumorintaju täällä siis :)

    Lapsille olen aina opettanut, että jos ei ole hyvää sanottavaa, sitten ei sanota mitään. Ja nyt sain itseni kiinni juuri tästä. Ihanaa, että otat nämä turhanpäiväiset kritiikit noin lempeän kepeästi, mutta pahoittelen silti tökeröä lausuntoani!

    <3

    • Maria Maria sanoo:

     Höpsistä Hertta, meillä on kaikilla oikeus mielipiteeseemme ♥ Ja varsinkin täällä blogissani on sijaa suvaitsevaisuudelle ja kaikkien mielipiteitä kunnioitetaan :)

     Iloa tiistai-iltaan! :)

 4. Anna sanoo:

  Täällä yksi jonka mielestä Kate Moss on yksi kauneimmista naisista kautta aikojen. Varmaan johtuu omasta ruumiinrakenteesta

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Anna

   ja hei ihana kuulla ♥

   Mä tykkään myös tuosta taulusta ja Kate Mossin ulkonäöstä. Meillä mies vaan aina tuhahtelee tuolle taululle ohi kävellessään ;)

   Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

 5. Airi Hecht sanoo:

  Niin kaunis koti teillä. Ja vieläkin odotan josko joskus kirjoittaisit keittokirjan. Niin ihania herkkuja aina laitat. Nytkin kysyn, että voisitko laittaa tuon rieskan reseptin tänne.
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Airi

   ja kiitos ♥

   Voi että, sellainen kirja olisi haaveni :)

   Rieskoihin laitoin noin 5 dl jäähtynyttä kaurapuuroa, vehnäjauhoja ja maitoa sopivassa suhteessa niin, että taikinasta tuli jämäkkä. Lisäsin myös öljyä lorauksen. Suolaa en lisännyt, sillä puurossa sitä oli. Sitten lusikalla taputtelin pellille rieskasia. Nokareen voita lisäsin jokaisen päälle ennen paistamista ja paistoin 200 asteessa noin puoli tuntia.

   Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle ♥

 6. Seija sanoo:

  No nyt on kyllä IHANA tila, todella kiva !! Ja pikaista paranemista täältä sinne!

  Tv. Seija

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Seija ♥

   Ja kiitos, potilas voi jo paljon paremmin (mikäli sitä kuntoa mitataan sillä, että maistuuko pääsiäismuna aamupalaksi vai ei ;D)!

   Aurinkoista alkanutta viikkoa ♥

 7. Sari Riekkola sanoo:

  Kaunista, tuolit sopivat minusta paremmin valkoisen pöydän pareiksi ja Kate on oikein ihana! Uusi lamppu tuo kivaa särmää. Mullakin tuli mieleen jokin valokuva upeista mökkimaisemistanne suurennettuna tuohon seinälle. Tai muutama juliste.

  Paranemisia täältäkin <3 ja kivaa alkavaa viikkoa!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kiitos Sari ♥

   Just se mökkimaisema olisi ihana! Iso sellainen. Julisteet pitäisi olla tarpeeksi isoja, sillä nuo mun pari 30 x 40 cm julkkaria ei toimineet lainkaan :D Tein pienen virhe ostoksen niiden suhteen, mutta onneksi sopivat olkkariin.

   Kiitos ja hei aurinkoista viikkoa sinne Lappiin ♥

 8. -A- sanoo:

  Niin kauniit tuolit! Ja sopivat hienosti vaalean pöydän pariksi. Meillä myös aika usein puuroa lounaaksi tai välipalaksi. Manna- ja riisipuuro (lapset sanovat Grieß Pudding ja Milchreis vaikka eiväit ole iiiihan sama ;)) ovat ne lempparit. :) Paaaaljon kanelia!

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa A

   ja kiitos kaunis ♥

   Joo, hei puuro ilman kanelia on kuin ei puuroa ollenkaan! Meillä lapset tujauttavat kanelin kanssa vielä sokeriakin, mutta itse lorautan usein puuron sekaan sitten vielä sinistä maitoa :D

   Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

 9. Anu sanoo:

  Itsekin voisin Katen laittaa seinälleni. Luonnollisenkaunis malli, yksi suosikkejani ollut aina. En ymmärrä, miten tuollainen asia triggeröi ihmisiä niin paljon. Toisaalta nykyaikana niin moni asia tuntuu ärsyttävän, että ihmekö tuo.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anu

   ja hei samaa mieltä, Kate on kaunis ♥

   Hih, se on nämä mielipideasiat, joista ei sovi kiistellä. Kaikki eivät Katesta tykkää…kuten tuo mieheni. Mikä on muuten jännä juttu, sillä jos mä olisi mies, niin kyllä mä mielelläni naiskauneutta seinälläni katsoisin ;D

   Ihanaa alkaunutta viikkoa sinne! ♥

 10. Sanna sanoo:

  On kyllä kodikas ja kaunis tila!tuolit on nappivalinta ja tuo kivasti lämpöä.Meillä ruokapöytä juuri samoin ikkunan edessä.Pöytä olisi parempi pitkittäin isossa tilassa,mutta sitten en näe pihalle ja tielle!
  Joten pöytä pysyy ikkunan edessä,että pääsen ”asemapaikastani”katselemaan:D
  Sunnuntait on ihan parhaita,silloin kun ne sattuu vapaita olemaan.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Sanna
   ja hei kiitos ♥

   Mä oon kans ihan rakastunut tuohon tilaan ja heti kun saan työt tehtyä tällä isolla koneella roudaan läppärin tuohon pöydälle ja jatkan siinä :)

   Hei mitäs me naapurikyttääjät :D Siellä kanssa sulla tutkapaikka ikkunan edessä. Ihan parhautta!

   Aurinkoista alkanutta viikkoa!

 11. Henna sanoo:

  Ihanat tuolit, olen niitä aikaisemmin joskus miettinytkin meilme. Mietin tuota istuinosan herkkyyttä materiaalista johtien ja sen toimivuutta lapsiperheessä. Ajattelinkin udella käyttökokemusta, saako sitä istuinta mitenkään putsattua, jos tahra tulee?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Henna!

   Kiitos kaunis ♥

   Meillä ei ole vielä tarvinnut puhdistaa tuolien istuinosaa, mutta voisin kuvitella, että aika hyvin tuonne saa ketsupit ja sosekeitot uppoamaan :D Punos on aika tiivistä, joten toisaalta voi olla että onkin ihan helppo pyyhkäistä märällä rätillä!

   Ihanaa tiistai-iltaa!

 12. Kaura sanoo:

  Onpas nätin, ja raikkaan näköistä! Tuo pöytä ja tuolit sopivat toisilleen erinomaisesti. Muutenkin kauniisti laitettu kotia teillä Pääsiäistä varten :) Mukavaa viikkoa teille! <3

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Kaura ♥

   Mä tykkään myös, että nuo tuolit ja pöytä on oikea yhdistelmä :) En tosin tiedä miltä nuo olisivat näyttäneet esimerkiksi pyöreän pöydän ympärillä!

   Kiitos kaunis ja ihanaa pääsiäisviikkoa sinnekin!

 13. Outi sanoo:

  Hei!

  Kurkista vaikka instasta @artasta87
  ,hän tekee tilauksesta upeita tauluja. Varmasti osaisi tehdä juuri teidän kauniiseen kotiin sopivan taulun! Suosittelen lämpimästi

  • Outi sanoo:

   Vielä lisätäkseni edelliseen viestiin,niin sellainen pyöreä taulu voisi olla aika hieno teidän ruokahuoneessa!

Kommentoi