perjantai 23. maaliskuu 2018

Yhden naisen varietee a.k.a fredagsmys

HEI HELLUREI!

Kuvissa yhden naisen varietee, tuttavallisemmin perjantaimyyssit. Piti muuten oikein googlettaa, että mitä tuo varietee oikeastaan tarkoittaa :D Wikipedia sanoo, että ”Varietee on näyttämö, jolla esitetään hilpeitä laulu-, tanssi-, ilveily-, kabaree– tms. esityksiä tai siksi kutsutaan sellaisen sisältöistä esitystä.”. No juu, näyttämönä Marian keittiö ja kukaan muu ei laula kuin Kelly Clarkson. Sitä samaa ihanaa Radioheadin biisiä, joka on soinut meillä koko päivän. En tiedä, miksi tuo Creep ottaa jotenkin otteeseensa. Sitä on vain pakko kuunnella uudelleen ja uudelleen. Mitä tuohon tanssiosuuteen tulee, niin kyllä sitä tuli ruoanlaiton ohessa hiukka tapailtua askeleita ;)

Ennen kuin käyn kommenttien kimppuun, niin oli pakko tulla vilauttamaan meidän tai siis minun, iltaruokaa. Mies kotiutuu puolenyön tietämillä, joten saa tästä sitten yöpalaa. Onhan näitä salaattipiirakoita tullut täällä blogissa ennenkin esiteltyä, mutta nyt jotenkin maistui erityisen hyvälle. Ehkä sen takia, että viikko oli, jälleen kerran, älyttömän kiireinen ja ehkä sekin vaikutti asiaan, että tämä perjantai-iltapäivä ja -ilta on tullut suhailtua sinne sun tänne. Hyvän ruoan äärelle sitä tulee rauhoituttua. Eikä siinä mitään, tykkään kuskailla tyttöjä kavereineen. Niin muakin kuskattiin tuossa iässä :) Toby on ollut meiningeissä mukana, sillä edelleen pelkää kovin autossa. Pikkuhiljaa näyttäisi, että alkaa tottumaan autossa olemiseen, vaikka vielä vähän läähättääkin.

Salaattipiirakkaan palatakseni; se koostui valmiista piirakkapohjasta (itsetehtynä toki parempi!), lehtikaalista, salaattisekoituksesta, kurkusta, fetajuustosta, oliiveista ja punasipulista. Ja itse asiassa lorautin päälle vielä balsamicoakin ennen kuin söin. Lehtikaalilla ja minulla on ollut jotenkin kinkkinen suhde. Ensin oltiin liian tiivisti vuoden päivät ja sitten tehtiin bänksit. Viime aikoina olen pikkuhiljaa ottanut lehtikaalin jälleen valikoimiin. Nauttinut siitä oliiviöljyllä pehmennettynä. Välillä myös pannun kautta pyöritettynä tai uunissa rapsakoituna.ID

Kuohuviinihammasta on kolottanut koko viikon, joten pakkohan se oli vaimentaa. Nyt ongelmana on vain se, että millä sulkea tuo pullo, ettei kuplat haihdu? Pitäisi alkaa ostamaan piccolopulloja, sillä nuo isot ovat vähän ongelmallisia juuri sen takia, että yleensä se lasillinen riittää! Tänä perjantaina iski yhtäkkiä ikävä jälleen mökille. Niitä perjantai-iltoja kun kurvataan venerantaan ja hurautetaan saareen. Tietkin näyttivät siltä, että kevät on täällä. Vaikkei nuo lumipenkat ihan vielä keväästä vakuutakaan. Kyllä se siitä! 

PERJANTAI-ILTATERKKUSIN,

PS. uutta ruokatilaa esittelyssä näillä näkymin sunnuntaina. Onko antaa vinkkiä, millä rullalla olleet julisteet saa suoristettua? Ne ovat olleet painavien kirjojen alla nyt viitisen tuntia ja vieläkin käpristyvät.


11 Responses to “Yhden naisen varietee a.k.a fredagsmys”

 1. Anu sanoo:

  Metallinen haarukka piikit pystyssä kuoharipulloon…vanha ja toimivaksi todettu kikka pitämään kuplat pullossa!

 2. Kaisa sanoo:

  Hei, eiks kuoharipulloon kuulu työntää joku hopeinen lusikka tms?

  ”Yleisesti kiistellään siitä, että säilyykö hiilihappo kauemmin, jos kuohuviinipullon suulle laitetaan hopealusikka. Hopealusikka tosiaan näyttäisi auttavan hiilihappoa pysymään kauemmin kuohuviinipullossa, sillä lusikan pullosta esiin pistävä pää toimii radiaattorina ja säteilee varrella vastaanotettua ja ylös johdettua lämpöä. Pullossa oleva ilma jäähtyy ja pidättelee hiilihapon pääsyä ulos. Mitä pidempi lusikan varsi, sitä tehokkaampi vaikutus. älä kuitenkaan missään tapauksessa käytä teräslusikkaa hapettumisen vuoksi!”

  Tollanen löytyi googlesta muistijäljen tueksi. :)

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitos tuhannesti Kaisa! :)

   Seuraavan kerran tungen sinne pulloon lusikan ja haarukan molemmat :D

   Ihanaa sunnuntaita ♥

 3. -kata- sanoo:

  Herkullisen näköinen salaattipiirakka!

  Piccolopulloista löytyy jo hyviä vaihtoehtoja, samoin 0,37 l pulloista. Alkosta saatava silikonisuljin (pakkauksessa kaksi kpl) on ollut kätevä – en ehkä säilyttäisi shampanjaa sen kanssa seuraavaan päivään, mutta peruscavan säilyttää ihan ok.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Kata

   ja hei tuollainen silikonisuljin pitää ostaa!

   Mä käyn niin harvoin alkoholiliikkeessä, että olen ihan ulkona valikoimista, mutta tuollainen 0,37 L kuulostaa just passelilta koolta :)

   Suloista palmusunnuntai-iltaa sinne ♥

 4. MKv sanoo:

  Ah, tahan kuohuviiniongelmaan onkin helppo kikka. Meilla tykataan kayttaa viinia ruoanlaitossa ja ajoittain juoda vain se yksi kaksi lasia joten ei selvittaisi ilman vacuum pump. En osaa sanoa mika on suomeksi mutta sellainen silikoonikorkki viinipulloon ja sitten pumpataan ilmat pullosta. :P Toimii!

  Ja nyt tekee itsekin mieli kuoharia perjantain kunniaksi.:D

  • Maria Maria sanoo:

   Heippahei

   ja kiitos vinkistä :)

   Pakko käydä ostamassa tuollainen silikonikorkkisysteemi, se kuulostaa toimivalta!

   Kuoharihampaan kolotukseen ei auta mikään muu kuin kuohari ;D

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

 5. Siis mulla on juuri tuo saman merkin väri tummanruskeana. Ostin sen joku aika sitten ja ensimmäisellä värjäyksellä kirjaimellisesti UNOHDIN värin kulmiini ja se oli siinä varmaan 1,5 tuntia.. :D Voin sanoa että sellaiset mustat tasapaksut madot niistä kulmista tuli. Ensin meinas itkettää mutta sitten alkoi naurattaa ja kulmia pesin pari päivää tehokkaasti, niin hyvä väri tuli! :D Varmasti jatkossakin käytän väriä, mutta muistan vain laittaa tuon hälytyksen soimaan.

 6. Sara sanoo:

  Mistä tuommoinen ihana CUP- mitta?

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sara,

   se on osa isompaa mittayksikkösettiä (Riviera Maisonin), joka saatiin mökille tuparilahjaksi ystäviltä :)

   Ihanaa torstai-iltaa <3

Kommentoi